فاجعه “دلتا ویروس”

دلتا ویروس در کشور بیداد می کند؛ ابتلاها خانوادگی است و بیماران زیادی در جستجوی بیمارستان و دارو سرگردانند؛ روند تصاعدی مرگ ها هم روزگار تلخی را برای هموطنان رقم زده و شمار بیماران بدحال در ICU، از وضعیت اسفناکی در روزهای پیش رو حکایت دارد. بیشتر از یک ماه است که سویه ” دلتا ویروس ” با سرعت هر چه تمام در کشور در حال پیشتازی و جابجایی رکوردهاست؛ به طوری که در چند روز گذشته با اعلام مرگ های رسمی نیم هزار نفری، از سیاه ترین روزهای کرونایی کشور از ابتدای پاندمی تاکنون بود.

نمونه گیری در منزل

درمان دارویی درمان دلتا ویروس

از طرف دیگر دارویی نظیر رمدسیویر که در درمان دلتا ویروس و بسته به شرایط بیمار، بسیار پرتجویز است و معمولا برای هر بیمار شش دوز از آن تجویز می شود؛ با قیمتی بالغ بر یک میلیون و حتی بالاتر به فروش می رسد و همین موضوع رنجی مضاعف را برای بیماران به دنبال داشته است؛ این درحالیست که در شرایط فعلی اغلب ابتلاها خانوادگی است و گاها در یک خانواده، چند نفر همزمان مبتلا شده و نیاز به دارو و درمان دارند و با توجه به ظرفیت تکمیل بیمارستانها، بیماران خود دارو را تهیه کرده و روزانه جهت تزریق به مراکز و کلینیک های درمانی مراجعه میکنند.

البته پیش از این وزیر بهداشت اعلام کرده بود که رمدسیویر تحت پوشش بیمه قرار گرفته است تا بیماران با خیالی آسوده تر روند درمانی خود را طی کنند. در هر حال کشور این روزها در دام ” دلتا ویروس ” گیر افتاده و به اذعان مسوولان، آمار کشته ها از آنچه که اعلام می شود بالاتر است. ازدحام اجساد در قبرستانها بیداد می کند و به نظر می رسد ویروس عملا از کنترل خارج شده است. در این میان اما در سطح شهر همه چیز عادی است و ظاهرا کرونایی وجود ندارد؛ تعداد افرادی که ماسک نمی زنند در سطح شهر به وفور زیاد است و خبری از فاصله اجتماعی و اجرای پروتکل هم نیست؛ ظاهرا به مرگ عادت کرده ایم و جان آدمها هم به عدد تقلیل یافته است

دلتا ویروس بیمارستان ها را اشباع کرده است

در هر حال سویه بسیار مسری دلتا ویروس در جهان همچنان می تازد و آمار جهانی کرونا حاکی از آن است که مجموع مبتلایان به بیماری «کووید-۱۹» ناشی از کروناویروس جدید در جهان تاکنون به ۲۰۴ میلیون و ۱۵۶ هزار و ۷۵۸ نفر رسیده و مرگ چهار میلیون و ۳۱۶ هزار و ۴۱۲ نفر بر اثر ابتلا به این بیماری نیز تأیید شده است.

سویه بسیار مسری دلتا ویروس

ظرفیت های بیمارستانی اشباع و تخت های ICU هم پُر است؛ بیماران زیادی در جستجوی بیمارستان هستند و سامانه جایابی ۶۰۷۰ هم در بسیاری از موارد پاسخگوی بیماران نیست؛ کمبود داروهایی نظیر فاویپیراویر و رمدسیویر و حتی سرم تزریقی هم مزیدی بر علت شده و بیماران و همراهنشان سرگردان این داروخانه و آن داروخانه در جستجو هستند؛ موضوعی که سازمان غذا و دارو، افزایش چهار برابری مصرف رمدسیویر و اعتراض تولیدکنندگان سرم تزریقی به مجلس برای عدم واردات را توجیهی برای برخی از این کمبودها اعلام کرده است.

