اگر واکسیناسیون کووید 19 در مادران شیرده انجام شود، نوزادان می توانند از این مزایا بهره مند شوند

اگر واکسیناسیون کووید 19 در مادران شیرده انجام شود، نوزادان می توانند از این مزایا بهره مند شوند

ثبت آزمایش

  • YYYY slash MM slash DD

محققان می گویند آنتی بادی ها طی چند هفته پس از واکسیناسیون کووید 19 در شیر مادر ظاهر می شوند. محققان می گویند واکسیناسیون کووید 19 در خانم های شیرده می تواند طی چند هفته آنتی بادی در شیر مادر تولید کند. آنها می گویند آنتی بادی ها می توانند به محافظت از نوزادان در برابر بیماری کمک کنند. آنها اضافه می کنند که یک آزمایش بالینی نشان داد که عوارض جانبی کمی از واکسن برای مادران یا نوزادان وجود دارد. زنان واکسینه شده که شیردهی می کنند می توانند از خود نوزادشان در برابر ویروس کرونا محافظت کنند. یک مطالعه جدید منبع معتبر منتشر شده در مجله انجمن پزشکی آمریکا (JAMA) نشان داد که واکسیناسیون کووید 19 تا 6 هفته پس از واکسیناسیون باعث ترشح قوی آنتی بادی در شیر مادر می شود.

دکتر دانل فیشر، متخصص اطفال و رئیس اطفال در مرکز بهداشت پراویدنس سن جان در سانتا مونیکا ، کالیفرنیا ، یافتن آنتی بادی در نوزادان با گذشت چند هفته از زمان “بسیار شگفت آور” است. “ما با محافظت از مادران شروع می کنیم که امیدواریم دوام داشته باشد و آنها می توانند به کودک منتقل شوند.

بر اساس تحقیقات آژانس نظارت بر داروها و محصولات بهداشتی انگلیس، برخی از این واکسن‌ها حاوی انواع دیگری از ویروس‌های بی‌ضرر هستند که برای رساندن واکسن به سلول‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند. البته این ویروس‌های زنده موجب بروز عفونت در بدن زنان باردار و فرزندان آن‌ها نمی‌شوند. با وجود این، به دلیل استفاده از فرمول‌های جدید در تولید انواع واکسن کووید ۱۹، آژانس نظارت بر داروها و محصولات بهداشتی انگلیس اقدام به بررسی داده‌های غیربالینی مربوط به این واکسن‌ها کرد تا بتواند توصیه‌های دقیق و مستندی را در رابطه با استفاده زنان باردار از واکسن کووید ۱۹ ارائه کند.

یکی از محدودیت‌های موجود در رابطه با واکسن‌های کووید ۱۹ این است که زنان باردار در آزمایش های بالینی این واکسن‌ها حضور نداشتند. به همین علت متخصصان و مقامات انگلیسی صرفاً به دلیل احتیاط، فعلاً استفاده از واکسن را برای زنان باردار توصیه نمی‌کنند تا تمام داده‌های مرتبط به دقت بررسی شوند. بر اساس شواهد و مدارک موجود ابتلا به کووید ۱۹ در دوران بارداری در رشد جنین اختلال ایجاد نمی‌کند و موجب افزایش احتمال سقط جنین نیز نمی‌شود. با وجود این ممکن است زنانی که دچار عوارض شدید بیماری هستند، زایمان زودرس داشته باشند.

آزمایش هورمونی زنانه

آیا زنان باردار و شیرده می توانند واکسیناسیون کووید 19 را انجام دهند؟

در 11 دسامبراولین واکسن COVID-19 تولید شده توسط Pfizer و BioNTech با 95 درصد موفقیت در مرحله 3 آزمایشات بالینی، توسط FDA مجوز استفاده اضطراری را دریافت کرد. اندکی پس از آن Moderna نتایج آزمایش‌های موفقیت آمیز فاز 3 خود را با میزان کارایی 94.1 درصد اعلام کرد و هم‌چنین مجوز استفاده اضطراری FDA را دریافت کرد. مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها (CDC) و کمیته مشورتی رویه‌های ایمن‌سازی (ACIP) رهنمودها و توصیه هایی را در مورد اینکه چه کسانی در واکسیناسیون کووید 19 اولویت دریافت واکسن را دارند، صادر کرده اند. کارکنان بیمارستان‌ها و مراکز پزشکی و مراقبت بهداشتی برای واکسیناسیون کووید 19 در اولویت قرار دارند همچنین افراد با بیماری‌های زمینه ای و کسانی که در معرض خطر بیشتری قرار دارند و افراد مسن در اولیت‌های بعدی قرار دارند.

