ابتلا به آرتریت روماتوئید، افزایش خطر ابتلا به کووید-19

کووید-19 و آرتریت روماتوئید

ثبت آزمایش

  • YYYY slash MM slash DD

آرتریت روماتوئید نوعی درد در مفاصل است که به صورت التهاب در این قسمت بروز می کند. مهمترین علامت بیماری، درد است و آنچه باعث تشدید آرتریت روماتوئید می شود، عفونت است. افرادی که به این بیماری مبتلا هستند، باید به شدت از خود مراقبت نمایند به ویژه در فصل سرما که احتمال سرماخوردگی و عفونت در بدن بالا می رود. اما نگرانی دیگری که در کنار سرماخوردگی و آنفولانزا، به بیماران مبتلا به آرتریت روماتوئید آمده است، درگیر شدن به کوید 19 است. تحقیقات نشان داده است که ابتلا به بیماری آرتریت روماتوئید شانس ابتلا به بیماری کرونا را بیشتر می کند و ویروس در بدن این افراد، علائم بسیار جدی تر و خطرناک تر را بروز خواهد داد. در نتیجه اگر شما دچار آرتریت هستید باید بسیار بیشتر از مردمان دیگر از خود مراقبت کنید تا درگیر با کرونا نشوید.

اگر به آرتریت روماتوئید (RA) مبتلا هستید، بیشتر احتمال دارد که به برخی از عفونت ها مبتلا شود. این بدان معنی است که شما شانس بیشتری برای ابتلا به کووید-19 دارید. اگر بیمار شوید، علائم شما جدی تر از کسی است که مبتلا به بیماری آرتریت روماتوئید مبتلا نیست. برخی از داروهایی که مصرف می کنید ممکن است باعث عفونت شوند. (جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد ویروس کرونا شما می توانید به مقاله ویروس کرونا چیست و چه ویژگی هایی دارد مراجعه فرمایید.)

از طرف دیگر ، محققان به دنبال فواید برخی از داروهای آرتریت روماتوئید برای کووید-19، عفونت ناشی از کرونا ویروس جدید هستند. اما تحقیقات بیشتری لازم است تا بدانیم که آیا امکانش هست و چگونه می توانند از کووید-19 جلوگیری یا درمان کنند.

کارشناسان مطمئن نیستند که چگونه این نوع ویروس را بر روی افراد مبتلا به آرتریت روماتوئید یا افرادی که داروهای مؤثر بر سیستم ایمنی بدنشان را تحت تأثیر قرار می دهند ، تأثیر نمی گذارد. این بدان معناست که شما نباید بدون صحبت با پزشک معالج داروهای خود را تغییر دهید.

کووید-19 و آرتریت روماتوئید

در حال حاضر، بهترین راه برای سالم ماندن، مصرف دارو است. و سعی کنید از تماس با ویروس خودداری کنید. روزانه اقدامات شما برای ایمن ماندن انجام می شود. آرتریت روماتوئید و خطر کووید-19 شما آرتریت روماتوئید احتمال ابتلا به هر نوع عفونت را افزایش می دهد. همچنین احتمال دارد که بیمار شوید در بیمارستان به سر می برید.

احتمالاً در صورت فعال بودن بیماری آرتریت روماتوئید، بیماری شما جدی تر خواهد بود. ممکن است آن را بشنوید که شعله ور است. (جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد آرتریت روماتوئید شما می توانید به مقاله آزمایش تشخیص روماتیسم، و درد های مفصلی مراجعه فرمایید.)

التهاب مفصل یا آرتریت (arthritis) اصطلاحی جامع برای توصیف انواع التهاب‌ مفصلی است. این عارضه یک یا تعداد بیشتری از مفاصل را درگیر می‌کند.

مهم ترین علائم آرتریت شامل درد و سفتی مفاصل است که عموما با بالا رفتن سن تشدید می‌شود. همچنین شایع ترین انواع آرتریت شامل آرتروز یا استئوآتریت (Osteoarthritis) و روماتیسم مفصلی یا آرتریت روماتوئید (Rheumatoid arthritis) هستند.

آرتروز یک عارضه حاد شونده و ناشی از فرسایش است در حالی که آرتریت روماتوئید یا روماتیسم مفصلی یک بیماری خودایمنی محسوب می‌شود و اگرچه در نهایت هر دو به التهاب مفصلی منجر می‌شوند اما عامل بوجود آورنده آنها متفاوت است. هر یک از انواع آرتریت علائم خاص خود را دارد. آرتریت روماتوئید بیماری فراگیری است به این مفهوم که تمام بدن را می‌تواند درگیر کند و آسیب ناشی از آن تنها به مفصل‌ها محدود نمی‌شود.

