واکسن کرونا تاثیر جدی بر عادت ماهانه زنان ندارد

واکسن کرونا تاثیر جدی بر عادت ماهانه زنان ندارد

بر اساس این تحقیق تنها در برخی از زنان و فقط حدود یک روز تاخیر در شروع خونریزی ماهیانه پس از تزریق واکسن کرونا پیش می‌آید و آن هم موقتی است. انجمن جهانی پزشکان زنان و نیز فدراسیون زنان و زایمان تغییرات کمتر از هشت روز در دوران عادت ماهیانه را نرمال ارزیابی می‌کنند. نتایج یک تحقیق نشان داده که پس از تزریق واکسن کرونا تنها یک روز تاخیر در شروع خونریزی ماهانه زنان پیش می‌‌آید. پیشتر شایعاتی مبنی بر به هم خوردن سیکل عادت ماهانه پس از تزریق واکسن منتشر شده بود.

به گزارش دویچه وله؛ مجله تخصصی “Obstetrics & Gynecology” نتایج تحقیقی را منتشر کرده که نشان می‌دهد زنان در مجموع می‌توانند آسوده‌خیال باشند و شایعات درباره تاثیر واکسن کرونا بر عادت ماهانه را باور نکنند. بر اساس این تحقیق تنها در برخی از زنان و فقط حدود یک روز تاخیر در شروع خونریزی ماهانه پس از تزریق واکسن کرونا پیش می‌آید و آن هم موقتی است.

آزمایش هورمونی زنانه

تغییرات بزرگ در عادت ماهانه و ناباروری پس از تزریق واکسن کرونا

نویسنده اصلی این تحقیق، دکتر آلیسون ادلمن از دانشگاه سلامتی و علوم اورگان، آن را “بسیار آرامش‌دهنده” برای زنان توصیف کرده است. او امیدوار است که این تحقیق بتواند اطلاعات نادرست در اینترنت را درباره تغییرات بزرگ در عادت ماهانه یا حتی ناباروری پس از تزریق واکسن کرونا خنثی کند. برای انجام این تحقیق، محققان از داده‌های بدون نام یک اپ مخصوص عادت ماهانه برای زنان ۱۸ تا ۴۵ سال که برای پیشگیری از بارداری هورمون مصرف نمی‌کنند، استفاده کردند.

داده‌های ۳۹۵۹ زن برای این تحقیق استفاده شد که ۲۴۰۳ نفر از آنان علیه کرونا واکسینه شده‌اند؛ ۵۵ درصد با واکسن بیون‌تک-فایزر، ۳۵ درصد با مدرنا و ۷ درصد با جانسون و جانسون. از داده‌های ۱۵۵۶ زن واکسینه نشده نیز به عنوان گروه کنترل استفاده شد. به طور مشخص، اطلاعات سه دوره پشت سر هم عادت ماهانه زنان واکسینه شده پیش از تزریق واکسن با سه دوره پشت هم در حین تزریق یا پس از آن با یکدیگر مقایسه شدند. در گروه کنترل زنان واکسینه‌نشده، اطلاعات شش دوره پشت هم عادت ماهانه آنها با یکدیگر مقایسه شد.

تغییری اندک در چرخه قاعدگی

طول دوران عادت ماهانه در هر زن با زن دیگر تفاوت دارد و می‌تواند به طور متوسط بین ۵ تا هفت روز طول بکشد. طول دوران پریود مرتبط با ۲۸ روز فاصله بین دو تخمک‌گذاری یا همان چرخه قاعدگی است. فاصله میان دو دوره خونریزی نیز به طور متوسط حدود ۲۱ روز است که با بالا رفتن سن و فاکتورهایی مانند استرس می‌تواند تغییر کند. نتایج این تحقیق نشان می‌دهد که پس از تزریق اولین دوز واکسن کرونا چرخه قاعدگی به طور متوسط ۰/۶۴ روز افزایش می‌یابد. پس از تزریق دومین واکسن این چرخه ۰/۷۹ روز افزایش پیدا می‌کند.

