آیا اگر واکسن کرونا را تزریق کرده باشید باز هم لازم است ماسک بزنید؟

آیا اگر واکسن کرونا را تزریق کرده باشید باز هم لازم است ماسک بزنید؟

کارشناسان بهداشت عمومی توصیه می‌کنند افراد پس از دریافت واکسن کرونا همچنان ماسک بزنند و فاصله خود را با دیگران حفظ کنند. چون پس از واکسیناسیون ممکن است چند هفته طول بکشد تا بدن ایمنی لازم را ایجاد کند؛ بنابراین احتمال دارد افراد دقیقا قبل یا بعد از تزریق به ویروس کرونا آلوده شوند. گسترش انواع جدید کرونا ویروس، از جمله دلتا، ممکن است منجر به افزایش گسترش ویروس شود. کارشناسان در حال بررسی این موضوع هستند که آیا افراد واکسینه شده باید در طول همه گیری بیماری از ماسک استفاده کنند یا خیر. آنها می گویند واکسیناسیون به معنای از بین رفتن کامل خطر ابتلا به ویروس نیست.

نمونه گیری در منزل

گسترش انواع جدید کرونا ویروس، از جمله دلتا، ممکن است درک تأثیر واکسن های کووید 19 را پیچیده کند. با گسترش نوع دلتا در سراسر ایالات متحده و افزایش تعداد ایالت هایی که مأموریت ماسک همه گیر را رها می کنند، کارشناسان هشدار می دهند که حتی کسانی که کاملاً علیه کرونا ویروس واکسینه شده اند ممکن است در معرض خطر باشند.

اگرچه انتظار می‌رود که حدود سه هفته بعد از تزریق واکسن بتوان به کارهای عادی و روزمره بازگشت و حتی ماسک را برداشت، اما باید احتیاط‌های پس از واکسن زدن را داشته باشیم. این‌ احتیاط چند دلیل دارد؛ نخست این‌که واکسن‌، ایمنی صد در صد ندارد. در بهترین حالت، ۹۵ درصد ایمنی ایجاد می‌کند و احتمال ابتلای خودمان یا دیگران، هر چند اندک و ضعیف، وجود دارد.

دلیل بعدی این است که تاکنون کمتر از یک درصد جامعه ـ کادر بهداشت و درمان کشور ـ واکسن زده‌اند، اما جهت رسیدن به ایمنی جمعی، نیاز است که حداقل دو سوم جمعیت کشور، واکسینه شوند یا این‌که سابقه ابتلا داشته باشند. هنوز به پدیده ایمنی جمعی نرسیده‌ایم و تا آن زمان، باید احتیاط‌های لازم را داشته باشیم. پیام من به دوستان و همکاران خودم این است که همچنان نکات و شیوه‌نامه‌های بهداشتی را رعایت کنند و ماسک را از صورت برندارند، زیرا تغییر رفتار بهداشتی و اجتماعی ما پس از واکسن زدن، پیام منفی در جامعه دارد.

بنابر این، بهتر است فعلاً به دستورات وزارت بهداشت و ستاد ملی مقابله با کرونا عمل کنیم تا شرایط، عادی شود. با توجه به تهدیدات ارائه شده توسط نوع دلتا کرونا و سایر گونه های ویروس های کرونا، آیا افراد واکسینه شده باید همچنان از ماسک استفاده کنند؟ متخصصان می گویند واکسیناسیون به این معنی نیست که شما در برابر ابتلا به کرونا ویروس کاملاً محافظت شده اید. ترزا موری آماتو، رئیس پزشکی اورژانس در لانگ آیلند فارست هیلز در نیویورک ،گفت: “اگرچه احتمال ابتلا به کرونا ویروس پس از واکسیناسیون یک فرد کم است، اما صفر نیست.”

انواع کرونا ویروس برای همه ایجاد خطر می کند

طبق تحقیقات مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها (CDC)، از 7 ژوئیه، حدود 55 درصد از آمریکایی ها حداقل یک دوز واکسن کرونا دریافت کرده اند و تقریباً 47 درصد از کل آمریکایی ها به طور کامل واکسینه شده اند. با این حال، انواع جدید کرونا ویروس ممکن است خطرات جدیدی ایجاد کنند. ادامه روند بیماری کرونا جدید با انواع جدید، افراد واکسینه شده را با یک تصمیم جدی در مورد اینکه آیا باید باز هم اقدامات ایمنی مثل ماسک زدن را رعایت کنند، ارائه می دهد.