علائم اولیه آن نیز شامل تب پایین (در کودکان)، درد ماهیچه و خستگی بیش از حد است. این در حالی است که در مبتلایان به استئوآرتریت، علائم بیماری در تمام بدن بروز نمی‌ کند و تنها به مفصل‌ ها آسیب می‌ رساند. آرتریت روماتوئید همانطور که عنوان شد یک بیماری خود ایمنی است که کل بدن را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

بیماری خودایمنی هنگامی رخ می‌دهد که دستگاه ایمنی بدن به اشتباه حمله به خودِ بدن را آغاز می‌کند. علائم این بیماری می‌تواند شامل خستگی شدید و گرفتگی عضلات به هنگام صبح و همچنین درد مفاصل باشد.

بدنِ مبتلایان به این بیماری، بافت نرم و جداری اطراف مفاصل موسوم به «غشاء سینوویوم» را همچون ویروس و باکتریِ خطرزا تلقی کرده و به آن‌ها حمله می‌کند. «غشاء سینوویوم» وظیفه حفاظت از مفاصل و نرم نگه داشتن آنها را به عهده دارد. این حمله موجب می‌شود مایعی در مفصل جمع شود. انباشت این مایع موجب ورم، درد،‌ گرفتگی عضلات و التهاب اطراف مفصل می‌شود. این وضعیت در نهایت به فرسوده شدن مفاصل منجر می‌ شود.

ولی آرتروز شایع ترین نوع آرتریت یا التهاب مفصلی است. این عارضه ناشی از فرسودگی غضروف‌ هاست که انتهای استخوان‌ها را در یک مفصل می ‌پوشانند. در این عارضه همچنین سطح پایینی از التهاب مشاهده می‌ شود. وقتی فرسایش و آسیب‌ دیدگی غضروف ‌ها تشدید شود، استخوان‌ها را نیز درگیر می ‌کند که این وضعیت با درد زیاد و محدود شدن حرکات همراه است.

این فرسایش و آسیب‌ دیدگی ممکن است طی سال‌ها و بر اثر بالا رفتن سن، جراحت و صدمه دیدن مفصل یا عفونت ایجاد شود. آزمایش های تشخیص روماتیشم و آرتروز به منظور تشخیص علت درد های مفصلی و افتراق بیماری های آرتروز و روماتیسم انجام می شود.

کووید-19 و آرتریت روماتوئید

علائم بیماری شامل موارد زیر می باشد:

• سفتی صبحگاهی مفاصل

• تورم مفاصل

• درد مفصلی

• ضعف و خستگی

• مشکلات قلبی

• مشکلات ریوی

• درگیری چشمی، عصبی (با احتمال کم تر)

• ندول‌ های روماتوئید

ممکن است در کنار آرتروز و روماتیسم شما به بیماری های دیگری مبتلا شده باشید.

مواردی که می تواند مقابله با عفونتی مانند ویروس کووید-19 را دشوارتر کند عبارتند از:

بیماری انسداد مزمن ریوی و سایر بیماری های ریه

بیماری قلبی

دیابت

نارسایی کلیه

همچنین شواهدی وجود دارد مبنی بر این که عفونت های تنفسی که توسط ویروس ها منتشر شده اند ، مانند ویروس کووید-19 ، خطر ابتلا به بیماری آرتروز و روماتیسم را افزایش می دهد. یک مطالعه نشان داد که زنان و افراد مسن که به انواع دیگری از کرونا ویروس ها مبتلا بودند، بعد از بیمار شدن ، به احتمال زیاد دچار آرتروز و روماتیسم می شوند. اما تحقیقات بیشتری لازم است تا بدانیم آیا ویروس کووید-19 واقعاً می تواند باعث تحریک آرتروز و روماتیسم شود یا خیر.

داروهای آرتروز و روماتیسم و ویروس کووید-19

وقتی بیماری خود را کنترل می کنید ، کمتر احتمال دارد که واقعاً بیمار شوید. به همین دلیل مهم است که دارو را مصرف کنید ، حتی اگر برخی داروها سیستم ایمنی بدن شما را ضعیف کنند.به این داروها، داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی می گویند. نمونه هایی از این داروها که در این دسته ها وجود دارد عبارتند از:

کورتیکواستروئیدها (پردنیزون)

داروهای آنتی روماتوئیک تنظیم کننده بیماری (DMARDs)

داروهای بیولوژیکی ، بیوسیمیلارها

همچنین ممکن است یک داروی ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAID) مانند ایبوپروفن یا ناپروکسن مصرف کنید. ممکن است گزارش های خبری دیده باشید که NSAID ها می توانند علائم ویروس کووید-19 را وخیم تر کنند. اما FDA می گوید در حال حاضر هیچ مدرک علمی برای تأیید این هشدار وجود ندارد.

