با معرفی سویه دلتا ویروس کرونا به جهان، هشدار سازمان جهانی برای رعایت پروتکلهای بهداشتی جدیتر شده است. همانگونه که از نتایج مشخص شده است، ویروس کرونا دلتا با قدرت بسیار بیشتری میتواند بدن انسان را درگیر عفونتهای ریوی کرده و آمار مرگ و میر را بالا ببرد. متأسفانه این ویروس در ابتدا در نروژ شناسایی شده و با سرعت زیادی در حال شیوع در تمام دنیا است. باید این واقعیت را بپذیریم که قدرت کشندگی دلتا کرونا نسبت به سایر سویههای قبلی بیشتر بوده و در صورتی که بیاحتیاط کنید ممکن است ابتلا به این بیماری با خطر مرگ شما تمام شود.
یک نوع جدید از سویه ” دلتا” ویروس کرونا در نروژ کشف شده است. به گزارش اسپوتنیک، شبکه ان ار ک به استناد به اطلاعات پژوهشکده سلامت ملی در این خصوص اطلاع داد. متخصصین معتقدند که این سویه خطرناک از سایر انواع ویروس نیست و همچنین حدس می زنند که واکسن به خوبی در مقابل این ویروس مقاومت می کند. برای اولین بار این ویروس در ماه ژوئن کشف شد. نوع جدید در کل کشور منتشر شده و AY. 63 نامیده می شود. سویه هندی “دلتا” ویروس کرونا در پاییز سال 2020 کشف شد. این نوع از ویروس به نظر قابلیت انتشار بیشتری نسبت به سایر انواع آن دارد.
دوران نقاهت بعد از ابتلا به ویروس کرونا
اگر شما به نوع خفیف ویروس کرونا مبتلا شده باشید، ممکن است در عرض یکی دو هفته حالتان خوب شود، در حالی که موارد شدیدتر این بیماری ممکن است سه تا شش هفته و یا حتی بیشتر طول بکشد. در این بین ممکن است بعد از ترخیص از بیمارستان به دلیل کووید – ۱۹، همچنان تنگی نفس و درد عضلانی و احساس ضعف و خستگی داشته باشید، همچنین ممکن است تغییراتی در فکر و حافظهتان مانند مه مغزی یا مشکلات ادراکی ایجاد و دچار اضطراب و افسردگی شوید.
یکی از جنبههای خاص بستری شدن در بیمارستان طی پاندمی ویروس کرونا این است که اعضای خانواده و دوستان به دیدار شما نمیآیند، یعنی از انتشار ویروس به خوبی جلوگیری میشود. این ایزوله شدن و تنهایی میتواند احتمال اضطراب و استرس و تغییرات ادراکی و اختلال استرس پس از سانحه را بعد از بستری شدن در بیمارستان افزایش دهد. کارشناسان همچنان در حال مطالعه روی افرادی هستند که از کووید ۱۹ بهبود یافتهاند، اما چیزی که تاکنون با اطمینان میدانیم این است که بیماریهای زمینهای مانند آسم، فشارخون بالا و یا نقص سیستم ایمنی، بر مدت زمان ریکاوری از این بیماری اثر میگذارند.
کرونا خفیف و کرونا شدید
اگر شما دچار مورد خفیفی از کووید ۱۹ باشید، ممکن است در عرض یکی دو هفته حالتان خوب شود، در حالی که موارد شدیدتر این بیماری ممکن است سه تا شش هفته و یا حتی بیشتر طول بکشد. اگر در ICU بستری شده باشید، ممکن است دچار سندرم بعد از مراقبتهای ویژه و یا تغییرات روحی و ادراکی شوید که بعد از اقدامات درمانی جهت نجات از یک بیماری یا آسیب روی میدهند، شما هم مانند هر کسی که به دلیل دیگر بیماریهای تنفسی در بیمارستان بستری میشود، ممکن است دچار علائم فیزیکی و روحی شوید که هفتهها یا ماهها طول میکشند. هرچند تأثیرات ویروس کرونا هنوز مورد مطالعهاند، محققان دریافتهاند این بیماری میتواند بر ریهها، کلیهها، قلب و مغز اثر بگذارد.
اختلالات و آسیبهای احتمالی بعد از بستری شدن در بیمارستان به دلیل یک عفونت ویروسی تنفسی مانند کووید ۱۹ شامل مواردی مانند تنگی نفس، سرفه، ضعف عضلانی، گلودرد، مشکل در بلع، مشکل در حرف زدن، مشکل در راه رفتن و انجام کارهای روزمره، اضطراب، افسردگی، اختلال استرس پس از سانحه، اختلالات ادراکی، خستگی، زخم بستر و بیخوابی است.