اگر واکسیناسیون در فاصله بین شروع عادت ماهانه و تخمک‌گذاری بعدی انجام شود، حداکثر تاخیر در عادت ماهانه رخ خواهد داد. زنانی که هردو دوز واکسن را در دوره چرخه قاعدگی دریافت کرده‌اند، در مقایسه با زنان واکسینه‌نشده، پریودشان حدود دو روز به تاخیر می‌افتد. از نظر پزشکی چنین تغییرات اندک در عادت ماهانه اصلا معنادار نیستند. انجمن جهانی پزشکان زنان و نیز فدراسیون زنان و زایمان تغییرات کمتر از هشت روز در دوران عادت ماهانه را نرمال ارزیابی می‌کنند.

تغییرات بزرگ در عادت ماهانه و ناباروری پس از تزریق واکسن کرونا

تغییر در سیستم ایمنی

محققان علت این تغییرات اندک در عادت ماهانه پس از تزریق واکسن کرونا را، عکس‌العمل سیستم ایمنی بدن به واکسن دانسته‌اند. به خصوص زمانی که سیستم ایمنی ماده سیتوکین یا همان پیام‌رسان‌های التهابی را تولید می‌کند. اصولا سیکل عادت ماهانه توسط هورمون‌های ترشح‌شده از غدد هیپوتالاموس، هیپوفیز و تخمدان هدایت می‌شود. این هورمون‌ها بدن زن را برای کاشت تخمک بارورشده آماده می‌کنند.

پس از تزریق واکسن، سیستم ایمنی که توسط ماده واکسن حساس شده می‌تواند تاثیر کوتاه مدتی بر محور هدایتی هیپوتالاموس، هیپوفیز و تخمدان بگذارد. طی چند ماه آینده، محققان می‌خواهند در سراسر جهان دو موضوع را بررسی کنند: یکی اینکه آیا این تغییرات جزئی پس از واکسیناسیون با سایر واکسن‌ها نیز روی می‌دهد یا نه و دیگر اینکه آیا چرخه‌های قاعدگی در دراز مدت به حالت اولیه خود بازمی‌گردند یا خیر.

چگونه از عوارض احتمالیِ واکسن‌ کرونا یادآور کرونا پیشگیری کنیم؟

در میان افزایش موارد ابتلا به کووید-۱۹، بسیاری از کشورها امیدوارند بتوان با تزریق دُز یادآور واکسن، سویه اُمیکرون را که منجر به افزایش شدید آمار مبتلایان شده مهار کنند و تزریق دُز یادآور واکسن کرونا را برای کادر درمان و شهروندان سالخورده مبتلا به چند بیماری زمینه ای از چندی پیش آغاز کردند. درحالی که واکسن های کووید-۱۹ می‌توانند از افراد در برابر نوع شدید بیماری و مرگ ناشی از آن محافظت کند اما گاهی با عوارض جانبی همراه هستند که می‌تواند با علائم خفیف تا متوسط در افراد ظاهر شود.

همچنین کارشناسان بر این باورند که دُزهای یادآور واکسن قطعا با عوارضی بیش از دُزهای اولیه واکسن همراه نیستند. کارشناسان توصیه می کنند که برای به حداقل رساندن این عوارض جانبی لازم است با رعایت مواردی همچون تعادل در رژیم غذایی، نوشیدن میزان کافی آب و خواب کافی، سلامت خود را حفظ کرد. همچنین عدم مصرف مواد الکلی، خودداری از استعمال سیگار و عدم مصرف مواد غذایی ناسالم توصیه می شود.

به گزارش هندوستان تایمز، زمانیکه واکسیناسیون انجام می شود بسته به نوع واکسن نوع مختلفی از آنتی ژن ویروسی وارد بدن می شود. این آنتی ژنها به مفهوم تولید واکنش آنتی بادی است و بنابراین هنگام حمله ویروس اصلی، آنتی بادی موجود در بدن آن را خنثی می کند. از آنجاییکه این واکنش بدن ما است، بروز تب خفیف، بدن درد و گلودرد چندان نادر نیست. این اثرات با دُز اول بیشتر و پس از دُز دوم نسبتا کمتر و حتی در دُز یادآور کمتر هم می شود.