در مورد داروی خود با پزشک خود صحبت کنید. ممکن است برای جلوگیری از شعله ور شدن بیماری نسبت به کاهش احتمال ابتلا به عفونت برای شما مطمئن تر باشد. پزشک به شما کمک می کند تصمیم بگیرید که چه چیزی برای شما مناسب است.

کووید-19 و آرتریت روماتوئید

آیا داروهای آرتروز و روماتیسم می توانند ویروس کووید-19 را درمان کنند؟

هنوز واکسن یا درمانی برای این ویروس وجود ندارد. اما برخی محققان تصور می كنند كه ممكن است برخی داروهای آرتروز و روماتیسم كمك كننده باشند. این داروها شامل موارد زیر هستند:

  • کلروکین
  • هیدروکسی کلروکین (Plaquenil)

محققان در سراسر جهان در حال مطالعه چگونگی استفاده از این داروها و این این که آیا این داروها می توانند از ویروس کووید-19 جلوگیری کرده یا آن را درمان کنند. اما هنوز اطلاعات علمی زیادی در دست نیست.

fراساس آزمایشات اولیه آزمایشگاه و با توجه به برخی شنیده ها، بعضی از بیمارستان ها در حال حاضر به افرادی که ویروس کووید-19 دارند هیدروکسی کلروکین می دهند. (جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد نحوه درمان ویروس کووید 19 و راه های درمانی این ویروس می توانید به مقاله آیا درمانی برای ویروس کرونا وجود دارد؟، مراجعه فرمایید.)

در صورت سفارش این دارو ممکن است متوجه کمبود آن شوید. به همین دلیل کارشناسان از داروخانه ها می خواهند تا تقاضا را ادامه دهند. و برخی استان ها قوانین جدیدی درمورد اینکه چه کسی می توانند این دارو را دریافت کنند، دارند. این ممکن است کار را برای افراد مبتلا به آرتروز یا روماتیسم راحت تر کند.

اگر نتوانید هیدروکسی کلروکلین دریافت کنید ، چه کار باید انجام دهید؟

اگر نتوانید داروی خود را تهیه کنید ممکن است نگران باشید. اما اگر یک دوز از دست دادید ، احتمالاً حداقل برای چند هفته خوب خواهید بود. کارشناسان فکر می کنند تا آن زمان دارو باید دوباره به بازار عرضه شود. اما برای اینکه امنیت داشته باشید ، ممکن است بخواهید:

دوباره به چند داروخانه دیگ مراجعه نمایید.

در صورت پیدا کردن دارو، سعی کنید برای 90 روز داروی خود را تهیه کنید.

می توانید به داروخانه های بیمارستانی نیز مراجعه نمایید.

هنگام مراجعه به داروخانه حتما بگویید که هیدروکسی کلروکین را برای آرتروز یا روماتیسم خود می خواهید. ممکن است لازم باشد در مورد چگونگی کسب اطلاعات بیشتر با داروساز ، پزشک و شرکت بیمه صحبت کنید.

چگونه از ابتلا به کووید-19 ایمن بمانیم؟

احتمالاً این نکته را زیاد شنیده اید که بهترین راه مقابله با ویروس کووید-19، پیشگیری از ابتلا به این ویروس می باشد. اما اغلب دستان خود را بشویید. این یکی از بهترین راه های خلاص شدن از میکروب ها این است که:

به مدت 20 ثانیه دست های خود را به خوبی بشویید.

از صابون معمولی و یا آب سرد یا گرم استفاده کنید.

همچنین در صورت انکان می توانید ، از یک ماده ضد عفونی کننده دست با الکل با حداقل 60٪ الکل نیز استفاده نمایید تا اثر گذاری بهتر و بیشتری داشته باشد. (جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد نحوه مقابله با ویروس کرونا و نحوه پیشگیری از این ویروس می توانید به مقاله نکاتی که همه باید در مورد شیوع ویروس کرونا بدانید، مراجعه فرمایید.)

حتماً همه قسمت های دستان خود را تمیز کنید. این نواحی شامل زیر ناخن های شما ، قسمت پشت دست ها، و بین انگشتان و شست نیز می باشد.

