دوز دوم واکسن کرونا قبل از زمان مشخص شده تزریق نشود

دوز دوم واکسن کرونا قبل از زمان مشخص شده تزریق نشود

در صورت ابتلا به کرونا پس از تزریق دوز اول نیز دوز دوم واکسن کرونا باید متوقف شود. تزریق دوز دوم در این وضعیت می‌تواند سبب علائم شدید کرونا شده و همچنین کارایی واکسن را مختل سازد. بازه زمانی برای تزریق دو دوز واکسن کرونا توسط دانشمندان براساس بیشترین میزان اثربخشی تعیین شده، بنابراین اشخاص قبل از زمان تعیین شده دوز دوم را تزریق نکنند.

تزریق واکسن کرونا یک تا دو روز قبل از زمان تعیین شده خطرساز نخواهد بود، اما تغییر این بازه زمانی به مدت مثلا یک هفته می‌تواند اثربخشی و کارایی واکسن را تحت تاثیر قرار دهد. هر یک از واکسن‌های ساخته شده و همچنین سیستم ایمنی بدن هر انسان با یکدیگر متفاوت است، اما به طور معمول بازه زمانی برای تزریق دو دوز واکسن بیشترین میزان اثربخشی را به دنبال خواهد داشت.

تحریک سیستم ایمنی با تزریق دوز اول واکسن کرونا

تزریق دوز اول واکسن کرونا باعث تحریک سیستم ایمنی شده و بدن را برای مواجهه با عوامل بیماری فعال می‌کند و تزریق زودهنگام دوز دوم می‌تواند تقویت ایمنی دوز اول را با اختلال روبه‌رو کند. در صورت ابتلا به کرونا پس از تزریق دوز اول نیز دوز دوم واکسن باید متوقف شود. تزریق دوز دوم در این وضعیت می‌تواند سبب علائم شدید کرونا شده و همچنین کارایی واکسن را مختل سازد. ابتلا به کرونا در حقیقت با ساخت پادتن در بدن همانند یک واکسن طبیعی عمل می‌کند.

سنجش میزان آنتی‌بادی در بدن نیز می‌تواند به صورت دقیق سطح ایمنی سیستم بدن را نمایش ندهد، بنابراین در صورت ابتلا به بیماری نیز از تزریق دوز دوم خودداری شود. تاکنون ۱۸ میلیون و ۲۶۱ هزار و ۲۴۵ نفر دوز اول واکسن کرونا و ۷ میلیون و ۹۱۴ هزار و ۸۸۱ نفر نیز دوز دوم را تزریق کرده و بر این اساس مجموع واکسن‌های تزریق شده در کشور به ۲۶ میلیون و ۱۷۶ هزار و ۱۲۶ دوز رسیده است.

چگونه از پوست در دوران کرونا محافظت کنیم؟

کسانی که کرونا گرفته‌اند کی واکسن کرونا بزنند؟

کسانی که کرونا گرفته اند دو تا چهار هفته بعد از بهبودی شرایط تزریق واکسن کرونا را دارند. حتی کسانی که دز اول را زده و بیمار شده‌اند هم باید این فاصله زمانی را رعایت کنند. تزریق واحد سوم واکسن، تجملاتی نیست که تصور شود از سهم دیگرانی که هنوز در انتظار دریافت نخستین واکسن هستند، گرفته شده باشد و در واقع راهی برای ایمن نگهداشتن افراد با آسیب پذیری بالاست.

دوز سوم و تقویتی واکسن کووید ۱۹ راهی برای ایمن نگهداشتن آسیب پذیرترین افراد

سازمان جهانی بهداشت روز دوشنبه اعلام کرد که دوز سوم و تقویتی واکسن کووید ۱۹ راهی برای ایمن نگهداشتن آسیب پذیرترین افراد است و به هیج روی تزئینی و تجملاتی نیست. به گزارش خبرگزاری رویترز؛ این نهاد وابسته به سازمان ملل متحد، در همین ماه (اوت) اعلام کرده بود که داده ها، نشانگر نیاز به تزریق واکسن کرونا تقویتی نیست و تزریق دز سوم واکسن به افرادی که قبلا به صورت کامل واکسن دریافت کرده اند، موجب افزایش نابرابری در دسترسی به واکسن میان کشورهای برخوردار و کم در آمد می شود.