عوارض جانبی متداول واکسن کرونا

تب، سردرد، خستگی، درد و ورم در محل تزریق همچنان عوارض جانبی رایج برای دُزهای یادآور هستند. به طور کلی، این عوارض بسیار خفیف هستند. نکاتی که قبل و بعد از تزریق دُز یادآور باید رعایت کرد:

– از اقدام به واکسیناسیون با معده خالی و یا پس از مصرف غذاهای سنگین، سرخ شده یا تند خودداری شود. همچنین استعمال سیگار و نوشیدنی های حاوی کافئین توصیه نمی شود.

– وعده های غذایی کم حجم و به دفعات بیشتر داشته باشید.

– مقدار زیادی آب بنوشید. حفظ رطوبت بدن مهم است.

– مصرف مواد مغذی با تمرکز بر پروتئین ها و مواد غذایی با هضم آسان مانند کشک توصیه می شود.

– مصرف میزان کافی از میوه ها و سبزیجات توصیه می شود.

– مواد غذایی حاوی فیبر و پروبیوتیکها در رژیم غذایی گنجانده شود.

– مصرف غذاهای بسیار فرآوری شده محدود شود.

تزریق مکرر دُزهای یادآور واکسن کرونا، استراتژی پایداری نیست

سازمان جهانی بهداشت (WHO) اعلام کرد: تزریق مکرر دُزهای یادآور واکسن کووید-۱۹، استراتژی باثباتی نیست و برای مصونیت بهتر در برابر بیماری به تولید واکسن‌های جدید نیاز است. کارشناسان فنی سازمان جهانی بهداشت روز گذشته (سه‌شنبه) هشدار دادند که تکرار دُزهای یادآور واکسن های اولیه کووید-۱۹ یک استراتژی مناسب در برابر سویه های نوظهور نیست و خواستار آن شدند تا واکسن های جدید که بهتر در برابر انتقال ویروس عمل می کنند، تولید شوند.

یک گروه متخصص که از کارشناسان سازمان جهانی بهداشت برای ارزیابی عملکرد واکسن‌های کووید-۱۹ تشکیل شده است، اظهار داشتند: به خاطر ظهور سویه ‌های جدیدی نظیر امیکرون، تنها انجام واکسیناسیون با واکسن‌های موجود کووید-۱۹، بهترین راه برای مبارزه با این همه‌گیری نیست. به گفته آنان، استراتژی واکسیناسیون مبتنی بر تزریق مکرر دُزهای یادآور که بر اساس ترکیب اصلی واکسن اولیه است بعید است راهکاری مناسب یا پایدار باشد.

این گروه کارشناسی تاکید کرد: ممکن است نیاز به “به روز رسانی” واکسن های موجود برای هدف قرار دادن بهتر انواع سویه های در حال ظهور ویروس مانند اُمیکرون وجود داشته باشد که به سرعت گسترش یافته و تاکنون در ۱۴۹ کشور شناسایی شده است. به گزارش هندوستان تایمز، همچنین آنان خواستار تولید واکسن های جدید شدند که نه تنها از افرادی که به کووید-۱۹ مبتلا می‌شوند در برابر نوع شدید بیماری محافظت کنند، بلکه حتی از ابتلای افراد به ویروس در وهله اول نیز بهتر جلوگیری کنند.

واکسن کرونا برای مقابله با اومیکرون

واکسن کرونا برای مقابله با اومیکرون کافی نیست؛ پروتکل‌های بهداشتی بیشتر باید رعایت شود

سازمان جهانی بهداشت هشدار داد که سویه اومیکرون با سرعتی در حال انتشار است که با هیچ یک از سویه های قبلی قابل قیاس نیست. این سازمان خواستار استفاده از تمامی ابزارها برای جلوگیری از انتشار اومیکرون با توجه به نزدیک شدن تعطیلات پایان سال شد. رئیس سازمان جهانی بهداشت درباره سرعت انتشار اومیکرون، سویه جدید کرونا، و عادی انگاری نسبت به آن هشدار داد.

