خطر مواد ضد عفونی کننده کرونا برای چشم

خطر مواد ضد عفونی کننده کرونا برای چشم

ثبت آزمایش

  • Date Format: YYYY slash MM slash DD

ضد عفونی کننده های کرونا یکی از مواردی هستند که مصرف آن ها این روزها افزایش یافته است به طوری که یک اسپری ضد عفونی کننده کرونا تبدیل به یک وسیله ضروری در بین کیف و جیب همه ما شده است. ویروس کووید ۱۹ جز خانواده کرونا ویروس ها می باشد. ویروس ها ذره های عفونی هستند که به طور عمده از پروتئین، فسفولیپید، ماده ژنتیکی تشکیل شده اند. ماده ژنوم ویروس کووید ۱۹ RNA می باشد. الکل ها ساختار غشا را که حاوی فسفولیپید و پروتئین می باشد را از بین می برد و در نتیجه یک ذره ویروسی از هم می پاشد‌.

مواد ضد عفونی کننده کرونا موادی هستند که به طور عمده از الکل تشکیل شده اند. اما ضد عفونی کننده های غیر الکلی نیز در بازار موجود است که با شیوع بیشتر کرونا بیشتر از گذشته تولید و توزیع می شود. مکانیسم اثر مواد ضد عفونی کننده به این صورت است که باعث فرو پاشی و دناتوره کردن غشا و پروتئین ها می شود. ویروس برای ورود و عملکرد خود نیاز به گرد همایی و تبدیل شدن به یک ذره کامل دارد ولی در حضور الکل ها و مواد ضدعفونی دیگر دیگر قادر به ان نیست.

مواد ضد عفونی کننده کرونا به دو دسته سطوح و دست ها تقسیم می شود. در ضد عفونی کننده های دست بیشتر الکل استفاده می شود ولی در ضد عفونی کننده های سطوح کلر به کار می رود. همان طور که مسلم است استفاده ضد عفونی کننده سطوح برای دست ها مضر است . همچنین اثر بخشی ضد عفونی کننده های دست ها برای سطوح کم تر می باشد. بنابراین باید این دو ضد عفونی کننده از هم تفریق داده شود و در جای خود استفاده شود. نکته دیگر که باید در ان توجه داشت این است که ضد عفونی کننده دست ها نباید با صورت به ویژه چشم و اطراف چشم تماس داشته باشد.

آزمایش ایدز در منزل

خطر مواد ضد عفونی کننده کرونا برای قرنیه چشم

همان طور که در بالا اشاره شد استفاده از ضد عفونی کننده کرونا در چشم و اطراف چشم خطرناک است. علت این مسئله خطر الکل در قرنیه چشم می باشد. همه ما روزانه به طور نا خودآگاه دست های خود را با صورت، لب ها، چشم، گوش و غیره تماس می دهیم. گاهی این تماس ها به خاطر خارش یا بر اثر عادت صورت می گیرد. به این صورت اگر فرد از ضد عفونی کننده های الکلی استفاده کرده باشد و دست خود را با چشم تماس دهد باعث تماس الکل با چشم می شود.

پوست ما از چندین لایه شاخی (مرده) تشکیل شده است که در برابر مواد مانند الکل، شوینده ها، خراش های سطحی مقاوم است ولی پوست ناحیه اطراف چشم دارای لایه کم تر شاخی و در واقع نازک ترین لایه پوست می باشد همچنین سلول های سطح چشم با دیگر نواحی بدن متفاوت هستند و به مواد شیمیایی مانند الکل حساس هستند. به طوری که تماس الکل با قرنیه چشم بسیار خطرناک است و حتی در مواردی ممکن است باعث کور شدن فرد شود.

قرار گرفتن در معرض مواد ضد عفونی کننده کرونا ممکن است به دلیل ایجاد زخم قرنیه منجر به نابینایی شود. افزایش استفاده از این محصولات در طول همه گیری کووید-۱۹، کودکان را در برابر آسیب های ناشی از چشم آسیب پذیرتر کرده است. در این بررسی پزشکان فرانسوی موارد گزارش شده آسیب چشمی و موارد تماس با اورژانس ناشی از قرار گرفتن در معرض ضد عفونی کننده کرونا دست در میان کودکان زیر ۱۸ سال را مورد بازبینی قرار دادند. در بین ماه های آوریل تا اوت ۲۰۱۹، حدود ۱.۳ درصد از موارد تماس با مرکز کنترل مسمومیت فرانسه مربوط به آسیب چشمی بوده اما در این بازه زمانی در سال ۲۰۲۰ این آمار به ۹.۹ درصد رسیده است. در واقع در سال ۲۰۱۹ میلادی ۳۳ مورد گزارش شده در حالی که سال گذشته ۲۳۲ مورد ثبت شده است.