زنان باردار جزء گروه‌های در معرض خطر هستند. متأسفانه در حال حاضر بسیاری از سوالات در مورد مزایای واکسیناسیون کووید 19 و عوارض احتمالی آن بی پاسخ مانده اند.

آیا زنان باردار و شیرده می توانند واکسیناسیون کووید 19 را انجام دهند؟

مرکز پیشگیری و کنترل بیماری‌ها ((CDC کالج آمریکایی زنان و زایمان (ACOG) ، سازمان بهداشت جهانی (WHO) و آکادمی پزشکی شیردهی پس از بررسی سوالات اصلی زیر، توصیه های خود را برای زنان باردار و شیرده ارائه داده اند:

اثرات عفونت کرونا بر بارداری چیست؟

آخرین اطلاعات ارائه شده در CDC در مورد واکسیناسیون کووید 19 این است که احتمال تشدید بیماری در زنان باردار مبتلا به کووید 19 بیشتر است. علاوه بر این ممکن است این افراد در معرض خطر افزایش پیامدهای نامطلوب بارداری مانند زایمان زودرس باشند. در نوامبر سال گذشته CDC نشان داد که زنان باردار مبتلا به COVID-19 در رنج سنی 35 تا 44 سال نسبت به زنان همسن غیر باردارشان، تقریباً چهار برابر بیشتر به بستری در بخش مراقبت های ویژه احتیاج پیدا می‌کنند. و همچنین خطر مرگ در آن‌ها دو برابر بیشتر است. البته توجه داشته باشید که احتمال خطر نقص مادرزادی، سقط جنین یا سایر عواقب ناخوشایند در تمام بارداری‌ها به هر حال وجود دارد.

بر اساس مقاله‌ای که در ACOG منتشر شد، اگرچه داده‌های CDC احتمال افزایش خطر تشدید بیماری را در زنان باردار مبتلا به عفونت SARS-CoV-2 نشان می‌دهد، اما همچنان در زنان باردار میزان خطر این بیماری نسبت به عفونت آنفلوانزای H1N1 بسیار کم‌تر است.

اطلاعات فعلی در مورد ایمنی واکسیناسیون کووید 19 برای زنان باردار چیست؟

واکسن‌هایی که هم اکنون دارای مجوز استفاده اضطراری (EUA) هستند بر روی زنان باردار یا شیرده آزمایش نشده‌اند. همان‌طور که در آخرین برگه واکسن Pfizer به وضوح بیان شده است “اطلاعات موجود در مورد اثرات واکسیناسیون کووید 19 Pfizer-BioNTech در مورد زنان باردار کافی نیست” و ” اثرات واکسن کرونا Pfizer-BioNTech بر روی شیر مادران شیرده کاملا مشخص نیست. ” زیرا در مراحل اولیه آزمایش Pfizer و Moderna بنا بر ملاحظات اخلاقی بسیار مراقب بودند که این مطالعات هیچ زن باردار یا شیرده را در بر نگیرند.

طبق آخرین مطالعات منتشر شده در CDC “در حال حاضر اطلاعات کمی در مورد ایمنی واکسن COVID-19 mRNA در افراد باردار وجود دارد. اما نتایج مطالعات پارکلینیکی بر روی اثر واکسن Moderna در موش های باردار، ایمنی واکسن را تأیید کرده است. مطالعات در مورد افراد باردار در حال انجام است و تولیدکنندگان واکسن نتایج مربوط به افرادی را که در آزمایشات بالینی باردار شده‌اند را دنبال می‌کنند. بر اساس اطلاعات موجود، متخصصان معتقدند که بعید است واکسن‌های mRNA خطری برای فرد باردار یا جنین داشته باشد زیرا واکسن‌های mRNA واکسن زنده نیستند.

اگر افراد باردار عضوی از گروهی هستند که توصیه می‌شود واکسیناسیون کووید 19 را انجام دهند، بر اساس ملاحظات پزشکی تصمیم گیری در مورد استفاده از واکسن mRNA COVID-19 صورت می‌گیرد. هنگام تصمیم گیری مادران باردار و پزشکان آن‌ها باید:

  • سطح انتقال ویروس در جامعه COVID-19 را در نظر بگیرید
  • میزان خطر ابتلا به COVID-19 را در نظر بگیرند
  • خطرات COVID-19 برای بیمار و خطرات احتمالی برای جنین را در نظز بگیرند
  • کارایی واکسن، عوارض جانبی واکسن و کمبود اطلاعات در مورد واکسن در دوران بارداری را در نظر بگیرند.