کووید-19 و آرتریت روماتوئید

اگر بیماری آرتروز یا روماتیسم فعال دارید یا داروی تضعیف کننده سیستم ایمنی مصرف می کنید، باید موارد زیر را رعایت کنید:

  • از مسافرت کردن خودداری کنید.
  • از حضور در اجتماع، به ویژه جاهایی که شلوغ و پر ازدحام است خودداری کنید و فاصله اجتماعی را رعایت نمایید.
  • تا حد امکان در خانه بمانید.
  • به شخص دیگری اجازه دهید تا خرید های ضروری شما را انجام دهد و شما از خانه بیرون نروید. از تماس نزدیک با دیگران خودداری کنید (حدود 2 متر از آن ها فاصله بگیرید).
  • سطوحی که توسط افراد زیادی لمس می شود به صورت مداوم ضد عفونی کنید.
  • سعی کنید چشم ، بینی و دهان خود را لمس نکنید.
  • در صورت امکان داروی 2 تا 4 هفته خود را تهیه کنید.
  • حتما از ماسک صورت و دستکش های یکبار مصرف استفاده کنید.

رعایت نکات ذکر شده در بالا می تواند تا حدود زیادی در جلوگیری از ابتلا به ویروس کووید-19 کمک کننده باشد. شما می توانید با جلوگیری از ابتلا به سایر بیماری های عفونی به سیستم ایمنی بدن خود کمک کنید. درمورد واکسن برای مواردی مانند آنفولانزا ، ذات الریه ، سرفه شدید و زونا ، با پزشک خود مشورت کنید.

اگر بیمار شدید چه کاری باید انجام دهید؟

بیشتر موارد ابتلا به کووید-19 خفیف هستند. بنابراین ممکن است بتوانید در خانه بهتر شوید. اما علائم خاصی وجود دارد که باید مراقب آن باشید و در صورت وجود این علائم باید به بیمارستان مراجعه نمایید. موارد اصلی عبارتند از:

  • تب
  • سرفه خشک
  • تنگی نفس

برخی افراد در صورت ابتلا به ویروس کووید-19 ممکن است علائم زیر را نیز تجربه کنند:

  • گلو درد
  • از دست دادن اشتها
  • عدم احساس بو و مزه
  • حالت تهوع
  • اسهال

ممکن است هنگامی که از استروئیدها ، NSAID ها یا یک داروی دیگر سرکوب کننده سیستم ایمنی مصرف می کنید، حتی اگر بیمار باشید، تب نداشته باشید. در صورت بروز هر یک از علائم فوق ، به پزشک یا روماتولوژیست خود بگویید. آنها تصمیم می گیرند که آیا شما نیاز به تغییر در داروی خود دارید یا خیر و این که ضرورت دارد به بیمارستان بروید یا خیر.

کووید-19 و آرتریت روماتوئید

پزشک ممکن است در صورت ابتلا به ویروس کووید-19 ، روند معالجه خاص شما را به تأخیر اندازد یا متوقف کند. اگر از داروهای استروئیدی استفاده می کنید، ممکن است دوز داروی شما را کاهش دهند. در صورت وجود هر یک از علائم زیر در شما با پزشک یا اورژانس تماس بگیرید:

نفس کشیدن بسیار سخت یا تنگی نفس شدید

درد یا فشار مداوم در قفسه سینه

نوع جدیدی از سردرگمی

یک رنگ آبی در لب و صورت شما

این علائم می تواند بیانگر این باشد که بیماری عفونی شما با ویروس کووید-19 شدید و خطرناک است و نیازمند اقدامات فوری پزشکی هستید.

شما می توانید برای اطلاع از وضعیت بیماری روماتیسم یا آرتروز خود، و همچنین انجام تست کووید-19 به صورت آزمایش در منزل و نمونه برداری در منزل، به سایت آزمایشگاه آنی آزما مراجعه کرده و پس از انچام مراحل پذیرش غیر حضوری بدون اینکه نیازی باشد به صورت حضوری به آزمایشگاه مراجعه کنید، تست های شما در منزل خود شما نمونه برداری شده و به آزمایشگاه ارسال می گردد تا با بالاترین کیفیت و در کوتاه ترین زمان برای شما انجام شود.

درخواست آزمایش

  • YYYY slash MM slash DD

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن پیام
خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما
سلام
به خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما خوش آمدید!
برای ارتباط با اپراتور پیام خود را ارسال نمائید.