عوارض کرونا که تا ماه ها پس از بهبودی ادامه پیدا می کند؟

عوارض کرونا که تا ماه ها پس از بهبودی ادامه پیدا می کند؟

ثبت آزمایش

  • YYYY slash MM slash DD

عوارض کرونا یکی از نادرترین مواردی است که تا ماه ها حت پس از بهبودی ادامه پیدا می کند. ویروس کووید ۱۹ عضو خانواده کرونا ویروس ها می باشد. پیش از این ویروس های عامل سرما خوردگی، سارس ، مرس و غیره در این خانواده کشف و ثبت شده بودند ولی ویروس کووید ۱۹ تبدیل به پاندمی شده است و بیشتر از هر ویروس دیگری در این خانواده سر و صدا کرده است. ویروسی که به خاطر ماهیت جهش پذیر خود هر از چند گاهی چهره جدید به خود می گیرد و با تغییر علائم و یا شدت بیماری زائی ، جهان را در شوک جدیدی می برد.

عوارض کرونا شامل تمامی علائمی از این بیماری می باشد که حتی پس از بهبودی در فرد به صورت طولانی مدت و یا شاید مدام العمر به وجود می آید و ادامه پیدا می کند. پزشکان در بررسی های جدید خود اظهار داشتند: در بیش از ۷۵ درصد افراد مبتلا به بیماری کووید 19 حداقل شش ماه پس از آلوده شدن به ویروس، حداقل یک مورد از علائم بیماری مشاهده می شود. ویروس کووید ۱۹ ، عامل بیماری است که این روزها می توان گفت تقریبا تمامی مراحل زندگی افراد را درگیر خود ساخته است. تاثیر این ویروس بر سلامت روحی و جسمی جامعه، اقتصاد و غیره اجتناب نا پذیر است.

مطالعه محققان نشان می دهد عوارض کرونا بعد از بهبودی در مغز بیمار پنهان شده و موجب عود مجدد بیماری در بیماران بهبودیافته می شود. محققان دانشگاه ایالتی جورجیا با مطالعه بر روی موش‌ها اثبات کردند موش‌های آلوده به کروناویروس از طریق مجاری بینی، به دلیل آلوده شدن مغز به کروناویروس، مبتلا به نوع شدید بیماری می‌شوند حتی اگر ویروس ریه‌ها را ترک کرده باشد. معنی این یافته‌های مطالعاتی این است که علیرغم منفی بودن تست کرونا از طریق کیت‌های تشخیصی بینی یا تست‌های بزاق دهان، ممکن است این عفونت ویروسی در افراد باقی مانده و موجب بازگشت مجدد کووید ۱۹ شود. کووید ۱۹ موجب بیماری نورولوژیکی در انسان می‌شود اما پاتوژن های عامل این بیماری در سیستم عصب مرکزی شناخته شده نیست.

چگونه از پوست در دوران کرونا محافظت کنیم؟

عوارض کرونا؛ کرونای طولانی مدت

مطالعه جدیدی که در مورد عوارض کرونا و “کووید طولانی”(long COVID) که توسط محققان دانشگاه لیدز در انگلیس انجام شده است، شواهد بیشتری در این باره ارائه داده است. به گفته محققان از هر ۱۰ فرد، یک نفر حتی پس از بهبودی موفقیت آمیز از آن بیماری ممکن است در معرض خطر ابتلا به علائم عفونت ویروسی باشد. طی این مطالعه محققان زندگی برخی از بیماران که پیشتر به کووید-۱۹ مبتلا بودند و اکنون بهبود یافته بودند را بررسی کردند تا الگویی از علائم و پیامدهای طولانی مدت بیماری را که به احتمال زیاد افرادی که به دلیل این بیماری در بیمارستان بستری شده‌اند، تجربه کرده‌اند را دریابند.