هانس کلاگ رئیس بخش اروپایی سازمان جهانی بهداشت گفت که تزریق واحد سوم واکسن، تجملاتی نیست که تصور شود از سهم دیگرانی که هنوز در انتظار دریافت نخستین واکسن کرونا هستند، گرفته شده باشد و در واقع راهی برای ایمن نگهداشتن افراد با آسیب پذیری بالاست. کلاگ افزایش نرخ انتقال ۲ هفته گذشته کووید – ۱۹ را در اروپا به همراه میزان پائین واکسیناسیون در برخی کشورها، عمیقا نگران کننده دانست.

ممنوعیت سفر مسافران از آمریکا

به گفته سه تن از مقامات اتحادیه اروپا، با افزایش شمار بستری ها در بیمارستان های آمریکا این سازمان قصد دارد به کشورهای عضو توصیه کند که بار دیگر ممنوعیت سفر مسافران از آمریکا را اعمال کنند. بیشتر کشورهای اروپایی از ماه ژوئن مرزهای خود را به روی آمریکایی ها باز کردند و امیدوار بودندبازگشت گردشگران اروپایی رونق را به این صنعت در اروپا بازگرداند. رویترز نخست خبر تصمیم جدید اتحادیه اروپا برای اعمال ممنوعیت سفر اتباع آمریکایی را منتشر کرد و مقامات اروپایی تشریح کننده این طرح اجازه نداشتند درباره این موضوع تا قبل از اعلام آن در روز دوشنبه صحبت کنند و به همین دلیل از افشای نام خود خودداری کرده اند.

روزنامه نیویورک تایمز گزارش داد: تعداد بیماران مبتلا به کووید-۱۹ که در بیمارستان های سراسر این کشور بستری شده اند، برای اولین بار از زمان اوج بیماری در زمستان گذشته، به طور متوسط به بیش از ۱۰۰ هزار نفر در روز افزایش یافته است. شمار بستری ها در بیمارستان های آمریکا در ۲ ماه گذشته، تقریبا ۵۰۰ درصد افزایش داشته است که به ویژه در ایالت های جنوبی مشهود بوده است. کاهش نرخ واکسیناسیون و مخالفت سیاسی گسترده با اقدامات مربوط به بهداشت عمومی مانند لزوم استفاده از ماسک، به این بحران دامن زده است. بر اساس تازه ترین آمار از زمان شیوع بیماری کووید-۱۹ در آمریکا تاکنون بیش از ۳۹ میلیون و ۶۶۵ نفر به این بیماری مبتلا شده اند و این بیماری به مرگ ۶۵۴ هزار و ۶۸۹ نفر در این کشور منجر شده است.

دوز سوم و تقویتی واکسن کووید ۱۹

لامبدا؛ از علائم تا تاثیر واکسن کرونا

با گذشت دوسال از شیوع بیماری کووید-۱۹ در سراسر جهان، در طی این مدت شاهد جهش‌های متنوعی از ویروس کرونا بوده‌ایم. آخرین سویه‌ای که از سوی سازمان جهانی بهداشت طبقه‌بندی شده است «لامبدا» نام دارد که نخستین بار در دسامبر گذشته در کشور پرو شناسایی شد. نام علمی این واریانت، ث.۳۷ (C.۳۷) است. این گونه پیش از این در برخی از ایالات آمریکا و دست‌کم ۲۹ کشور دیگر که اغلب در آمریکای لاتین هستند، شناسایی شده است. این ویروس با سرعت بالایی در شیلی، آرژانتین، برزیل، کلمبیا، اکوادور و مکزیک در حال شیوع است. شیوع ویروس در اروپا نیز در کشور‌های هلند، اسپانیا، فرانسه و پرتغال گزارش شده است.

کرونا لامبدا در ۱۵ ژوئن ۲۰۲۱ توسط سازمان بهداشت جهانی (WHO) به عنوان یکی از انواع کرونا در سطح جهانی دسته‌بندی شد. سازمان بهداشت جهانی، این ویروس را دارای جهش‌هایی با پیامد‌های اثبات شده در انتقال و شدت می‌داند که در کشور‌های متعددی شناسایی شده است. در حال حاضر، هیچ شواهدی وجود ندارد که علائم نوع جدید C.۳۷ یا کرونا لامبدا را از سایر گونه‌های کرونا ویروس متفاوت سازد.

