آیا کرونا باعث تشدید دیابت می ‌شود؟

آیا کرونا باعث تشدید دیابت می ‌شود؟

در تمام مدت که ویروس کرونا در دنیا شیوع پیدا کرده است، تمامی متخصصان بر این موضوع تأکید دارند که شرایط افراد مبتلا به بیماری‌های زمینه‌ای با افراد دیگر جامعه، کاملاً متفاوت است. دیابت یکی از بیماری‌هایی است که متأسفانه آمار ابتلا به آن در کشور ما سالانه افزایش پیدا می‌کند و همین موضوع جای نگرانی دارد چرا که جان افراد مبتلا به دیابت از هر نظر به خصوص از نظر ابتلا به کرونا، در خطر است.

ما در این مطلب تصمیم گرفتیم در رابطه با تأثیر کرونا بر افراد دیابتی و احتمال تشدید این بیماری در بین افراد جامعه صحبت کنیم. این مطلب براساس آخرین مقالات علمی که در دنیا منتشر شده است نگارش می‌شود. بنابراین با اطمینان خاطر تمام این مطلب را با دقت مطالعه نمایید.

چگونه از پوست در دوران کرونا محافظت کنیم؟

تأثیر کرونا بر دیابت

اجازه دهید در ابتدا این موضوع را بررسی کنیم که چرا مردم به دیابت مبتلا می‌شوند؟ تحقیقات علمی نشان می‌دهد که پانکراس یکی از غدد مهم در بدن است که از طریق تولید هورمون انسولین، این امکان را فراهم می‌کند که قند خون به داخل سلول‌ها وارد شده و بدن بتواند از آن‌ها استفاده کند. زمانی که تولید انسولین دچار مشکل گردد و یا اینکه پانکراس نتواند به اندازه کافی انسولین تولید کند، میزان قند خون افزایش یافته و همین موضوع باعث بروز دیابت در افراد خواهد شد. بنابراین هر گونه اختلالی که در غده پانکراس اتفاق بیفتد، خطر ابتلا به دیابت در افراد جامعه را بالا می‌برد.

طبق آماری که در سال ۲۰۲۰ منتشر شد 4/14 درصد افرادی که در بیمارستان‌ها به دلیل ابتلا به کرونا بستری شده بودند، به بیماری دیابت نیز مبتلا شدند. حتماً این موضوع شما را نگران می‌کند به خصوص اینکه شاید شما نیز به تازگی درگیر کرونا شده باشید و مسلماً فکر ابتلا به دیابت واقعاً عذاب‌آور است چون اگر کنترل نشود می‌تواند آسیب‌های جسمی بسیار زیادی را به همراه داشته باشد.

تأثیر کرونا بر دیابت

آیا می‌دانید که کرونا چه تأثیری بر ابتلا به دیابت می‌گذارد؟

– متأسفانه هنوز یک دلیل کاملاً دقیق و علمی برای تأثیر کرونا بر ابتلا به دیابت معرفی نشده است اما متخصصان معتقد هستند که ممکن است ویروس کرونا بعد از وارد شدن به بدن، به سلول‌های بتای پانکراس حمله کرده و این سلول‌ها دچار تخریب و آسیب شوند. در همین زمان است که میزان تولید انسولین خون پایین می‌آید. همانگونه که گفته شد یکی از مهمترین دلایل ابتلا به دیابت، کاهش سطح انسولین خون است.

– البته گروهی از متخصصان نیز معتقد هستند که یکی دیگر از دلایل ابتلا به دیابت بعد از کرونا، نوع دارو‌هایی است که افراد مصرف می‌کنند. متأسفانه در درمان بیماران مبتلا به کووید ۱۹ دارو‌های کورتون نیز مصرف می‌شود که همین دارو‌ها می‌تواند زمینه را برای ابتلا به دیابت فراهم کند.

– البته سبک زندگی نیز بر روی افزایش احتمال دیابت در دوران کرونا تاثیر می‌گذارد. حتماً نباید ویروس کرونا وارد بدن ‌شود تا احتمال دیابت بالا برود بلکه همین که مردم به دلیل رعایت فاصله‌های اجتماعی بیشتر در خانه مانده و میزان تحرک آن‌ها کاهش یافته است و از طرف دیگر رژیم‌های غذایی آن‌ها به سمت غذا‌های چرب و شیرین تغییر پیدا کرده، زمینه را برای ابتلا به دیابت فراهم نموده است.