افزایش گزارش های مسمومیت با مواد ضد عفونی کننده کرونا

همزمان با گسترش ابتلا به کووید ۱۹ و مرگ و میر ناشی از آن، گزارشاتی از مسمومیت با مواد ضد عفونی کننده کرونا وجود داشته است. این مسمومیت ها گاه به صورت تصادفی و غیر عمدی می باشد ولی برخی موارد در اثر مصرف الکلی صورت می گیرد. در این میان مسمومیت های تصادفی، کودکان و نوجوانان بیشتر از گروه های سنی دیده می شود که البته آسیب های الکل در کودکان بسیار بیشتر از بزرگسالان می باشد. با توجه به این موارد به والدین توصیه می شود الکل ها و مواد ضد عفونی کننده ها را دور از دسترس کودکان قرار دهند و نوجوانان را از آثار زیان بار این مواد آگاه سازند.

خطر مواد ضد عفونی کننده کرونا برای کودکان

بر اساس بررسی ها مراکز درمانی در دوران شکل گیری و گسترش کووید ۱۹ ، گزارشات بسیاری از مسمومیت، سوختگی، تماس قرنیه با مواد ضد عفونی کننده کرونا شده است. آسیب هایی که در اکثر مواقع ناشی از بی توجهی والدین و در دسترس بودن این مواد بوده است. گزارش ها نشان داده است که کودکان در اثر کنجکاوی و دور از چشم والدین اقدام به خوردن، دست زدن به این مواد کرده اند. گاهی متاسفانه آثار ناشی از آن ها جبران ناپذیر می باشد ولی در صورت مراجعه به موقع می توان تا حد زیادی آسیب را به حداقل رساند.

خطر مواد ضد عفونی کننده کرونا برای کودکان

در چه صورت از مواد ضد عفونی کننده کرونا باید استفاده کنیم؟

استفاده از مواد ضد عفونی کننده کرونا اگر چه در برخی موارد ضروری می باشد ولی استفاده بیش از حد از آن ها نیز مضر و برای پوست ممکن است زیان آور باشد. همان طور که در بالا اشاره شد پوست دست ما از چند لایه شاخی شده تشکیل شده است که به طور دائم سلول های مرده پوست ما در حال ریزش و سلول های زیرین جایگزین آن ها می شود. غده های ریز چربی در پوست با ترشح چربی ها سعی در مرطوب نگه داشتن پوست می کند که البته مقدار ترشح آن ها در افراد و سنین مختلف متفاوت است. گاهی پوست در اثر استفاده از شوینده ها و مواد ضد عفونی کننده خشک می شود.

در مورد محلول های ضد عفونی کننده کرونا و یا صابون ها باید به این نکته توجه داشته باشید که شستن دست ها را با آب و صابون باعث کاهش انواع میکروب ها و مواد شیمیایی روی دست ها می شود. اما اگر صابون و آب در دسترس نباشد، می توان از یک ضدعفونی کننده دست با حداقل 60 درصد الکل استفاده کرد. ضدعفونی کننده های دست الکلی تعداد میکروب های دست را به سرعت کاهش می دهند، اما نمی توانند همه ی انواع جرم ها را نمی توانند از بین ببرندپس صابون گزینه ی بهتری نسبت به محلول های الکلی است.در محیط های کاری ای استفاده از الکل ها می تواند بسیار موثر باشد اما اگر دست فرد بسیار آلوده و یا چرب باشد، ضدعفونی کننده دست ممکن است به خوبی تاثیر نکند.

استفاده بیش از حد مواد ضد عفونی کننده کرونا بر دست ها باعث خشکی، قرمزی، اگزما، خارش، خراش های پوستی و غیره می شود. پوست یک سد دفاعی فیزیکی در برابر میکروب ها می باشد. ایجاد خراش و شکستگی در آن راه را برای ورود بسیاری مواد باز نگه می دارد که گاه بسیار خطرناک می باشد. بنابراین استفاده بیش از حد مواد ضد عفونی کننده علاوه بر آن که مناسب نیست ممکن است بسیار خطرناک نیز باشد. استفاده از کرم های مرطوب کننده و پماد های توصیه شده توسط پزشکتان می تواند در رفع آن مفید باشد. همچنین نکته ای که باید به آن توجه داشت این است که تنها در صورتی از مواد ضد عفونی کننده استفاده شود که به آب و مواد شوینده دسترسی وجود نداشته باشید. در ادامه به مواردی که باید بعد از آن دستانتان را ضد عفونی کنید، اشاره می کنیم.

در چه صورت از مواد ضد عفونی کننده کرونا باید استفاده کنیم؟
افزایش گزارش های مسمومیت با مواد ضد عفونی کننده کرونا

مواردی که باید بعد از آن دستانتان را ضد عفونی کنید

  • بعد از عطسه و سرفه
  • قبل، در حین و بعد از تهیه غذا
  • قبل از غذا خوردن
  • بعد از استفاده از سرویس بهداشتی
  • بعد از تماس با حیوانات یا مدفوع و سایر پسماندهای آن ها
  • بعد از لمس سطوحی که مردم به آن دست زده اند.
  • بعد از دست دادن با یکدیگر ( که البته بهتر است با دیگران دست ندهید )