بر اساس گزارش NHS، علائم اصلی کووید-۱۹ سویه لامبدا عبارتند از:

  • تب – طوری که هنگام لمس قفسه سینه یا کمرتان احساس گرما کنید (نیازی به اندازه گیری درجه حرارت نیست).
  • سرفه مداوم – بیش از یک ساعت سرفه یا تداوم سرفه در چند مرتبه طی ۲۴ ساعت.
  • از دست دادن حس بویایی یا چشایی یا تغییر در آن.

کدام واکسن‌ها در مقابل کرونا لامبدا مؤثر هستند؟

محققان دریافتند که واکسن‌های mRNA در برابر نوع لامبدا مؤثر هستند. هر دو واکسن فایزر و مدرنا که در آمریکا تولید می‌شوند، از نوع mRNA هستند و این مسئله بدین معناست که این دو واکسن کرونا حاوی مواد ژنتیکی هستند که سلول‌های بدن را وادار می‌سازند که ویروس کرونا تولید کنند تا واکنش ایمنی بدن را برانگیزند. هرچند مشخص شد که لامبدا دارای جهش‌هایی است که توانایی گریز از فرایند خنثی‌سازی آنتی‌بادی‌های ایجاد شده توسط CoronaVac را دارد.

واکسن‌های mRNA

به گفته محققان دانشگاه کیوتو، گسترش این واریانت در سراسر شیلی نگران‌کننده است، چون بررسی‌ها نشان می‌دهد که کرونا لامبدا در فرار از روند ایمن‌سازی بدن توسط واکسیناسیون مهارت دارد. با این حال، رایج‌ترین واکسن کرونا که در شیلی استفاده می‌شود CoronaVac است که متفاوت از واکسن‌های فایزر، مدرنا و آسترازنکا عمل می‌کند. محققان تأکید کردند که برای تأیید اثربخشی واکسن‌ها مطالعات بیشتری نیاز است؛ آن‌ها معتقدند که همه‌گیری ویروس کرونا مادامی که ۸۰درصد مردم جهان واکسینه نشوند، پایان نخواهد یافت.

واکسن‌های mRNA

محققان دانشکده پزشکی گروسمن اثر واکسن‌های mRNA مانند فایزر و مدرنا را در برابر نوع لامبدا آزمایش کردند. بنا به نتایج به‌دست‌آمده، نوعی مقاومت نسبی در برابر خنثی‌سازی ویروس وجود دارد، اما به احتمال زیاد باعث کاهش حفاظت در افراد واکسینه شده در برابر ویروس نمی‌شود و افرادی که واکسینه‌شده‌اند تا حد قابل‌توجهی ایمن هستند.

سویه لامبدای ویروس کرونا، که نخستین بار در پرو مشاهده شد، تاکنون به بیش از ۵۰ کشور راه یافته است. این ویروس با سرعت بالایی در شیلی، آرژانتین، برزیل، کلمبیا، اکوادور و مکزیک در حال شیوع است. شیوع ویروس در اروپا نیز در کشور‌های هلند، اسپانیا، فرانسه و پرتغال گزارش شده است. شایان ذکر است که آمریکای لاتین با بیش از ۱.۴ میلیون مرگ بر اثر کرونا، می‌تواند مرکز جدیدی از انواع جهش‌های این ویروس باشد.

دکتر ماریا ون کرخوو، یکی از مدیران سازمان بهداشت جهانی گفت که این سازمان در حال پیگیری است که آیا کرونا لامبدا را باید به‌عنوان در دسته بیماری‌های نگران‌کننده طبقه بندی کند یا خیر. این تأیید وقتی صورت می‌گیرد که ثابت شود لامبدا با شدت بیشتری منتقل شود و قابلیت افزایش انتقال ویروس را داراست.

بطور کل، نوع لامبدا در صورتی که منجر به یکی از موارد زیر شود، به‌عنوان یک عامل نگران‌کننده شناخته می‌شود:

– افزایش قابلیت انتقال ویروس

– تغییر مضر در اپیدمیولوژی آن

– افزایش توانایی بیماری‌زایی

– تغییر علائم بیماری

– کاهش اثربخشی تست تشخیص کرونا، درمان و اقدامات پیشگیرانه مانند واکسیناسیون

سویه لامبدا مقاوم در برابر واکسن‌ها

سویه لامبدا مقاوم در برابر واکسن‌ها

در حالی که همه استان‌های کشور گرفتار پیک پنجم کرونا هستند، این پیک هنوز هم مهار نشده است و بیمارستان‌ها پر از مریض‌های مبتلا به سویه دلتا است به‌تازگی خبرهایی هم درباره احتمال ورود واریانت جدید کرونا به نام سویه لامبدا شنیده می‌شود. این واریانت به گفته ویروس‌شناس‌ها شدیدتر از دلتا است و می‌تواند بر اثرگذاری واکسن کرونا غلبه کند. شناسایی موارد ابتلا به سویه لامبدا در ترکیه حالا زنگ خطر ورود این جهش را در ایران به صدا درآورده است. این سویه واکسن‌گریزی بیشتری دارد و ابتلای کودکان و نوجوانان به جهش لامبدا بیش از دیگر انواع جهش‌های کرونا گزارش شده است.

گرچه که دبیر کمیته علمی کشوری کووید۱۹ به «ایران» می‌گوید هنوز هیچ مورد تأیید نشده‌ای از ورود سویه لامبدا در ایران گزارش نشده است اما علیرضا ناجی رئیس مرکز تحقیقات ویروس‌شناسی معتقد است با توجه به مشاهده چند مورد ابتلا به این واریانت در ترکیه، پاکستان و برخی از کشورهای همسایه احتمال ورود این سویه لامبدا به ایران زیاد است. از طرفی نادر توکلی معاون درمان ستاد کرونای تهران هشدار داده است، در پیک پنجم اگر ورودی مرزها کنترل نشود، کرونای لامبدا به راحتی وارد کشور می‌شود.

این موضوع البته در میانه پیک پنجم و در حالی که وضعیت بیماری ناشی از ویروس دلتا در کشور بحرانی است به مهم‌ترین نگرانی متخصصان حوزه سلامت بدل شده است که طبق گزارش‌های ستاد مقابله با کرونا در تهران این واریانت در آستانه ورود به کشور است و آنطور که نادر توکلی اعلام کرده سویه لامبدا به‌راحتی وارد کشور می‌شود، در نتیجه شرایط بحرانی‌تری خواهیم داشت. به گفته او این سویه جدید، مرگ‌ومیر زیادی را در بین دوره سنی ۱۰ تا ۲۰ ساله و در واقع بین نوجوانان خواهد داشت.

نمونه گیری در منزل

تست کرونا در منزل بهترین راه در شرایط وخیم کنونی

در شرایط وخیم کنونی بهترین کار این باشد که در صورت مشاهده علائم بیماری، به‌جای مراجعه به مراکز درمانی و آزمایشگاهی، تست کرونا در منزل را انجام دهید. به این صورت هم سلامت خود و عزیزانتان را به خطر نخواهید انداخت و هم آنکه با خودداری از حضور در مکان‌های شلوغ و پرتردد، احتمال شیوع بیشتر ویروس و بیماری را کمتر خواهید کرد. انجام تست آنتی بادی و انواع آنتی بادی واکسن کرونا در آنی آزما این امکان را به شما می دهد بدون آن که مجبور به خروج از قرنطینه باشید نمونه گیری در منزل یا محل کار خود انجام دهید. در این روش دیگر نیاز به انتظار در صف های طولانی نمونه گیری، پذیرش و جوابدهی نمی باشد. به این صورت که برای انجام آزمایش کرونا در منزل تنها کافی است وارد صفحه اصلی آنی آزما شوید و پذیرش خود را به صورت آنلاین ثبت کنید.

نمونه گیری در منزل خود را انتخاب و حتی آزمایشگاهی که می تواهید نمونه شما آزمایش شود را خودتان می توانید انتخاب کنید. همچنین در صورت داشتن هر گونه سوال با همکاران ما می توانید در تماس باشید. پس از انجام پذیرش ، همکاران ما با شما جهت آزمایش در منزل تماس خواهند گرفت. سپس نمونه گیری در منزل توسط کادر مجرب و آموزش دیده انجام می شود و نمونه سریعا به آزمایشگاه مد نظر شما برای انجام آزمایش انتقال داده می شود و در نهایت جوابدهی تست شما به صورت آنلاین در سریع ترین زمان ممکن صورت می گیرد.

درخواست آزمایش

  • YYYY slash MM slash DD

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن پیام
خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما
سلام
به خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما خوش آمدید!
برای ارتباط با اپراتور پیام خود را ارسال نمائید.