آیا تا به حال عبارت رسوب گلبول های قرمز به گوشتان خورده است؟ در واقع آزمایش esr نیز با این هدف مورد ارزیابی قرار می گیرد. این آزمایش میزان رسوب گلبول های قرمز را در بدن افراد اندازه گیری می کند. پزشکان در برخی از مواقع از آن به عنوان آزمایش میزان رسوب نیز یاد می کنند. حال به نظر شما هدف اصلی از تست esr در آزمایش خون چیست؟ پزشکان برای اینکه متوجه شوند در بدن فرد التهاب وجود دارد یا خیر، به آزمایش آن می پردازند. این آزمایش در رابطه با علت بروز عفونت و التهاب در بدن افراد اطلاعی نمی دهد؛ اما میزان عفونت را مورد بررسی قرار می دهد. آنی آزما با ارائه دادن خدمات پزشکی در منزل و در محل کار می تواند این تست مهم را در هر کجای کشور که هستید، به صورت آنلاین به انجام برساند.
علت نیاز پزشکان به esr در آزمایش خون چیست؟
به نظر شما برای پزشکان اهمیت آزمایش esr در تست خون چیست؟ افزایش esr در بدن باعث به وجود آمدن یک سری از علائم میشود. از این علائم می توانیم به تب و کاهش وزن شدید، اشاره کنیم که نشان دهنده بروز برخی از بیماری ها همچون روماتیسم مفصلی، آرتریت تمپورال و آرتریت گیجگاهی هستند. یکی از فاکتورهای مهم در آزمایش چکاپ کامل مردان و زنان بررسی esr است.
در پاسخ به این سوال که esrدر آزمایش خون چیست؟ و چرا به آن نیاز داریم؟ می بایست بگوییم پزشکان با انجام این تست به تشخیص و نظارت برخی از بیماری هایی می پردازند که معمولا با درد، تورم و التهاب در بدن همراه هستند. اگر شما جزء کسانی هستید که در گذشته با رسوب گلبول های قرمز مواجه شده اید، پیشنهاد میکنیم که به صورت دوره ای در چکاپ کامل حتماً این آزمایش را نیز مد نظر قرار دهید. esr در آزمایش خون کودکان نیز مهم تلقی می گردد. مخصوصا افرادی که در گذشته با رسوب گلبول های قرمز روبرو بوده اند، نباید از چکاپ دوره ای غافل شوند.
برای انجام تست خون ESR چه شرایطی نیاز است؟
شرایط انجام تست esr در آزمایش خون چیست؟ معمولاً آزمایش خون esr به تنهایی انجام نمی پذیرد و آزمایشگاه چندین تست را از خون افراد به طور همزمان بررسی می نماید تا بتواند به جواب درستی دست پیدا کند. انجام این آزمایش نیازمند شرایط خاصی نمی باشد و افراد لازم نیست آن را به صورت ناشتا انجام دهند. تست از طریق ورید بازویی گرفته و اگر داروی خاصی مصرف می کنید، حتماً باید قبل از آن به پزشک خود اطلاع دهید.
یک سری از داروها، همانند داروهای ضد التهابی و کاهش دهنده های کلسترول خون می توانند جواب آزمایش را دچار ایراد کنند. پزشک به شما اطلاع می دهد که مصرف این گونه از داروها را تا چند روز می بایست متوقف کنید. توجه داشته باشید برای متوقف کردن داروها حتماً باید با پزشک خود مشورت نمایید. آزمایش ESR بسیار ساده بوده و با یک نمونه خون از سوی همکاران آزمایشگاهی که به منزل شما مراجعه می نمایند، صورت می پذیرد.
چه افرادی حتما باید آزمایش ESR را انجام دهند؟
در وهله اول باید بگوییم این آزمایش را همه افراد در هر دوره چکاپ کامل می بایست انجام دهند. اما آن دسته از افرادی که همیشه با علائم بیماری های التهابی همانند التهاب روده و یا آرتروز روبهرو هستند، حتماً باید به انجام آزمایش esr بپردازند. التهاب روده با خود علائمی همچون سردرد، دردهای شانه، دردهای مفصل در هنگام صبح، دردهای گردن و یا لگنی، برخی از علائم گوارشی همانند تب، اسهال و یا درد شکمی به همراه دارد.
اگر می خواهید بدانید خطرناک ترین علائم esr در آزمایش خون چیست باید بگوییم در صورت تشدید فرد می تواند با کم خونی شدید، عفونت و همچنین دردهای مفصلی مزمن روبرو گردد. اگر esr شما نیز در جواب آزمایش غیر نرمال می باشد، همین حالا می توانید تفسیر آزمایش خود را با کارشناسان و پزشکان آنی آزما به میان بگذارید. وجود برخی از بیماری ها همچون سرطان ها و عفونت ها و بیماری های خود ایمنی موجب افزایش التهاب در بدن می گردند که آزمایش esr به تشخیص این بیماری ها کمک ویژه ای می نماید.
چه عواملی موجب افزایش و کاهش ESR در تست می گردد؟
برخی از عوامل نیز هستند که به موجب آن جواب تست ESR بالا می رود. اگر شما نیز قصد دارید بدانید esr بالا در آزمایش خون چیست؟ در ادامه با ما همراه باشید.
- چاقی و اضافه وزن
- کم خونی
- بارداری
- وجود برخی عفونت ها
- لوپوس
- بیماری های خود ایمنی
- تیروئید
- بیماری های قلبی و فشار خون
- بیماری های کلیوی
- بیماری های خونی و سرطان ها
- و …
از جمله مواردی هستند که ما را با ESR بالا روبرو می کنند. البته وجود برخی از عفونت ها در بدن نیز جواب تست را غیر طبیعی نشان می دهد که می توانیم به مواردی همچون عفونت های پوستی، عفونت استخوان، تب روماتیسمی و عفونت های سیستمیک اشاره کنیم.
علت esr پایین در آزمایش خون چیست؟ در این باره باید بگوییم نارسایی احتقانی قلب و سطح پایین فیبرینوژن پروتئین در خون باعث کاهش ESR می گردد.
جمع بندی نهایی
پزشکان معمولا برای تشخیص بیماری در کنار تست esr یکسری از آزمایش های بالینی را هم انجام می دهند که در کنار سوابق بیمار می توانند به تشخیص درست دست پیدا کنند. در نظر داشته باشید این آزمایش به تشخیص بیماری کمکی نمی کند اما می تواند پزشکان را در رسیدن به نتایج سریع راهنمایی نماید. با این آزمایش پزشک می تواند در کوتاه ترین زمان ممکن تشخیص درست را داده و از مزمن شدن بیماری جلوگیری کند. آنی آزما به عنوان بزرگ ترین سامانه و ارائه دهنده خدمات پزشکی در منزل و محل کار می تواند در کوتاه ترین زمان ممکن به انجام این آزمایش هر کجای کشور که هستید بپردازد. کافیست با ما تماس بگیرید.
خدمات مرتبط:
مقالات مرتبط:
تفسیر آزمایش روماتیسم از طریق خون در آنی آزما
چگونه می توان آرتریت روماتوئید را تشخیص داد؟