بعد از بهبودی از کرونا و ترخیص از بیمارستان ممکن است مدتی طول بکشد تا به شرایط نرمال برگردید، افزود: شما ممکن است به توانبخشی سرپایی نیاز داشته باشید و یا نیازمند یک رواندرمانگر برای کنترل و مدیریت اختلالات فیزیکی و ادراکی و رفتاریتان که با بیماری مرتبط هستند باشید. این اختلالات بسیار معمول بوده و میتوانند درمان شوند، شما باید با تیم پزشکی خود در ارتباط باشید تا هرگونه عارضه قبلی یا علامت جدید را با آنها در میان بگذارید.
مراقب باشیم؛ ویروس کرونا همچنان جان میگیرد
اگر قرار باشد روزانه همین تعداد ۱۰۰ تا ۱۵۰ هموطن را بر اثر بیماری کرونا از دست بدهیم، سالانه حدود ۴۰ هزار نفر در بین ما نخواهند بود که این تعداد بیش از دو برابر فوت شدگان بر اثر حوادث ترافیکی و جاده ای است که این موضوع بسیار جای نگرانی دارد. آمدن یا نیامدن موج ششم بیماری کرونا، نباید موضوع اصلی مردم در این شرایط باشد. پرداختن به این موضوع و رد یا تایید بروز موج ششم بحث سازندهای برای مدیریت کرونا نباشد. به جای گمانه زنی روی آغاز یک پیک جدید ویروس کرونا باید تمرکزمان بر برنامه ریزی و اجرای مدون و منسجم مداخلاتی برای کاهش شاخص های کرونایی مانند ابتلا و مرگ باشد.
اوضاع کرونایی در کشور نگران کننده است
موضوع اصلی این است که اوضاع کرونایی در کشور نگران کننده است و همه ما باید همچنان مراقبتهای بهداشتی را ادامه دهیم. هرچند ادامه روند مناسب واکسیناسیون در کشور می تواند از بروز مرگ ها و بستری در بخش های مراقبتی در آینده نزدیک بکاهد اما در حال حاضر نیاز اصلی ما در کنار تزریق واکسن، رعایت کامل پروتکل های بهداشتی است. هموطنان باید توصیه های بهداشتی به خصوص استفاده از ماسک، فاصله گذاری اجتماعی، حضور نیافتن در تجمعات و دورهمی ها و بهداشت دست ها را به دقت رعایت کنند.
روند شاخصهای کرونایی مانند شناسایی مبتلایان جدید، بستریها و مرگ و میرها نشان میدهد که اوضاع کرونایی خوبی در کشور نداریم و همه باید مراقب باشیم. اوضاع کرونایی خوبی از نظر مبتلایان جدید به بیماری و مرگ و میر ناشی از کرونا نداریم. اگر قرار باشد روزانه همین تعداد ۱۰۰ تا ۱۵۰ هموطن را بر اثر بیماری کرونا از دست بدهیم، سالانه حدود ۴۰ هزار نفر در بین ما نخواهند بود که این تعداد بیش از دو برابر فوت شدگان بر اثر حوادث ترافیکی و جاده ای است که این موضوع بسیار جای نگرانی دارد.
از هرگونه سادهانگاری به شدت پرهیز کنیم
هرگونه ساده انگاری می تواند زمینه افزایش ابتلا و بستری و در نهایت مرگ ناشی از ویروس کرونا را در کشور را فراهم کند. دریافت واکسن و کاهشی شدن روند موارد جدید از مهم ترین عوامل ساده انگاری برخی از مردم می باشد و برخی ها فکر می کنند که با زدن ۲ دز واکسن می توانند رعایت توصیه های بهداشتی را به طور کامل کنار گذاشت، این باور اشتباه و بسیار خطرناک است.
شرایط فعلی، شرایطی نیست که با سادگی بتوانیم با آن کنار بیاییم. حتی اگر شاهد افزایش موارد ابتلا هم نباشیم، روزانه حداقل به تعداد سرنشینان یک هواپیمای مسافربری، هموطن از دست می دهیم و این موضوع ساده ای نیست که به راحتی بتوان از کنار آن گذشت. شرایط فعلی نامطلوب است و نباید شاهد این تعداد مرگ و بستری بر اثر کرونا در کشور باشیم، به عبارتی در این شرایط نباید اصلا بی خیال و ساده انگار باشیم.