در ایران مجموع جان باختگان این بیماری به ۹۴ هزار و ۶۰۳ نفر رسیده و تا کنون ۴ میلیون و ۱۹۹ هزار و ۵۳۷ نفر نیز به این بیماری مبتلا شده اند که ۳ میلیون و ۵۶۵ هزار و ۵۷۵ نفر از آنها بهبود یافته و یا از بیمارستانها ترخیص شده اند. بسیاری از کارشناسان معتقدند با شرایطی که دلتا ویروس پیش می‌رود، به نظر می‌رسد تعطیلی که همه جا را تعطیل کند، موثر خواهد بود؛ تعطیلی که بتواند بار انتقال ویروس را در جامعه کم کند؛ به طوری که همه راه‌ها و رستوران‌ها و پاساژها و… بسته شوند؛ نه مانند دو سه روزی که اخیرا تعطیل شد اما همه جا باز بود؛ در این صورت تعطیلی موثر نخواهد بود.

احتمال طولانی شدن پیک پنجم

کارشناسان هشدار می دهند که پیک پنجم بسیار شدید است و شاید تعداد روزهایی که در پیک به سر می‌بریم، نسبت به پیک چهارم افزایش یافته و حتی هنوز هم پیش بینی از روزهای آینده این پیک و دلتا ویروس متصور نیستند؛ اما در عین حال تاکید آن است که اگر بخواهیم تعداد مبتلایان و مرگ و میر را کمتر کنیم، باید رعایت و اجرای پروتکل‌ها جدی گرفته شود. در غیر این صورت اگر به همین منوال افزایش مراجعه سرپایی و بستری را داشته باشیم، قاعدتا باید انتظار افزایش مرگ و میر را هم داشته باشیم؛ به طوری که برخی بالای ۶۰۰ کشته در روز را پیش بینی کرده اند.

این در شرایطی است که به گفته حریرچی – معاون کل وزارت بهداشت، رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی به زیر ۳۸ درصد سقوط کرده است ‌و ۶۲ درصد دستورالعمل‌ها هم رعایت نمی‌شود. همچنین در ۴ استان رعایت پروتکل‌ها به زیر ۲۵ درصد رسیده است و در ۲۳ استان پوشش ماسک در اماکن عمومی کمتر از ۵۰ درصد است.

بر این اساس می توان گفت که در یک کلام اجرای شیوه نامه ها وپروتکلهای ضد دلتا ویروس در کشور با مشکل روبروست؛ به طوری که از طرح جامع مدیریت هوشمند ویروس کرونا، نظارتها و جرایم بازدارنده ای که پیش از این و در سال گذشته به تصویب رسید و به اجرا گذاشته شد، خبری نیست؛ طرحی که مکررا هم اعلام شد نیازمند اصلاح است و با گذشت زمان هم از یادها رفت و تکلیف آن هم هنوز مشخص نیست.

از طرف دیگر طبق نظر کارشناسان، بی تردید اگر روند واکسیناسیون در کشور با تاخیر مواجه نبود و در این زمینه فرصت سوزی نمی شد و به قول مسوولان وزارت بهداشت دچار بد عهدی خارجی ها در ارسال واکسن نبودیم، قاعدتا اکنون دچار چنین وضعی نبودیم.

دلتا ویروس منتظر نمی ماند

در هر حال با توجه به شرایط روزهای اخیر و رکوردهای پیاپی کرونا و دلتا ویروس و هشدارهای سازمان های بین المللی، بی تردید مدیریت کرونا در کشور نیازمند اقدامی جدی و حاکمیتی است. این درحالیست که بی تردید شرایط فعلی کرونا در کشور نیازمند اقدامی فوری و ضرب الاجلی است و هرگونه تاخیری در این زمینه، قاعدتا افزایش ارتفاع موج بیماری و سخت تر شدن شرایط و جان باختن شمار بیشتری از هموطنان را به دنبال خواهد داشت. این ویروس ظرف مدت کوتاهی از فردی به فرد دیگر منتقل می شود و سرعت انتقال آن به حدی است که عمدتا موارد ابتلا به صورت خانوادگی است و مجبور به قرنطینه تمام خانواده هستیم.