طریقه استفاده از محلول های ضد عفونی کننده کرونا به چه صورت می باشد؟

همان طور که می دانیم استفاده نا صحیح از یک محلول ضد عفونی کننده کرونا به همان میزان استفاده نکردن از آن و شاید بیشتر مضر باشد. به این صورت که ممکن است شما به یک طریقه نادرست از محلول ضد عفونی کننده ای استفاده کنید و با تصور این که دست های شما عاری از هر گونه آلودگی است شروع به خوردن و دست زدن به صورت، لب ها و یا چشم خود کنید ولی در حالی که قبل از استفاده از این ماده از خوردن یا دست زدن به صورتتان خودداری می کردید. طریقه صحیح استفاده از یک ماده ضد عفونی کننده برای اثر بخشی کامل آن به صورت زیر می باشد:

  • ماده پاک کننده را به مقداری که روی بسته بندی نوشته شده است روی دست ها بریزید.
  • دست ها را به هم بمالید.
  • حدود 20 ثانیه ماده را روی تمام سطح دست و انگشتانتان پخش و صبر کنید تا خشک شود.

طریقه استفاده از محلول های ضد عفونی کننده کرونا به چه صورت می باشد؟

آیا محلول سرکه یا نمک به عنوان یک ماده ضد عفونی کننده کرونا عمل می کند؟

این روزها با شیوع کووید ۱۹ در بسیاری از فضا های مجازی، سرکه و محلول نمک و آب به عنوان محلول های ضد عفونی کننده کرونا معرفی می شوند ولی باید توجه داشت که اگرچه سرکه حاوی اسیداستیک بوده و اسیدها می‌توانند ویروس‌ها را غیرفعال کنند، اما سرکه‌ای که در فروشگاه‌ها و در دسترس مردم است کاملا رقیق شده بوده و قابلیت ضدعفونی ندارد و برای ضدعفونی سطوح بهتر است بسته به نوع سطح از محلول های آب و صابون یا محلول رقیق شده مایع سفید کننده و یا الکل 70 درصد استفاده شود.

همچنین بسیاری از افراد برای شستشوی سبزیجات از نمک به عنوان یک ماده ضد عفونی کننده کرونا استفاده می‌ کنند اما نمک خاصیت انگل زدایی و میکروب زدایی ندارد، با این‌ حال می‌تواند سموم آفت کش سطحی را از سبزی‌ها و میوه‌ها جدا کند. چراکه نمک حالت قطبی شدن آب را افزایش داده و باعث می شود سموم و آفت کش‌ها به راحتی در محلول آب و نمک حل شده و از سبزی‌ها و میوه‌ها جدا شوند. شرایط شیوع کرونا، بهترین روش برای ضدعفونی کردن سبزیجات استفاده از مواد ضدعفونی مخصوص سبزیجات است.

طریقه استفاده از وایتکس به عنوان یک محلول ضد عفونی کننده کرونا در سطوح

وایتکس یا هیپوکلریت سدیم را می توان با رقیق کردن به عنوان یک محلول موثر ضد عفونی کننده کرونا برای سطوح استفاده کرد. وایتکس یک نام تجاری یک محصول بوده است که تبدیل به یک نام متداول بین عموم شده است. این محصول دارای بوی تند و زننده می باشد که استشمام محلول غلیظ آن بسیار خطرناک است ولی برای صد عفونی کردن سطوح تنها محلول یک درصد آن کافی است. برای تهیه محلول ضد عفونی کننده سطوح می توان به صورت زیر عمل کرد:

  • در ظرفی درب دار و ترجیحا پلاستیکی یک واحد وایتکس را به 5 واحد آب سرد و معمولی اضافه کنید.
  • محلول را در ظرف درب بسته ای نگهداری کنید.
  • برای عملیات گندزدائی می توانید از این محلول تنها تا 24 ساعت استفاده نمایید بنابراین تازه مصرف کردن محلول در اولویت می باشد.

آزمایش در منزل

تمامی مراحل آزمایش در منزل آنی آزما به صورت آنلاین و بدون نیاز به حضور در آزمایشگاه ها می باشد. به این صورت که برای انجام آزمایش کرونا در منزل تنها کافی است وارد صفحه اصلی آنی آزما شوید و پذیرش خود را به صورت آنلاین ثبت کنید. نمونه گیری در منزل خود را انتخاب و حتی آزمایشگاهی که می تواهید نمونه شما آزمایش شود را خودتان می توانید انتخاب کنید. همچنین در صورت داشتن هر گونه سوال با همکاران ما می توانید در تماس باشید. پس از انجام پذیرش ، همکاران ما با شما جهت آزمایش در منزل تماس خواهند گرفت. سپس نمونه گیری در منزل توسط کادر مجرب و آموزش دیده انجام می شود و نمونه سریعا به آزمایشگاه مد نظر شما برای انجام آزمایش انتقال داده می شود و در نهایت جوابدهی تست شما به صورت آنلاین در سریع ترین زمان ممکن صورت می گیرد.

درخواست آزمایش

  • Date Format: YYYY slash MM slash DD

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن پیام
خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما
سلام
به خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما خوش آمدید!
برای ارتباط با اپراتور پیام خود را ارسال نمائید.