واکسن کرونا و ماسک

مدیر CDC اظهار داشت: واکسن “درجه بالایی” از محافظت را ارائه می دهد. دکتر روچل والنسکی ، مدیر CDC ، هفته گذشته در یک جلسه توجیهی گفت که واکسن ها هنوز هم در برابر انواع بسیار موثر هستند و اکثریت قریب به اتفاق موارد جدید کرونا ویروس و مرگ و میر در افراد واکسینه نشده است. وی در جلسه توجیهی گفت: “واكسن های مجاز ما از انواع در گردش خون از جمله دلتا محافظت می كنند.” “واکسیناسیون این است که چگونه ما از این افراد ، خانواده ها و جوامع محافظت می کنیم و از بیماری های شدید، بستری شدن در بیمارستان و مرگ ناشی از بیماری کرونا جلوگیری می کنیم.”

آماتو توصیه کرد: افرادی که احتمال بیماری شدید دارند باید با یک متخصص بهداشت در مورد استفاده از ماسک مشورت کنند. وی گفت: “اگر به دلیل یک بیماری زمینه ای در معرض عواقب ضعیف ناشی از عفونت بیماری کرونا هستید، لطفاً در مورد خطر و فواید استفاده از ماسک با پزشک خود صحبت کنید.” وی افزود که ماسک ها انتقال را کاهش می دهند. آماتو گفت: “ما می دانیم که واکسیناسیون و استفاده از ماسک باعث کاهش شیوع بیماری کرونا می شود.” “هرچه بیشتر بتوانیم انتقال را کاهش دهیم، می توانیم شانس ظهور انواع جدید را کاهش دهیم.”

آیا با تزریق دوز اول واکسن کرونا می‌توانیم ماسک خود را برداریم؟

تزریق دوز اول واکسن کرونا، ایمنی کامل در بدن فرد ایجاد نمی‌کند؛ حتماً باید دو دوز واکسن تزریق شود و از تزریق دوز دوم نیز 14 روز بگذرد تا آنتی بادی مناسبی در بدن فرد ایجاد شود. اگر فردی دوز اول واکسن کرونا را دریافت کند نباید استفاده از ماسک و رعایت پروتکل‌های بهداشتی را کنار بگذارد زیرا خطر انتقال بیماری همچنان وجود دارد؛ برخی از افراد حتی ممکن است بعد از تزریق دوز اول واکسن کرونا نیز به بیماری مبتلا شوند.

همه واکسن‌ها افراد را صد درصد علیه بیماری کرونا مصون نمی‌کنند؛ برای مثال واکسن اسپوتنیک، اثربخشی 94 درصدی دارد؛ واکسن بهارات نیز 70 درصد ایمنی ایجاد می‌کند؛ به این معنا که به احتمال 30 درصد پس از تزریق این واکسن نیز ممکن است به کرونا ویروس مبتلا شویم به همین دلیل باید حتماً حتی پس از تزریق واکسن نیز احتیاط کرده و پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کنیم؛ تزریق واکسن کرونا باعث کاهش مرگ و میر و گردش ویروس کرونا در جامعه می‌شود.

در صورتی می‌توانیم دو هفته پس از تزریق دوز دوم واکسن کرونا استفاده از ماسک را کاهش دهیم که 70 درصد جمعیت کشورمان علیه کرونا ویروس واکسینه شده باشند؛ درحالی که در حال حاضر تنها به 1.5 درصد جمعیت کشورمان واکسن کرونا تزریق شده است.

لزوم ماسک زدن برای دریافت‌کنندگان واکسن کرونا لغو شد

CDC در دستورالعمل قبلی خود اعلام کرده بود افرادی که به طور کامل واکسن کرونا را دریافت کرده‌اند می‌توانند بدون ماسک با یکدیگر دیدار کنند و حتی با افراد نزدیک خانواده که واکسن نزده‌اند و البته بیماری زمینه‌ای هم ندارند ملاقات کنند و نیازی به زدن ماسک نخواهند داشت. اما این مرکز، روز پنجشنبه، ۱۳ می ۲۰۲۱، در دستورالعمل جدید خود اعلام کرد هر شخصی که کاملاً واکسینه شده است می‌تواند بدون استفاده از ماسک یا رعایت فاصله فیزیکی و بدون توجه به اندازه جمعیت در فعالیت‌های داخل و خارج خانه شرکت کند.