دلتا ویروس

دوره کمون سویه دلتا ویروس

سویه دلتا ویروس بطور میانگین در اکثر موارد ظرف دو تا سه روز علائم خود را در بدن افراد نشان می‌دهد. تفاوت چندانی میان علائم کرونای دلتا با موارد قبلی این ویروس وجود ندارد و تنها تفاوت اصلی در سرعت بالای انتقال ویروس و سرعت انتشار آن در بدن افراد است. این ویروس ظرف مدت کوتاهی از فردی به فرد دیگر منتقل می شود و سرعت انتقال آن به حدی است که عمدتا موارد ابتلا به صورت خانوادگی است و مجبور به قرنطینه تمام خانواده هستیم.

از طرفی سرعت انتشار این ویروس در بدن به شدت بالاست، طوری که ظرف دو تا حداکثر هفت روز علائم خود را نشان می‌دهد. دوره کمون ویروس کرونای معمولی حدود سه تا 14 روز است، اما در این سویه جدید علائم بطور میانیگن ظرف دو تا سه روز خود را نشان می دهد. این سرعت بالا موجب می شود افراد سریعا بدحال شده و درگیری ریه به سرعت در آنها صورت گیرد و نیاز است که به محض مشاهده علائم به پزشک مراجعه کنند.

علائم دلتا ویروس همانند ویروس های قبلی متنوع بوده و تب، کوفتگی بدن، سردرد، آبریزش بینی، سرفه، اسهال و استفراغ و … را شامل می شود. طول مدت بیماری هم در این سویه جدید کوتاهتر شده و از حدود 14 روز به حدود 10 روز رسیده ست.

پیش‌بینی پروفسور انگلیسی درباره آینده ویروس کرونا

گزینه های جدید «سارس-کوو-۲» مشکلاتی به بار خواهند آورد اما می توان دست به گمانی زنی زد و گفت که دلتا ویروس نقطه پایانی تغییر ویروس باشد.

پل هانتر، استاد دانشکده پزشکی دانشگاه ایست‌انگلند در انگلیس معتقد است که بیماری « کووید -۱۹» در آینده نزدیک اساسا مبدل به یک بیماری فصلی دیگر خواهد شد و ویروس کرونا را به یک عامل دیگر سرماخوردگی مبدل خواهد کرد. وی می‌گوید: ویروس « سارس-کوو-۲» ناپدید نخواهد شد و مانند دیگر ویروس های کرونا، هر پنج سال یکبار ظاهر خواهد شد. واکسن ها مانع از گسترش آن خواهند شد اما به مرور زمان ایمنی زایی آن ها افت خواهد کرد. با این حال مانع از بستری شدن در بیمارستان و آمار بالای مرگ و میر بیماران خواهند شد.

اما همچنان “پیشگیری” بهترین درمان است. باقی ویروس های کرونا از حالت فصلی برخوردار خواهند شد و اوج آن ها در فصل زمستان خواهد بود. گزینه های جدید «سارس-کوو-۲» مشکلاتی به بار خواهند آورد اما می توان دست به گمانی زنی زد و گفت که «دلتا ویروس» نقطه پایانی تغییر ویروس باشد.

به گزارش اسپوتنیک، وی بر این باور است که کووید ۱۹ اصولا یک بیماری فصلی دیگری خواهد شد. بعد از چند سال اکثر موارد ابتلا به کووید ۱۹ بدون علایم یا به شکل ساده تری سپری خواهند شد و به بیان دیگر مانند دیگر ویروس های کرونا، این ویروس نیز به یک عامل دیگر سرماخوردگی تبدل می‌شود.

آینده ویروس کرونا

احتمال بالای ورود کرونای لامبدا به ایران

معمولا هر جهشی در ساختار ویروس کرونا رخ می‌دهد، در نهایت منجر به افزایش قدرت ویروس، شدت علائم بیماری، قدرت انتقال آن و … می‌شود بنابراین سویه جدید لامبدا نیز از قدرت بیشتری در سرایت و بیماری‌زایی نسبت به دلتا ویروس برخوردار است. تا به امروز گزارشی از ابتلا به گونه جدید لامبدا در ایران وجود ندارد، اما با توجه به بالا بودن مراودات بین‌المللی امکان ورود تمامی گونه‌های جدید از بیماری کووید ۱۹ به ایران وجود دارد، مانند زمان ابتدای شیوع همه‌گیری که بیماری تنها در کشور چین وجود داشت، اما پس از مدتی تمامی دنیا درگیر این ویروس شد.