آیا می‌دانید که کرونا چه تأثیری بر ابتلا به دیابت می‌گذارد؟

توصیه ‌هایی برای افراد مبتلا به دیابت در ایام کرونا

آنچه که در دوران کرونا اهمیت دارد این است که افراد مبتلا به بیماری‌های زمینه‌ای یا کسانی که دچار نقص در بدن خود هستند، بیشتر از افراد دیگر جامعه نسبت به مراقبت از خود اهمیت قائل شوند. با توجه به اینکه ورود کرونا در بدن باعث آسیب پانکراس و در نتیجه کاهش تولید انسولین می‌شود و از سوی دیگر قرنطینه و کم‌تحرکی نیز زمینه را برای تشدید دیابت فراهم می‌کند، بنابراین افراد مبتلا به دیابت در ایام کرونا باید سعی کنند قند خون خود را در حد مناسب نگه دارند تا سیستم ایمنی بدن همچنان با قدرت، فعالیت کرده و دچار بیماری نشوند. با توجه به اهمیت این موضوع، چند توصیه برای افراد مبتلا به دیابت در دوران کرونا داریم:

– حتماً باید به کنترل قند خون توجه داشته باشند

دارو‌های تجویز شده توسط متخصص را به طور کامل مصرف کنند؛ رژیم غذایی سالم، متنوع و متعادل داشته باشند و ورزش کردن را فراموش نکنند. ورزش به کنترل قند خون و جلوگیری از تشدید دیابت در بدن کمک می‌کند. برای ورزش کردن حتماً لازم نیست به باشگاه برویم. همین که چند ساعت پیاده‌روی در طول هفته داشته باشیم، کافیست.

– استراحت کافی داشته باشید

دیابت به اندازه کافی باعث ضعف سیستم ایمنی بدن می‌شود پس ما نباید با عدم توجه به مراقبت از خود، لطمه بیشتری به سیستم ایمنی بدن وارد کنیم. بنابراین خواب کافی و استراحت بعد از یک روز پرکار، به تجدید قوای بدن کمک خواهد کرد.

استراحت کافی داشته باشید

– به هیچ عنوان دچار استرس و نگرانی نشوید

با توجه به اینکه مطالب علمی، بیان‌کننده تأثیر کرونا بر شدت دیابت و همچنین احتمال ابتلا به دیابت در افراد است، این مسأله کاملاً طبیعی خواهد بود که افراد دیابتی بیشتر نگران شده و وقتی می‌خواهند از خانه خارج شوند‌، ترسی تمام وجود آن‌ها را فرا بگیرد. اما نباید به هیچ عنوان ترس و استرس را به خود راه دهید چون استرس از طریق تغییرات هورمون در بدن، ضعف سیستم ایمنی بدن را منجر شده که شرایط را برای ابتلا به کرونا فراهم می‌کند. بدون نگرانی به امور کاری خود بپردازید. تنها پروتوکل‌های بهداشتی را رعایت کنید و مطمئن باشید که از شر‌ ویروس منحوس کرونا در امان می‌مانید.

نمونه گیری در منزل

– در صورتی که کوچکترین علائم کرونا را در خود رؤیت کردید، سریعاً با متخصص تماس بگیرید

لازم است شما یک آزمایش کرونا انجام دهید. برای این منظور می‌توانید از آزمایشگاه شبانه روزی آنی آزما کمک بگیرید. با مرکز تماس گرفته و از خدمات تست کرونا در منزل استفاده کنید. در هر کجای ایران که باشید کارشناسان به منزل شما اعزام می‌شوند تا نمونه‌گیری در منزل انجام گرفته و جواب تست به صورت آنلاین برای شما ارسال گردد.

درخواست آزمایش

  • YYYY slash MM slash DD

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن پیام
خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما
سلام
به خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما خوش آمدید!
برای ارتباط با اپراتور پیام خود را ارسال نمائید.