احتمال دارد حتی با تزریق دو دوز واکسن کرونا ایمنی لازم ایجاد نشود
واکسن های مختلف مکانیزم های مختلفی دارند و پاسخ های متفاوتی ایجاد میکنند و این احتمال هست که در برخی افراد حتی با تزریق دو دوز واکسن کرونا هم ایمنی لازم ایجاد نشود. یک متخصص بیماریهای عفونی گفت: این احتمال وجود دارد که در برخی افراد حتی با تزریق دو دوز واکسن کرونا هم ایمنی لازم ایجاد نشود. دکتر علیرضا جانبخش در گفت و گو با ایسنا، با بیان اینکه میزان ایمنی زایی در واکسن های مختلف متفاوت است، گفت: واکسن های مختلف مکانیزم های مختلفی دارند و پاسخ های متفاوتی ایجاد میکنند و این احتمال هست که در برخی افراد حتی با تزریق دو دوز واکسن کرونا هم ایمنی لازم ایجاد نشود.
تست آنتی بادی پس از تزریق دوز دوم واکسن
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه یادآور شد: تنها راه سنجش ایمنی ایجاد شده ناشی از واکسن کرونا، انجام تست آنتی بادی پس از تزریق دوز دوم واکسن است و توصیه می شود این کار در صورت نیاز یک ماه پس از تزریق دوز دوم انجام شود. جانبخش گفت: چنانچه با انجام این تست مشخص شود که ایمنی لازم ایجاد نشده، نیاز به تزریق دوز اضافه واکسن کرونا است. وی خاطرنشان کرد: البته تست آنتی بادی هم قطعیتی در تشخیص میزان ایمنی زایی ندارد، چرا که این امکان هست که در برخی افراد آنتی بادی های لازم ایجاد نشده باشد، اما ایمنی سلولی در این افراد فعال باشد که با استفاده از تست آنتی بادی قابل ارزیابی نیست.
جانبخش در خصوص تزریق دوز سوم یا دوز یادآور واکسن کرونا نیز گفت: دوز سوم جهت طولانی شدن ایمنی زایی واکسن کرونا تزریق می شود و بطور معمول تزریق آن شش ماه پس از دوز دوم صورت می گیرد. این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: در حال حاضر دوز سوم برای کادر بهداشت و درمان و نیز گروه های پرخطر که شش ماه از تزریق دوز دوم واکسن آنها گذشته در کشور تزریق می شود. وی افزود: در خصوص تزریق عمومی دوز سوم باید منتظر ماند که شرایط بیماری چگونه پیش می رود و چه تصمیماتی در این زمینه اخذ می شود.
آزمایش در منزل یا محل کار
شاید برای شما هم تا به حال سوال پیش آمده باشد که آزمایش در منزل چیست و یا مزیت انجام نمونه گیری در منزل یا محل کار نسبت به انجام آزمایش حضوری چه می باشد؟ در پاسخ به این سوال در ابتدا باید در مورد طریقه انجام نمونه گیری در منزل شرح دهیم. در روش آزمایش در منزل شما دیگر نیازی به مراجعه حضوری ندارید و تمام مراحل آزمایش ( پذیرش و جوابدهی ) به صورت آنلاین انجام می شود و نمونه گیری در منزل ، محل کار و یا در محل که برای شما آسان است انجام می شود.
برای انجام نمونه گیری در محل آنی آزما برای بیمارانی که قادر به حضور در آزمایشگاه نیستند و یا مراجعینی که تمایل به نمونه گیری در منزل یا محل کار را دارند، سرویس نمونه گیری در منزل توسط افراد مجرب را فراهم نموده ایم. بدین منظور می توانید با مراجعه حضوری و یا تلفنی آدرس بیمار و آزمایش های درخواستی را اعلام نمایید و یا با ثبت مکانیزه درخواست خود در وب سایت ما با پر کردن فرم زیر منتظر تماس همکاران ما باشید تا در اولین فرصت یا زمان مورد درخواست شما جهت نمونه گیری مراجعه شود.
آزمایش در منزل یکی از خدمات ویژه یک آزمایشگاه می باشد و در حالت عادی در صورتی که شما یک آزمایش داشته باشید، باید به صورت حضوری به آزمایشگاه مراجعه کرده و یک وقت نمونه گیری بگیرید. پس از انجام نمونه گیری نیز باید در یک یا دو روز آینده دوباره به آزمایشگاه مراجعه کنید تا جواب آزمایش های خود را بگیرید. حالا در کنار این موارد مشکلاتی مانند ترافیک، نبود وقت برای مرخصی گرفتن برای افراد شاغل، نبود جای پارک، آلودگی هوا، دور بودن مسیر آزمایشگاه و غیره را نیز اضافه نمایید.