تدروس آدهانوم رئیس سازمان جهانی بهداشت در یک نشست خبری با ابراز تاسف از اینکه برخی، سویه اومیکرون را «کم خطرتر» می دانند، تاکید کرد که با این تصور اومیکرون می تواند بر سیستم های بهداشتی تاثیرگذار باشد و وی خواستار رعایت تمامی پروتکل های بهداشتی علیه کووید ۱۹ شد. به گزارش راشا تودی، سازمان جهانی بهداشت هشدار داد که سویه اومیکرون با سرعتی در حال انتشار است که با هیچ یک از سویه های قبلی قابل قیاس نیست. این سازمان خواستار استفاده از تمامی ابزارها برای جلوگیری از انتشار اومیکرون با توجه به نزدیک شدن تعطیلات پایان سال شذ.

مردم با کم خطر دانستن اومیکرون آنرا دست کم می گیرند

طی یک کنفرانس مطبوعاتی در ژنو مدیر کل این سازمان، تدروس آدهانوم گفت : « ما نگرانیم که مردم با کم خطر دانستن اومیکرون آنرا دست کم بگیرند. حتی اگر اومیکرون علائم کمتری نسبت به سویه های دیگر ایجاد کند؛ ولی تعداد موارد ابتلا ممکن است به حدی زیاد باشد که بر سیستم های بهداشتی غلبه کرده و شرایط بحرانی ایجاد کند. من باید خیلی واضح بگویم که واکسن ها به تنهایی هیچ کشوری را از این بحران خارج نخواهند کرد. مسئله مهم این است که واکسن هرگز جای ماسک ها را نخواهد گرفت. این موضوع درخصوص تهویه صحیح محیط، فاصله گذاری مناسب، یا شستشوی مدام دست ها نیز صدق می کند.

وی تاکید کرد که تمامی پروتکل های بهداشتی باید به طور مداوم و به درستی رعایت شوند. سازمان جهانی بهداشت با توجه به نزدیک شدن به تعطیلات کریسمس همچنین هشدار که سویه امیکرون با سرعتی انتشار می یابد که با هیچ سویه دیگری قابل قیاس نیست و خواستار استفاده از تمامی ابزارهای مبارزه با کووید برای جلوگیری از اشباع سیستم های بهداشتی شد.

به گفته عبدی محمود، مدیر حوادث سازمان جهانی بهداشت این سویه تاکنون ۷۷ کشور را درگیر کرده است و احتمالا در بیشتر کشورها شیوع پیدا کرده؛ حتی اگر هنوز مواردی از آن شناسایی نشده باشد. سرعت شیوع این سویه به حدی است که می تواند تا اواسط دسامبر همه کشورهای اروپایی را درگیر این همه گیری کند. این در حالی است که هنوز برخی کشورهای اروپایی درگیر موج پنجم عفونت ناشی از سویه دلتا هستند.

تزریق یک دز تقویتی واکسن کرونا سانوفی واکنش ایمنی خوبی تولید می‌کند

شرکت فرانسوی «سانوفی» و شرکت انگلیسی «گلاکسواسمیت‌کلاین» بر اساس داده های اولیه ناشی از آزمایشات بالینی اعلام کردند که تزریق یک دز تقویتی از نامزد واکسن کووید-۱۹ این شرکت‌ها، واکنش‌های ایمنی قوی تولید می‌کند. این شرکای فرانسوی و انگلیسی اعلام کردند که انتظار دارند در سه ماهه اول سال آینده میلادی، نتایج بیشتری از فاز سوم و مرحله آخر مطالعه دز تقویتی این واکسن نوترکیب خود به دست آورند.

آنها قصد دارند پس از انتشار نتایج فاز سوم، داده های مطالعه دز تقویتی واکسن کرونا خود را برای مقامات نظارتی واکسن ها ارسال کنند. این شرکت‌ها در بیانیه‌ای اعلام کردند: داده های اولیه این کارآزمایی نشان داد که دز تقویتی این واکسن به خوبی در افراد تحمل شد؛ دز تقویتی این واکسن نوترکیب مشخصات ایمنی مشابه واکسن‌های تایید شده فعلی کووید-۱۹ را دارد.