عامل مهم دیگری که برای واکسیناسیون کووید 19 باید به خاطر بسپارید این است که احتمال رخداد عوارض جانبی واکسن کرونا در افراد باردار می‌تواند مشابه افراد غیر باردار باشد. البته اگر یک زن باردار پس از واکسیناسیون واکنش خفیف مانند دچار تب شود، می‌توان” توصیه به مصرف استامینوفن کرد زیرا بروز تب می‌تواند با پیامدهای نامطلوب بارداری همراه باشد.

واکسیناسیون کووید 19 برای زنان باردار

نکته: کسانی که قصد باردار شدن دارند، پس از واکسیناسیون mRNA COVID-19 الزامی برای اجتناب از بارداری وجود ندارد.

در نهایت با توجه به توصیه‌های CDC و ACOG واکسن کرونا ایمن می‌باشد و به همین منظور ACOG راهنمای مفصلی برای پزشکان منتشر کرده است و در این راهنما تمام جنبه‌های مربوط منافع و خطرات واکسیناسیون را برای هر فرد ارزیابی کرده است. علاوه بر این به نظر می‌رسد انواع جدید COVID-19 ممکن است برای زنان باردار خطرناک‌تر باشد. این مسئله می‌تواند زنان باردار بیشتری را به سمت واکسیناسیون پیشگیرانه علیه COVID-19 سوق دهد. اما مادران شیرده چه می‌شوند؟

توصیه‌های CDC در مورد مادران شیرده مانند زنان باردار است. اگرچه بنا بر ملاحظات اخلاقی ایمنی و اثرات واکسن mRNA COVID-19 در مادران شیرده و زنان باردار در فاز کارازمایی بالینی بررسی نشده است، تصور نمی‌شود که واکسن های mRNA خطری برای نوزاد و مادر داشته باشد. یک مطالعه اخیر نشان می‌دهد که آنتی بادی‌های COVID-19 می‌توانند از یک مادر باردار به کودک او منتقل شوند و واکسیناسیون زودرس ممکن است از طریق جفت از جنین محافظت کند. با این حال هنوز مشخص نیست که آیا تعداد آنتی بادی‌هایی که به نوزاد منتقل می‌شوند برای جلوگیری از ابتلا به Covid-19 در نوزادان کافی است یا نه. برای تعیین این مسئله به تحقیقات بیشتر نیاز است. اما در نهایت با توجه به مزایای شیردهی در ایجاد ایمنی کودک، احتمالا مادران شیرده بیشتر متقاضی دریافت واکسن کرونا باشند.

نتیجه گیری

انجام مطالعات بیشتر در مورد اثر واکسیناسیون کووید 19 در زنان باردار و شیرده در آزمایشات بالینی بسیار مهم است. با پیشرفت تحقیقات، هرچه زنان باردار بیشتری واکسینه شوند اثرات واکسن بهتر درک می‌شوند و توصیه‌های مربوطه منتشر می‌شوند. در حال حاضر توافق بر این است که زنان باردار و شیرده بتوانند پس از یک تصمیم گیری شخصی و بر اساس مشاوره با پزشک خود واکسینه شوند. با توجه به اینکه اطلاعات به سرعت در حال تکامل می‌باشند، آیا تمام منابع اطلاعاتی قابل اعتماد هستند؟ متأسفانه همه مواردی که در اینترنت قرار می‌گیرند نمی‌توانند داده‌های قابل استنادی بدهند. به منظور اتخاذ تصمیمات درست توصیه می‌کنیم از اطلاعات منتشر شده توسط CDC ، ACOG ، WHO و ACIP و وزارت بهداشت ایران استفاده کنید.

مزایا و معایب انواع واکسن های مورد استفاده در واکسیناسیون کووید 19

واکسیناسیون کووید 19 که دانشمندان در سراسر جهان روی آنها کار می کنند ، براساس پنج پلتفرم تکنولوژیک مختلف در حال تولید هستند که هرکدام مزایا و معایبی دارند. این 5 نوع واکسن چنین هستند:

– واکسن های زیر واحدی ؛

– واکسن بر اساس ذرات شبیه ویروس ؛

– واکسن های RNA و DNA ؛

– واکسن های برداری (تکثیری و غیرتکثیری)

– واکسن های زنده ضعیف و غیرفعال.