طی این مطالعه در مورد عوارض کرونا پس از بهبودی ، محققان به بررسی ۱۰۰ بیمار پرداختند. این ۱۰۰ بیمار به دو گروه تقسیم شده بودند، ۳۲ نفر از آنها به سختی بیمار بودند و در بخش‌های مراقبت ویژه بستری بودند، در حالی که ۶۸ نفر از آنها از عفونت خفیف یا متوسط رنج می‌بردند و نیازی به مراقبت شدید و بستری شدن در بخش مراقبت‌های ویژه نداشتند. یافته‌های این مطالعه که در مجله “Medical Virology” منتشر شد، نشان داد اکثر بیماران حتی پس از بهبود یافتن دچار یک عارضه جانبی هستند و از یک نشانه یا علامت خاص ناشی این بیماری رنج می‌برند. در ادامه به شرح چند مورد از این عوارض می پردازیم:

عوارض کرونا پس از بهبودی؛ از دست دادن حس بویایی و چشایی

شاید بتوان گفت یکی از بارزترین عوارض کرونا پس از بهبودی ، از دست دادن حس بویایی و چشایی می باشد. به طوری که افراد پس از حتی بهبودی کامل همچنان حس بویایی و چشایی خود را باز نمی یابند و در مواردی فرد بهبود یافته دچار حس بوی لجن، فاضلاب، سبزی گندیده و مانند این ها در حین بو کردن هر رایحه ای می شود. دست رفتن حس بویایی که پزشکان آن را آنوسمی یا نابویایی می‌ نامند، یکی از زودرس‌ ترین و شایع‌ ترین علائم گزارش ‌شده به وسیله بیماران کووید-۱۹ است که تقریبا ۳ الی ۴ روز بعد از ابتلا بروز می یابد ولی متاسفانه هنوز علت از دست دادن حس بویایی به طور دقیق مشخص نشده است. پیش از این تصور می شد که آسیب یا التهاب سلول‌های عصبی حسی بویایی که بوها را شناسایی و پیام‌های مربوط به مغز می‌ فرستند، عامل این نابویایی باشد.

از دست دادن حس بویایی و چشایی و یا حس رایحه های نامطلوب، دارای خوشبختانه دارای اثر موقتی است و افراد پس از گذشت چند ماه به تدریج حس بویایی خود را به دست می آورند. بنابراین مشخص است علت آن آسیب به سلول های عصبی نمی باشد. توجه داشته باشید که سلول های عصبی بدن ما قابلیت خودبازسازی را ندارند و هر گونه آسیب به آن ها در اکثر موارد دائمی می باشد. همچنین تحقیقات جدید نشان داده است که ویروس کووید ۱۹ به سلول های عصبی مسئول بویایی حمله نمی کند بلکه این ویروس به سلول های پشتیبان سلول های عصبی حمله می کند. در واقع می توان گفت کووید ۱۹ سلول های عصبی را به طور مستقیم مورد حمله قرار نمی دهد. ( جهت کسب اطلاعات بیشتر به مقاله از دست دادن حس بویایی و حس چشایی در کرونا مراجعه فرمایید)

از دست دادن حس بویایی و چشایی

احساس بی حالی و خستگی

یکی دیگر از عوارض کرونا پس از بهبودی ، حس بی حالی و خستگی حتی برای هفته ها و یا ماه ها پس از آن می باشد. پس از بهبودی از بیماری کووید-۱۹ برای افراد سخت است که به آسانی به حالت اول و سالم خود بازگردند، چرا که پس از بهبودی از این بیماری آنها دچار خستگی طولانی مدت و ضعف (که ممکن است هفته‌ها و ماه‌ها ادامه داشته باشد) می‌شوند و این موضوع بسیار ناخوشایند و گاها ترسناک است. سطح انرژی نامتعادل همچنین سبب شده بیماران علائمی مانند درد عضلانی، درد سوزن و سوزن و تپش قلب را نیز تجربه کنند. پاسخ ایمنی نادرست و حمله التهابی یکی از دلایل از دست دادن انرژی و عدم تعادل است. خستگی پس از بهبودی نیز پیشتر در بیماران مبتلا به بیماری‌های سارس و ویروس اپشتین–بار مشاهده شده بود.

