همه چیز در رابطه با آزمایش کووید

آزمایش کووید

آزمایش کووید، راهی مطمئن برای تشخیص این بیماری است. این آزمایش به دو نوع تقسیم خواهد شد که هر کدام از آن ها، کاربرد ویژه ای دارند. علاوه بر این داوطلبان این آزمایش ها نیز متفاوت هستند. در ادامه انواع آزمایش های کووید ۱۹، معرفی می شوند. همچنین روش تحلیل نتیجه آن ها را نیز شرح خواهیم داد.

آزمایش کووید و انواع آن

همه گیری ویروس کرونا موجب شد تا آزمایش های متعددی برای تشخیص این بیماری مطرح شوند. در حال حاضر دو آزمایش اصلی برای تشخیص این که آیا فرد به کرونا مبتلا است یا خیر، انجام می گیرد. نخستین آزمایش کرونا با عنوان آزمایش تشخیصی شناخته می شود. این آزمایش، وجود عفونت ویروسی در سیستم تنفسی افراد را تشخیص می دهد.

این آزمایش نشان می دهد که فرد در حال حاضر به ویروس کووید ۱۹ مبتلا است یا خیر. آزمایش بعدی با عنوان آزمایش آنتی بادی شناخته خواهد شد. در این آزمایش، میزان آنتی بادی های فرد مورد بررسی قرار می گیرد. در ادامه به طور جامع با این دو نوع آزمایش آشنا می شوید.

 

نحوه انجام آزمایش کووید تشخیصی و نتیجه آن

آزمایش تشخیصی با نام های مختلفی شناخته می شود. این آزمایش در میان عموم مردم به آزمایش PCR معروف است. البته از آنجایی که این آزمایش به بررسی ویروس در بدن می پردازد، با عنوان آزمایش ویروسی نیز شناخته خواهد شد. برای انجام این آزمایش از سواب های مخصوصی استفاده می شود. سواب ها، میله های پلاستیکی انعطاف پذیری هستند که قد بلندی دارند.

در واقع شکل ظاهری آن ها شبیه به گوش پاک کن های بلند است. سواب ها از طریق بینی یا دهان به سمت انتهایی گلو هدایت می شوند و مقداری از مخاط گلو برای آزمایش برداشته خواهد شد. نتیجه این آزمایش، نشان دهنده ابتلا یا عدم ابتلا فرد به کووید در زمان حاضر است. اگر نتیجه آزمایش منفی شد، بدین معنا است که شما به طور قطعی به کووید ۱۹ مبتلا نیستید.

آزمایش تشخیصی کووید
نمونه برداری برای انجام تست کرونا

آزمایش تشخیصی کووید

بیماران داوطلب آزمایش تشخیصی

تست PCR یا همان آزمایش کووید برای افرادی که دارای علائم این بیماری هستند، واجب است. حتی اگر علائم شما بسیار خفیف باشند نیز برای اطمینان از ابتلا، باید این آزمایش را انجام دهید. اگر به تازگی با فردی که به بیماری کرونا مبتلا است، معاشرت کرده باشید، مشکوک به ابتلا خواهید بود.

از این جهت بهتر است هر چه سریع تر آزمایش PCR را انجام دهید. افرادی که در تجمعات بزرگ حضور دارند، از دیگر داوطلبان انجام این آزمایش خواهید بود. انجام این آزمایش برای کادر درمان و افرادی که در مراکز پزشکی مشغول به کار هستند نیز، ضرورت دارد.

 

هدف از انجام آزمایش آنتی بادی کووید و افرادی که برای این آزمایش مناسب هستند

هدف اصلی از آزمایش آنتی بادی، بررسی آنتی بادی های تولیدی برای مقابله با ویروس کرونا است. همان طور که گفته شد، بررسی آنتی بادی ها، به عنوان آزمایش کووید شناخته می شود. آنتی بادی ها ترکیباتی پروتئینی هستند که برای محافظت از بدن در برابر یک ویروس خاص تولید می شوند. لازم به ذکر است که آنتی بادی برای هر ویروس به صورت انحصاری تولید می شود. به همین دلیل آنتی بادی سرخک هیچ تاثیری در برابر ویروس کووید ندارد.