هزینه نمونه گیری در منزل چقدر می باشد؟
یکی از متداول ترین سوالاتی که در مورد آزمایش در منزل می شود ، هزینه آن است. هزینه نمونه گیری در منزل بر اساس محل نمونه گیری متفاوت می باشد ولی کمتر از هزینه رفت و آمد برای نمونه گیری و جوابدهی حضوری به یک آزمایشگاه می باشد. به طوری که شما برای انجام آزمایش و دریافت جواب معمولا ۴ بار هزینه رفت و آمد می کنید که با این برآورد هزینه ای که در نمونه گیری در منزل می کنید کمتر می باشد.
انجام آزمایش در منزل تا حدودی می تواند در وقت و هزینه های شما صرفه جویی نماید در حالی که همه این موارد باعث می شود فرد برای انجام آزمایش های خود دچار مشکلات زیادی شود. شما با صرف یک هزینه بسیار کم و جزئی که در مقایسه با هزینه پارک ماشین در یک مرکز شلوغ برای انجام آزمایش بسیار کم و نا چیز است، می توانید کلیه آزمایش های خود را در منزل خود انجام دهید.
انجام آزمایش در منزل در واقع این امکان را برای همه ایجاد کرده است بدون مراجعه حضوری آزمایش کرونا، تست کرونا و یا آزمایشات دیگر خود را انجام دهید. همچنین آزمایش آنلاین با کاهش هزینه ها، صرفه جویی در زمان، امکان انجام آزمایش برای افراد سالمند، بیمار، زنان باردار و غیره را تهیه کرده است.
آیا در منزل نیز می توانیم تست کرونا را انجام دهیم؟
تست کرونا نیز یکی از آزمایش های مرسومی است که این روزها در آزمایش در منزل انجام می شود. شاید یکی از سوالاتی که برای شما هم پیش آمده باشد این است که چرا تست کرونا در منزل ؟ در پاسخ به این سوال باید گفت که علل مختلفی وجود دارد که آزمایش کرونا در منزل توصیه می شود. ما در آزمایش آنلاین، به عنوان یکی از مراکز معتبر آزمایشگاهی و پزشکی، تمام تلاشمان را میکنیم تا انواع خدمات آزمایشگاهی مانند آزمایش کرونا در منزل ، آزمایش کرونا سفر، آزمایش کرونا در محل کار و مراقبتهای پزشکی از بیماران مبتلا به ویروس کرونا را با حضور متخصصین مجرب کادر پزشکی و آزمایشگاهی و با تعرفههای دولتی، ارائه دهیم.
این روزها با شیوع کرونا یکی از مواردی که آزمایش در منزل انجام می شود تست کرونا در منزل می باشد. اگر علائم کرونا را در خود یا اطرافیانتان احساس کردید ، با تشخیص کرونا در منزل می توونید بدون هیچ دردسری ، نسبت به انجام آزمایش آن اقدام کنید. برای انجام آزمایش کرونا در منزل تنها کافیست وارد صفحه اصلی آنی آزما شوید. در صفحه اصلی می توانید مشخصات شخصی که قصد انجام تست کرونا را دارد را وارد کنید. همچنین آزمایشگاهی که مایل به انجام آزمایش در آن را دارید را شما انتخاب خواهید کرد. در صورت هر گونه سوال می توانید با همکاران ما در تماس باشید. پس از انتخاب محلی که قصد دارید نمونه گیری شما انجام شود می توانید پذیرش خود را تکمیل کنید.
سخن پایانی
در این مقاله توضیح داده شد که سویه دلتا چگونه میتواند بدن انسان را درگیر کرده و تا چه اندازه خطرناک خواهد بود. بنابراین باید این مسأله را جدی بگیرید. اگر تا قبل از این نسبت به رعایت پروتکلهای بهداشتی بیتفاوت بودید، اکنون برای حفظ سلامت خود و جان اطرافیان باید با دقت بیشتری نسبت به این موضوع توجه داشته و حتیالمقدور به محیطهای شلوغ نروید. اگر علائم کرونا را مشاهده کردید در اولین قدم خود را از اعضای خانواده دور کنید و تست کرونا در منزل را انجام دهید. فراموش نکنید سویه دلتا بسیار کشنده است و به این راحتی نمیتوان از دست آن جان سالم به در برد. بنابراین با خارج نشدن از خانه جان سایر اعضای جامعه را به خطر نیاندازید.