از علل احساس خستگی در عوارض کرونا پس از بهبودی ممکن است از دست دادن آب از طریق گوارش باشد. در این حالت فرد بی اشتها شده و در صورت خوردن ماده غذایی ، این مواد از طریق استفراغ یا اسهال بدون جذب از بدن خارج می شوند. و علت دیگر آن صرف انرژی بالا در سیستم ایمنی برای دفاع در مقابل ویروس به صورت طولانی می باشد که در این صورت ، بدن دچار کمبود انرژی می شود. همچنین تب و عوامل توکسیک سیستم ایمنی نیز در احساس درد عضلانی و بی انرژی بودن فرد نقش دارند.

عوارض کرونا؛ سکته مغزی

سکته مغزی از عوارض کرونا می باشد که باعث مرگ فرد مبتلا می شود. سکته مغزی یکی از علائم جدید این بیماری می باشد. کرونا ویروس به علت جهش های شدید در ژنوم خود باعث بروز علائم جدید می شود. از علائم جدید این ویروس می توان به سکته مغزی، عقیم شدن در مردان، اسهال، استفراغ، سکته قلبی، ایسکمی در پاها و دست ها و غیره اشاره کرد.

نکته ای که باید در مورد عوارض کرونا و سکته مغزی توجه داشت این است که یکی از مکانیسم‌ هایی که ویروس کووید ۱۹ با آن فرد را درگیر می‌کند، استعداد انعقاد ‌پذیری در بدن است، یعنی وقتی فرد مبتلا به بیماری می‌شود، شانس بروز لخته در همه‌ نقاط بدن زیاد خواهد شد که مکانیسم آن نیز یک مکانیسم پیچیده پزشکی است.” نکته حایز اهمیت در این مورد نیز این است که افرادی که سن بالا، فشار خون بالا، دیابت، سابقه بیماری‌های قلبی عروقی، سابقه مصرف سیگار دارند بیشتر دچار سکته ‌های مغزی در اثر کووید ۱۹ می‌شوند. (جهت کسب اطلاعات بیشتر به مقاله آیا کرونا منجر به سکته مغزی می شود؟ مراجعه فرمایید)

عوارض کرونا؛ سکته مغزی

عوارض کرونا، سکته قلبی

شاید برای شما نیز پیش آمده باشد که علت مشکلات قلبی در عوارض کرونا چه چیزی می باشد؟ که در پاسخ باید گفت که طوفان های سایتوکاینی علت ایسکمی در عروق و عوارض قلبی کرونا می باشد . البته این ایسکمی ممکن است در مغز، دست ها، پاها نیز اتفاق بیفتد. سایتوکاین ها مولکول های در سیستم ایمنی هستند که نقش مهمی در سلامتی و بیماری ایفا می‌ کنند. این مولکول ها در واکنش های التهابی و عفونی، ترمیم آسیب های بافتی و مبارزه با برخی از سرطان ها نیز به بدن کمک می ‌کنند. همچنین سایتوکاین ها به بدن در مبارزه با عفونت ها کمک می‌ کنند و اثرات مثبتی بر سیستم ایمنی و واکنش های التهابی می ‌گذارند. با این وجود اگر بعضی از این مولکول ها به خوبی عمل نکنند یا بیش از حد تولید شوند؛ می ‌توانند در افراد ایجاد بیماری بکنند.

اتفاقی که در مشکلات قلبی عوارض کرونا نیز شاهد آن هستیم در واقع بدن برای مقابله با این ویروس شروع به تولید سایتوکاین های التهابی می کند ولی با مقاومت ویروس کووید ۱۹ بدن مجبور به تولید بیشتر از این نوع سایتوکاین ها می کند. این تولید بیشتر سایتوکاین ها باعث به راه انداختن طوفان سایتوکاینی و در نتیجه لخته شدن خون می شود. لخته شدن خون در مغز باعث سکته مغزی ، لخته شدن خون در قلب باعث ایجاد سکته قلبی می شود. (جهت کسب اطلاعات بیشتر به مقاله عوارض قلبی کرونا؛ ویروس کرونا چگونه به قلب آسیب وارد می کند؟ مراجعه فرمایید)