مزایا و معایب انواع واکسن های مورد استفاده در واکسیناسیون کووید 19

بیشتر واکسن ها زیرواحدی هستند. آنها “ایمنی تکنولوژیکی” دارند ، زیرا در هیچ مرحله از تولید آنها از ویروس زنده استفاده نمی شود فقط حاوی پروتئین های ویروسی هستند . با این حال ، برای ایجاد ایمنی کامل ، این واکسن ها قاعدتاً باید چند بار تجویز شوند. واکسن های مبتنی بر ذرات شبه ویروس نیز فقط از پروتئین های ویروسی تشکیل شده اند. آنها ایمن هستند ،اما تولید آنها برای واکسیناسیون انبوه از نظر فنی دشوار است و به هزینه های مالی زیادی نیاز دارد.

برعکس ، تولید واکسن های DNA و RNA یکی از ساده ترین ها است ، اما فن آوری های انتقال مواد ژنتیکی به سلول های بدن هنوز به خوبی توسعه نیافته اند و بنابراین ، تاکنون حتی یک واکسن مبتنی بر اسیدهای نوکلئیک در آزمایشات بالینی استفاده نشده است. بخش قابل توجهی از نمونه های اولیه واکسن بر اساس استفاده از ناقلین ویروسی قادر به تکثیر وغیر تکثیری استوار است که واکسن های برداری نامیده می شوند. مانع برای استفاده از این واکسن ها ممکن است وجود آنتی بادی بردار ویروسی در فرد باشد و در این حالت ممکن است پاسخ ایمنی کامل ایجاد نشود.

واکسن های ضعیف شده و غیرفعال زنده پلتفرم تکنولوژیک کلاسیک هستند و بیشتر از بقیه مورد استفاده قرار گرفته اند. این واکسن حاوی ویروس های غیر زنده است و بنابراین برای ایجاد پاسخ ایمنی طولانی مدت اغلب به تجویز مکرر نیاز دارد اما فقط یک بار تجویز واکسن های ضعیف شده زنده کافی است. با این حال این احتمال وجود دارد که ویروس ضعیف شده به نوع اصلی خود برگردد و هنگام واکسیناسیون باعث بیماری شود.

وزارت بهداشت روسیه پیش از این اولین واکسن جهان را برای پیشگیری از نوع جدید ویروس کرونا (کووید 19) ثبت کرده که توسط مرکز تحقیقات علمی ویروس شناسی گامالیا تهیه شده و به طور مشترک با صندوق سرمایه گذاری های مستقیم روسیه تولید شده است. نام آن “Sputnik V“است . به طور همزمان چهار واکسن دیگر نیز در روسیه در حال آزمایش است: واکسن ساخت مرکز “وکتور”، واکسن ساخت مرکز”چوماکوف” ، واکسن چینی Sinopharm و یک واکسن انگلیسی-سوئدی به نام AstraZeneca.

نمونه گیری در منزل

انجام نمونه گیری در منزل یا محل کار یک روش آسان برای انجام تست های ضروری می باشد. با شیوع شدیدتر کرونا و پاندمی‌ شدن این ویروس ، نیاز به قرنطینه خانگی و ماندن در خانه هر روز بیشتر احساس می شود. آزمایش آنلاین آنی آزما به منظور آسان تر کردن انجام تست ها و درنهایت تشخیص انجام می گیرد. متاسفانه بسیاری از افراد به علت دغدغه های روزمره و احساس کمبود وقت همیشه انجام تست های ضروری خود را به تعویق می اندازند که در برخی موارد بسیار خطرساز می باشد.

انجام چکاپ ها و آزمایشات تشخیصی دیگر از اقدامات حیاتی می باشد که افراد باید در سال چندین نوبت نسبت به سن، جنس، شرایط دیگر انجام دهند و هر گونه سهل انگاری در انجام آن ها ممکن است با آسیب های غیر قابل برگشت همراه باشد. اما شما می توانید با آزمایش در منزل و آزمایش کرونا در منزل بدون نیاز به مرخصی و اتلاف وقت تست خود را در محل کار یا در منزل انجام دهید.

درخواست آزمایش

  • YYYY slash MM slash DD

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن پیام
خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما
سلام
به خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما خوش آمدید!
برای ارتباط با اپراتور پیام خود را ارسال نمائید.