زوم ماسک زدن برای دریافت‌کنندگان واکسن کرونا

امکان برداشتن ماسک پس از تزریق واکسن کرونا در ایران به چه شکل است؟

این روزها این سؤال را زیاد می‌شونیم که آیا پس از تزریق واکسن کرونا می‌توانیم ماسک نزنیم یا آیا در کشور ما هم امکان برداشتن ماسک پس از تزریق واکسن کرونا وجود دارد؟ طبق گفته پزشکان، ما زمانی می‌توانیم با خیال راحت ماسکمان را پس از دریافت دزهای کامل واکسن کرونا برداریم که تقریباً ۷۰ درصد جامعه در برابر این ویروس واکسینه شده باشند. پس تا آن زمان یادمان باشد وقتی هنوز واکسینه نشده‌ایم، همچنان باید ماسک بزنیم و فاصلهٔ فیزیکی را رعایت کنیم. همچنین افرادی که به طور کامل واکسینه نشده‌اند باید موارد احتیاطی اولیه، مثل ماسک زدن در اماکن عمومی، حفظ فاصلهٔ فیزیکی و پرهیز از حضور در جاهای شلوغ و خودداری از رفتن به سفر را همچنان ادامه دهند.

دستورالعمل جدید CDC بعد از دریافت واکسن کرونا چیست؟

گزارش‌ها و دستورالعمل‌های CDC همچنان در حال تغییر و به‌روز شدن است. اما در آخرین دستورالعمل CDC برای افرادی که واکسن کرونا دریافت کرده‌اند آمده است که:

کسانی که به طور کامل نوبت‌های واکسن خود را دریافت کرده‌اند می‌توانند بدون نیاز به ماسک یا حفظ فاصله فیزیکی با یکدیگر دیدار کنند.

افرادی که واکسینه شده‌اند می‌توانند با اعضای نزدیک خانواده خود که ریسک پایینی در برابر کرونا دارند هم دیدار کنند و نیازی به زدن ماسک ندارند.

کسانی که واکسن کرونا دریافت کرده‌اند دیگر نیازی به دادن تست کرونا یا قرنطینه خانگی ندارند، مگر این که علائم بیماری را داشته باشند.

در این دستورالعمل از کسانی که هنوز واکسن نزده‌اند هم خواسته شده است همچنان موارد احتیاطی و زدن ماسک را رعایت کنند.

دلتا ویروس کرونا کدام گروهای سنی را بیشتر درگیر می کند؟

در گونه دلتا ویروس کرونا، هر فرد بیمار می تواند کرونا ویروس را به هشت تا ۱۲ نفر منتقل و آن ها را بیمار کند و قدرت سرایت پذیری آن سه برابر است. قدرت انتقال گونه یوهان ویروس کرونا به ازای هر یک بیمار دو تا پنج نفر و در گونه انگلیسی به ازای هر فرد بیمار تا هشت نفر بوده است.

اما در گونه دلتا ویروس کرونا، هر فرد بیمار می تواند ویروس کرونا را به هشت تا ۱۲ نفر منتقل و آن ها را بیمار کند و قدرت سرایت پذیری آن سه برابر است. علائمی که در ویروس دلتا مشاهده می شود شدیدتر و قدرت مرگ و میر آن نسبت به گونه های انگلیسی و یوهان بیشتر است. تا زمانی که ۹۰ تا ۹۵ درصد جامعه واکسن را دریافت نکرده باشند، از نظر ما ایمنی ایجاد نشده و حتی این افراد نباید ماسک ها را کنار بگذارند و در تجمعات شرکت کنند.

دلتا ویروس کرونا

در حال حاضر هیچ واکسنی به صورت ۱۰۰ درصد قدرت ایمنی را در افراد ایجاد نمی کند مگر اینکه ۱۰۰ درصد جامعه واکسن را دریافت کرده باشند و از سوی دیگر در تعدادی از افراد با وجود اینکه واکسن کرونا را دریافت کرده اند مشاهده شده که به علت سهل انگاری دوباره بعد از گذشت دو تا سه هفته بعد از تزریق به کرونا ویروس مبتلا شده اند و از آنجایی که آنتی بادی و آنتی ژن با یکدیگر در بدن آن ها وارد شده حال این افراد نیز بدتر شده است. مهم ترین راه جلوگیری از ابتلا به دلتا ویروس(کرونای هندی) جلوگیری از حضور در تجمعات و دورهمی ها، استفاده از ماسک و رعایت فاصله گذاری اجتماعی است.

گونه یوهان بیشتر افراد مسن، گونه انگلیسی افراد مسن و جوانان اما گونه دلتا، کودکان، جوانان و میانسالان را درگیر می کند. در حقیقت گونه دلتا بسیار جهش یافته و همه گروه های سنی را درگیر می کند.