استرس و اضطراب

استرس و اضطراب یکی دیگر از عوارض کرونا می باشد. استرس کرونا اگر چه در این روز ها تبدیل به یک عضو جدا نشدنی زندگی ما شده است ولی می توانیم با انجام چند راه حل ان را مهار یا کاهش داد. مطلبی که شاید شما نیز متوجه آن شده باشید این است که اگر شما حتی اخبار این ویروس نوظهور را دنبال نکنید روزانه چند خبر از آن خواهید شنید! این گونه است که حتی اگر تصور می کنید دچار استرس کرونا نمی باشید ، باز ممکن است درگیر این مسئله شده باشید.

استرس کرونا یا به طور کلی استرس ناشی از هر عامل دیگری به سلامت کلی بدن شما آسیب می رساند. استرس یک عکس العمل ذهنی و فیزیکی نسبت به تجربه های زندگی است و هر کس می تواند در هر زمان استرس را بروز دهد. با صنعتی شدن دنیای مدرن به نظر می رسد استرس افراد بسیار بیشتر از قبل شده است. گاهی اضطراب ما موقعت و گاهی به صورت مزمن می باشد. (جهت کسب اطلاعات بیشتر به مقاله چند راهکار برای کاهش استرس کرونا مراجعه فرمایید)

استرس و اضطراب

عوارض کرونا، زوال شناختی و حافظه

طبق یافته ‌های این مطالعه، یک چهارم بیمارانی که به نوع متوسط و یا شدید کووید-۱۹ مبتلا شدند از عملکرد نادرست عصب روانشناسی و عوارض کرونا پس از بهبودی رنج می‌برند. علائم مشابه اختلال اضطراب پس از سانحه نیز در بیماران مشاهده شده است. پریشانی ذهنی، مشکلات در درک حافظه یا رفتار می‌تواند به دلیل عوامل مختلفی که در داخل و خارج از مرکز بهبودی رخ می‌دهد، ایجاد شود. ترس از مرگ، درد، کمبود خواب، عدم تحرک یا ارتباط مناسب، انزوای اجتماعی یا هذیان، همه این عوامل می‌تواند در مبارزه شخص با بیماری کووید-۱۹ تاثیر بگذارند و این روند را دشوارتر کنند.

نمونه گیری در منزل

انجام نمونه گیری در منزل یا محل کار یک روش آسان برای انجام تست های ضروری می باشد. با شیوع شدیدتر کرونا و پاندمی‌ شدن این ویروس ، نیاز به قرنطینه و ماندن در خانه هر روز بیشتر احساس می شود. اما گاهی اوقات با وجود ضرورت قرنطینه به نظر می رسد افراد برای رفع نیاز های اساسی نیاز به خارج شدن از خانه و قرنطینه دارند برای مثال برای انجام آزمایش ها. اما با کمی تدبیر می توان به آسان ترین روش نمونه گیری در محل کار یا منزل را انجام داد مثل آزمایش کرونا در منزل، بدون آن که هیچ نیازی به مراجعه حضوری به آزمایشگاه و مراکز درمانی باشد.

هدف آنی آزما آسان نمودن مسیر تشخیص و در نهایت کمک به پرسه درمان می باشد. شما می توانید از صفحه اول پذیرش ، آزمایشگاهی که مایل هستید آزمایش شما انجام شود را نیز انتخاب کنید. با این ترتیب نمونه گیری در محل مد نظر شما انجام می شود و در سریع ترین زمان به آزمایشگاه مورد تایید شما انتقال می یابد. همچنین جواب دهی در اسرع وقت بر سایت به صورت آنلاین قرار می گیرد. توجه داشته باشید که جواب آزمایش شما به صورت خصوصی فقط با رمز کاربری شما امکان پذیر است و فقط خودتان قادر به مشاهده نتیجه آزمایشتان می باشید.

درخواست آزمایش

  • YYYY slash MM slash DD

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن پیام
خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما
سلام
به خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما خوش آمدید!
برای ارتباط با اپراتور پیام خود را ارسال نمائید.