آنتی بادی پس از تولید، وارد خون می شود. به همین دلیل این آزمایش با عنوان آزمایش خون کرونا نیز شناخته خواهد شد. آنتی بادی ها پس از این که فرد به بیماری مبتلا شود، تولید می شوند. از این جهت انجام این آزمایش برای افرادی که PCR مثبتی دارند، مناسب نخواهد بود. افرادی می توانند این آزمایش را انجام دهند که از نتیجه PCR مثبت آن ها، حداقل دو هفته گذشته باشد.

 

نحوه انجام آزمایش آنتی بادی و نتیجه آن

آزمایش کووید آنتی بادی مانند آزمایش خون معمولی انجام می شود. بدین معنی که باید نمونه خون فرد به آزمایشگاه ارسال گردد تا وجود آنتی بادی کرونا تایید شود. البته لازم است بدانید که آنتی بادی کووید علاوه بر خون، در بزاق نیز وجود دارد. اما بررسی میزان دقیق آن ها در بزاق امکان پذیر نیست.

از این جهت حتما از نمونه گیری خون برای انجام این تست استفاده کنید. اگر نتیجه این آزمایش مثبت شد، بدین معنی است که ویروس وارد بدن شما شده و بدن برای محافظت از خود، آنتی بادی تولید کرده است. این امر نشان می دهد که شما در گذشته به بیماری کووید مبتلا بوده اید.

اگر نتیجه منفی شد، احتمال ابتلا شما به بیماری کووید بسیار کم است. البته ممکن است که فرد در گذشته به این بیماری مبتلا بوده اما نتیجه آزمایش آنتی بادی او منفی شده باشد. این امر به دو دلیل اتفاق می افتد. دلیل اول این است که بدن شما آنتی بادی کمی تولید کرده است. به گونه ای که در آزمایش قابل تشخیص نیست، یا اینکه بدن شما زمان کافی برای تولید آنتی بادی نداشته است.

مدل های مختلف آزمایش کرونا
آزمایش کرونا شامل مدل های مختلفی می باشد

مدل های مختلف آزمایش کرونا

کدام آزمایش برای تشخیص کووید بهتر است

همانطور که متوجه شدید، آزمایش ویروسی کووید و آنتی بادی، اطلاعات مختلفی را ارائه می دهند. از این جهت هر کدام از آن ها کاربرد مختلفی دارند. به همین دلیل قبل از انجام آزمایش کووید حتما به پزشک مراجعه کنید. سپس مطابق با تشخیص پزشک، آزمایش های مربوطه را انجام دهید. نکته ای که باید بدانید این است که آزمایش آنتی بادی مثبت، به معنا مقاومت بدن شما در برابر کووید ۱۹ است. البته این که آنتی بادی های بدن شما چقدر در برابر این ویروس دوام می آورند، نیاز به تحقیقات بیشتری دارد.

 

انجام آزمایش کووید در منزل

در حال حاضر به منظور جلوگیری از انتشار این بیماری، آزمایش کووید در منزل نیز انجام می گیرد. برای انجام این آزمایش تنها کافی است به وبسایت آنی آزما مراجعه کنید. آنی آزما، معتبر ترین پلتفرم آزمایشگاهی ایران است. این آزمایشگاه خانگی تمامی خدمات آزمایشگاهی را در منزل ارائه خواهد داد. این امر علاوه بر صرفه جویی در وقت، هزینه مقرون به صرفه تری دارد.

انواع آزمایشات کووید در خانه
تست کرونا در منزل نیز انجام خواهد شد

انواع آزمایشات کووید در خانه

نتیجه گیری

با انجام آزمایش کووید می توانید از ابتلا یا عدم ابتلا خود به این بیماری مطمئن شوید. این آزمایش ها علاوه بر تشخیص بیماری کرونا، میزان آنتی بادی بدن را نیز بررسی می کنند. برای این که بتوانید در کمترین زمان از خدمات آزمایشگاهی بهره مند شوید، با کارشناسان آنی آزما در ارتباط باشید. آنی آزما، میانبری برای انجام تست های آزمایشگاهی در منزل شما است.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن پیام
خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما
سلام
به خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما خوش آمدید!
برای ارتباط با اپراتور پیام خود را ارسال نمائید.