بهبودیافتگان از کرونا ویروس حداقل ۴ ماه تزریق واکسن را به تعویق بیاندازند

بهبود یافتگان از کرونا ویروس نیز به دلیل وجود آنتی بادی در بدن چهار ماه پس از بهبود می‌توانند تزریق واکسن کووید۱۹ را به تعویق اندازند، اما در صورت تمایل به تزریق واکسن مطابق با برنامه‌ریزی باید دوره قرنطینه ۱۰ تا ۱۴ روزه را گذرانده و علائم بالینی بیماری کاملا رفع شده باشد. در صورت ابتلا به برخی بیماری‌های تب‌دار از جمله آنفلوآنزا نیز باید تزریق واکسن را به تعویق انداخته و پس از دستیابی به سلامت کامل، حداقل یک هفته صبر کرده و سپس تزریق واکسن انجام شود.

در صورت داشتن حساسیت هم استفاده از واکسن کووید۱۹ باید با رعایت موازین احتیاطی انجام شود. همچنین با بروز عوارض شدید، پس از تزریق دوز اول واکسن کرونا، نباید برای دوز دوم از نوع واکسن پیشین با همان برند، استفاده شود؛ زیرا تزریق دوز دوم می‌تواند عوارضی شدیدتر و گاه خطرناک‌ به همراه داشته باشد.

کرونا ویروس عامل بیماری کووید ۱۹ از اواخر سال ۲۰۱۹ در شهر ووهان چین مشاهده و در مدت کوتاهی در همه جهان منتشر شد؛ به طوری که سازمان بهداشت جهانی در اسفند ۹۸ (فوریه ۲۰۲۰) بروز پاندمی (همه‌گیری جهانی) این بیماری را تأیید کرد. کرونا ویروس با دست آلوده یا عطسه، سرفه و حتی قطرات تنفسی از طریق دهان، بینی و چشم به افراد منتقل می‌شود. تنگی نفس، خستگی و بدن درد، اختلال در بویایی و چشایی و مشکلات گوارشی از جمله علائم بیماری کووید ۱۹ است.

بیش از ۸۰ درصد مبتلایان به ویروس نیز دچار بیماری خفیف می‌شوند. جهش ویروس کرونا در انگلستان، بزریل، هندوستان و آفریقای جنوبی که موجب افزایش سرایت، بیماری‌زایی و مرگ و میر آن شده، نگرانی‌های جدیدی را در جهان به وجود آورده است. از ابتدای شیوع کرونا در ایران (اسفند ۹۸) تا کنون ۸۳ هزار و ۷۱۱ نفر از هموطنان جان خود را بر اثر ابتلا به این ویروس از دست داده اند.

نمونه گیری در منزل

تست کرونا در منزل و محل کار با هدف تشخیص آسان طراحی شده است. به طوری که برای انجام آن دیگر لازم به خارج شدن از منزل برای مراجعه به یک آزمایشگاه نمی باشد. همچنین نمونه گیری در محل دارای مزیت های فراوان همچون عدم اتلاف وقت در میر رفت و آمد و انتظار برای پذیرش، نمونه گیری، جوابدهی ، کاهش هزینه های رفت و آمد، دوری از ترافیک ، عدم وجود آلودگی هوا و آلودگی های صوتی و غیره می باشد. یکی دیگر از مزیت های مهم تست در محل ، کاهش احتمال ابتلا به کرونا ویروس می باشد.

آزمایش خون در منزل به منظور آسان تر کردن انجام تست ها و درنهایت تشخیص انجام می گیرد. با شیوع شدیدتر کرونا و پاندمی‌ شدن این ویروس ، نیاز به قرنطینه و ماندن در خانه هر روز بیشتر احساس می شود. اما گاهی اوقات با وجود ضرورت قرنطینه به نظر می رسد افراد برای رفع نیاز های اساسی نیاز به خارج شدن از خانه و قرنطینه دارند برای مثال برای انجام آزمایش ها. اما با کمی تدبیر می توان به آسان ترین روش تست کرونا در منزل و محل کار را انجام داد بدون آن که هیچ نیازی به مراجعه حضوری به آزمایشگاه و مراکز درمانی باشد.

درخواست آزمایش

  • YYYY slash MM slash DD

2 دیدگاه در آیا اگر واکسن کرونا را تزریق کرده باشید باز هم لازم است ماسک بزنید؟

  1. Romina می‌گوید:

    چون طبق اعتراف خود سازمان بهداشت جهانی واکسن زده ها عامل جهش ویروس و ایجاد سویه های قویتر مثل اومیکرون هستن و خطرناک برای سلامتی واکسن نزده ها محسوب میشن بله همون بهتر که ماسک بزنن ماها رو آلوده نکنن ?ضمنا سگ….. تو واکسنی که عرضه تامین ایمنی منو نداره روش باید پوزبندم بزنم ?جمع کنید سیرک مزخرف واکسیناسیون رو تا سلامت به جامعه برگرده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن پیام
خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما
سلام
به خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما خوش آمدید!
برای ارتباط با اپراتور پیام خود را ارسال نمائید.