تزریق دز تقویتی واکسن کرونا

نتایج اولیه این کارآزمایی بالینی

در این کارآزمایی، دز تقویتی این واکسن بر روی همه گروه های سنی و برای افرادی که در واکسیناسیون اولیه خود یکی از چهار واکسن کرونا «آسترازنکا»، «جانسون و جانسون»، «مدرنا» و «فایزر» را دریافت کرده بودند، بررسی شد. این دز تقویتی چهار تا ۱۰ ماه پس از تکمیل واکسیناسیون اولیه تزریق شد. سانوفی اعلام کرد: نتایج اولیه این کارآزمایی بالینی به نام VAT۰۰۰۲ که ایمنی و ایمنی‌زایی دزهای تقویتی واکسن بررسی مشد، نشان می دهد که آنتی‌بادی‌های خنثی‌کننده بدون توجه به نوع واکسن اولیه دریافت‌شده و برای همه گروه‌های سنی مورد آزمایش ۹ تا ۴۳ برابر افزایش یافته است.

آنها افزودند: این کارآزمایی به تجزیه و تحلیل های خود ادامه خواهد داد تا داده های لازم را در زمینه دز تقویتی این واکسن برای ارایه به مقامات نظارتی تهیه کند، انتظار می رود نتایج فاز سوم و مرحله آخر این کارآزمایی در سه ماهه اول سال ۲۰۲۲ منتشر شود. تا کنون هیچ نگرانی ایمنی شناسایی نشده است. این واکسن از فناوری مشابه یکی از واکسن‌های آنفلوآنزای فصلی شرکت سانوفی به همراه با یک ماده کمکی استفاده می‌کند، ماده‌ای که به عنوان یک تقویت‌کننده برای این واکسن عمل می کند.

نمونه گیری در منزل

«جامع‌ترین» آزمایش دز تقویت‌کننده واکسن کرونا

این خبر پس از عقب افتادن شرکت های «سانوفی» و «گلاکسواسمیت‌کلاین» از رقبای خود در مسابقه ساخت واکسن های کووید-۱۹ و تاخیرهای بزرگی که در ساخت این واکسن ایجاد شد، خوش‌بینی‌هایی را برای این ۲ شرکت‌ ایجاد می‌کند. شرکت سانوفی اعلام کرد: این «جامع‌ترین» آزمایش دز تقویت‌کننده واکسن کرونا تا به امروز بوده است، زیرا کشورهای اروپایی با موج جدیدی از عفونت‌های کووید-۱۹ ناشی از نوع دلتا این ویروس دست و پنجه نرم می‌کنند و در حال آماده شدن برای نوع جدید مسری‌تر اومیکرون هستند.

سال گذشته، آزمایشات انجام شده بر روی این واکسن نشان داد که این واکسن واکنش ایمنی کافی در افراد مسن ایجاد نمی کند. این شرکت ها اعلام کرده بودند که این واکسن می تواند تا پایان سال تایید شود. در پایان سپتامبر امسال (مهر ماه)، سانوفی برنامه‌های خود را برای ساخت واکسن کرونا مبتنی بر mRNA خود را به دلیل تسلط شرکت های فایزر- بایون تک و مدرنا در استفاده از این فناوری برای مبارزه با همه‌گیری، کنار گذاشت. شرکت انگلیسی «گلاکسو اسمیت کلاین» (GSK) و شرکت فرانسوی «سانوفی» از قدیمی ترین تولیدکنندگان واکسن در جهان هستند و واکسن های تولیدی توسط آنها در تمامی دنیا مصرف می شود.

شما عزیزان می توانید برای انجام آزمایش در منزل به سایت آزمایشگاهی آنی آزما مراجعه کنید.

درخواست آزمایش

  • YYYY slash MM slash DD

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن پیام
خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما
سلام
به خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما خوش آمدید!
برای ارتباط با اپراتور پیام خود را ارسال نمائید.