تفاوت بین شیوع، همه گیری و همه جاگیری کرونا چیست؟

زمانی که یک عامل بیماری‌زا به دنیا معرفی شده و بسیار جدی شرایط سلامت زندگی بشر را تحت تأثیر قرار می‌دهد، متخصصان به دنبال سرعت شیوع، همه ‌گیری و همه جا‌گیری این بیماری هستند. شاید در نظر مردم عادی این سه واژه معنی یکسانی داشته باشند اما لازم است بدانید که این طور نبوده و کاملاً با هم متفاوت هستند. برای مثال آیا شما می‌دانید تفاوت بین شیوع، همه گیری و همه جا‌گیری بیماری کرونا در چیست و در شرایط حاضر اوضاع ویروس کووید ۱۹ در کشور ما به چه صورت است؟

آزمایش هورمونی زنانه

بررسی تفاوت شیوع همه ‌گیری و همه جا‌گیری بیماری کرونا

هر عامل بیماری‌زای جدید، مراحل مختلفی را طی خواهد کرد تا این بیماری به صورت گسترده در بین مردم پخش شده و شدت بیماری‌زایی آن افزایش پیدا کند .بنابراین به طور کلی سرایت یک بیماری همانند سرایت کرونا سه فاز دارد که عبارتند از:

همه ‌گیری و همه جا‌گیری بیماری کرونا

– فاز اول، فاز شیوع کرونا

اگر روز‌های نخستین معرفی بیماری کرونا در دنیا را دنبال کنید متوجه می‌شوید که در همان مراحل ابتدایی تعداد افراد مبتلا به بیماری در کشور چین به تدریج شروع به افزایش یافت. این مرحله در واقع شیوع بیماری به حساب می‌آید. بیماری کرونا از طریق هوا منتقل می‌شود و زمانی که یک نفر مبتلا به این بیماری باشد، از طریق جریان تنفسی او ممکن است ویروس به بدن افراد نزدیک به او نیز منتقل گردد. به همین دلیل بود که در ابتدای شیوع بیماری کرونا سریعاً اقدامات پیشگیری‌کننده برای کاهش سرعت شیوع اعلام گردید و همه موظف به استفاده از ماسک گردیدند.

– فاز دوم، همه ‌گیری ویروس کرونا

زمانی که تعداد زیادی از افراد کشور چین به بیماری مبتلا شدند و سرعت انتقال این بیماری به صورت ناگهانی افزایش یافت، در آن زمان بود که همه ‌گیری یا اپیدمی کرونا در حال اتفاق افتادن بود. همانگونه که از نام آن مشخص است در این مرحله همه افراد درگیر بیماری کرونا خواهند شد.

همه ‌گیری ویروس کرونا

– فاز سوم، همه جا‌گیری کرونا

بدترین مرحله درمورد یک بیماری، مرحله همه جا‌گیری است. به این معنا که گسترش ویروس در حدی اتفاق می‌افتد که می‌تواند به سایر موقعیت‌های جغرافیایی انتقال یابد. برای مثال بهترین نمونه همین ویروس کرونا است که از کشور چین به تمامی کشور‌های جهان انتقال یافته است. در این صورت باید بگوییم که پاندمیک یا همه جا‌گیری ویروس کرونا رخ داده است.

بنابراین همانگونه که از تعاریف مشخص است همه‌ گیری ویروس کرونا مربوط به شیوع بیماری در یک منطقه است ولی همه جا‌گیری به گسترش جهانی بیماری گفته می‌شود که شرایط خاصی را برای مردم تمام دنیا ایجاد خواهد کرد.

چرا همه جا‌گیری بیماری کرونا اتفاق افتاد؟

در صورتی که تاریخ زندگی بشر را دنبال کرده باشید متوجه شده‌اید که انسان‌ها بیماری‌های مختلفی را تجربه کرده‌اند اما همه این بیماری‌ها با همه جا‌گیری همراه نشده‌اند. برای مثال آنفولانزا از جمله همین ویروس‌هایی است که در هر کشور مختص همان بوده و تنها تا مرحله اپیدمی پیشرفته است. اما درمورد ویروس کرونا اینگونه نیست چرا که می‌تواند از طریق جریان هوا به بدن انسان‌ها انتقال یافته و از طرف دیگر قدرت جهش ژنتیکی بسیار بالایی دارد به همین دلیل است که خطر همه جا‌گیری را نیز به دنبال داشت. از یک سو تنفس کردن عطسه و سرفه کردن فرد مبتلا به کووید 19 باعث افزایش بار ویروسی کرونا در هوا شده و همین موضوع منجر به ابتلای افراد سالم خواهد شد.

از سوی دیگر به دلیل اینکه جهش‌های ژنتیکی در این ویروس اتفاق می‌افتد قدرت کنترل آن از دست بشر خارج بوده و هنوز هم نتوانسته‌اند روش درمانی موثری را برای آن مشخص کنند. به همین دلیل بود که در یک چشم به هم زدن، همه جا‌گیری ویروس کرونا اتفاق افتاد و بشر با بحران مرگ و میر مواجه شد.

متأسفانه مدیریت بیماری همه جاگیر کرونا بسیار سخت و دشوار شده و به همین دلیل است که در حال حاضر حتی بعد از واکسیناسیون‌های انجام گرفته در تمام دنیا، برای سفر‌های خارجی لازم است تست کرونای پروازی از همه مسافران به عمل آمده و حتی در لحظه آخر برای سوار شدن به هواپیما نیز تست‌هایی برای اطمینان از سلامت همه مسافران انجام می‌شود. با توجه به آنچه که گفته شد، بیماری کرونا یکی از بدترین تجربه‌های زندگی بشر بوده و در صورتی که پروتکل‌های بهداشتی را رعایت نکنیم مسأله شیوع، اپیدمی و همه جا‌گیری ویروس کرونا همچنان ادامه خواهد داشت و نمی‌توان این بحران را به راحتی کنترل کرد.

جهش‌های ژنتیکی کرونا

سخن پایانی

متأسفانه واقعیت تلخ این است که تا به حال سویه‌های متعددی از ویروس کرونا معرفی شده و همین مسأله باعث شده است که متخصصان در تمام دنیا نتوانند از شیوع همه ‌گیری و همه جا‌گیری ویروس کرونا جلوگیری کرده و آن را کنترل نمایند. در حال حاضر تمام امور تحت کنترل خود بشر قرار دارد و باید با رعایت پروتکل‌های بهداشتی جان خود را از این ویروس در ‌امان نگه داریم. بنابراین به محض اینکه علائم کرونا رؤیت گردید در اولین قدم خود را از اعضای خانواده دور کرده و قرنطینه را آغاز کنید. اما شما از کجا می‌توانید مطمئن شوید که این علائم مربوط به ویروس کرونا است و یا اینکه دچار آنفولانزا سرماخوردگی شده‌اید؟ قطعاً نیاز است که شما تست کرونا را انجام دهید.

نمونه گیری در منزل

آزمایش کرونا در منزل با آنی آزما

درخواست آزمایش

  • YYYY slash MM slash DD

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن پیام
خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما
سلام
به خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما خوش آمدید!
برای ارتباط با اپراتور پیام خود را ارسال نمائید.