بنابراین به دلیل مسافرت‌ و رفت‌ و آمدهای موجود در سطح دنیا امکان ورود هر یک از گونه‌های بیماری کووید ۱۹ از هر کشور و نقطه‌ای در جهان به ایران وجود دارد. معمولا هر جهشی در ساختار ویروس رخ می‌دهد، در نهایت منجر به افزایش قدرت ویروس، شدت علائم بیماری، قدرت انتقال آن و … می‌شود، بنابراین سویه جدید لامبدا نیز از قدرت سرایت و بیماری‌زایی بیشتری برخوردار است.

مدت زمان قرنطینه فرد مبتلا

در صورتی که علائم بالینی و موضوعات ژنتیکی، ابتلا فرد به این گونه از ویروس کرونا تایید شود، به دلیل ماهیت آن مدت زمان قرنطینه فرد مبتلا از ۱۴ روز به ۲۱ روز افزایش پیدا می‌کند.

تشخیص ابتلا به گونه دلتا ویروس کرونا به وسیله بررسی‌های ژنتیکی انجام می‌شود، اما یکی از تفاوت‌های سویه دلتا نسبت به سایر گونه‌های کووید ۱۹ قدرت انتقال‌پذیری سریع آن است، یعنی اگر در جمعی یک نفر به گونه دلتا ویروس مبتلا باشد قادر خواهد بود افراد بسیار زیادی را درگیر کند، همچنین شدت و سرعت پیشرفت بیماری در فرد مبتلا به گونه دلتا ویروس بسیار بالا بوده و در شرایطی که حال عمومی بیمار مساعد است.

در طی یک روز به صورت ناگهانی علائم بیماری در او پیشرفت بسیاری می‌کند. تقریبا هر روز ایجاد تغییر در وضعیت ویروس کووید ۱۹ مشاهده می‌شود، مانند دلتا، لامبدا و… اگر به گذشته دقت کنیم در ابتدا ویروس کووید ۱۹ وجود داشت و به مرور زمان سویه انگلیسی، آفریقایی، برزیلی و … شیوع پیدا کرد، بنابراین پیش‌بینی می‌شود در آینده نیز این روند ادامه داشته باشد و سویه‌های جدید ویروس با قدرت‌های متفاوت در انتقال و بیماری‌زایی به وجود آید.

ابتلا به گونه‌های جدید از بیماری کوووید ۱۹ براساس تایید ژنتیکی قابل اثبات است و با توجه به شک بالینی در آزمایشگاه مرجع نوع سویه بیماری مشخص و تایید می‌شود.

نمونه گیری در منزل

آزمایش در منزل یا محل تنها با چند کلیک ساده

آنی آزما با توجه به نیازی که از گذشته تا امروز احتیاج بوده به وجود آمد و ما تمام تلاش و دقت خود را به کار گرفته ایم برای اینکه شما را در مسیر سلامتی یاری کنیم . فرصتی مناسب است اگر امکان رفتن به آزمایشگاه را ندارید تنها با چند کلیک ساده آزمایشگاه را به خانه یا محل کار خود بیاورید تا بدون مراجعه حضوری و پرداخت هزینه اضافه آزمایش خود را انجام دهید

همکاران ما پس از ثبت درخواست شما به منزل یا محل کار و … می آیند ، نسخه شما را بررسی کرده ، نمونه گیری در منزل یا محل کار می کنند و به بهترین آزمایشگاه های مورد نظر می برند .لازم به ذکر است تمامی پرسنل نمونه گیر از آزمایشگاه های مرجع ارسال خواهند شد و آنی آزما صرفا نقش معرفی بیماران به آزمایشگاه ها را دارا می باشد.

درخواست آزمایش

  • YYYY slash MM slash DD

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن پیام
خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما
سلام
به خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما خوش آمدید!
برای ارتباط با اپراتور پیام خود را ارسال نمائید.