خود بیمار انگاری کرونا از مشکلات جدید دنیا!

خود بیمار انگاری کرونا از مشکلات جدید دنیا!

ثبت آزمایش

  • YYYY slash MM slash DD

خود بیمار انگاری کرونا این روزها تبدیل به یک معضل شده است که بسیاری از افراد به آن دچار شده اند. به طوری که فرد با آن که مبتلا به کرونا نیست ولی هر لحظه هراس ابتلا به کووید ۱۹ را دارد. هر علائمی خفیف از این بیماری را فرد خود بیمار انگاری کرونا ، نشانه ابتلا به آن می گیرد. به این صورت نگرانی ابتلا آن قدر در شخص شدت می گیرد که توان بیرون رفتن از خانه و یا رسیدگی به کار های شخصی خود دیگر ندارد. علم روان پزشکی خود بیمار انگاری (هیپوکندریا) را یک بیماری روانی تلقی می کند. واژه هیپوکندریا متشکل از دو بخش هیپو به معنای پایین و کندروس به معنای غضروف دنده هاست . در ابتدا توسط یونانیان باستان مطرح شد . آن ها می پنداشتند که علائم روحی که غالبا با درد و ناراحتی همراه اند، نتیجه وجود بیماری هستند .

گاهی فرد خود بیماری انگاری کرونا از لحاظ ذهنی به قدری به بیماری و علائم آن توجه می کند که با تقلین ، علائم ویروس کرونا را در خود حس می کند. واژه هیپوکندریا یا خود بیمار پنداری را قبلا روان پزشکان برای بیماری هایی مثل: بیماری سرطان، بیماری ایدز، درد مفاصل و غیره گزارش کرده اند به طوری که فرد بدون آن که به هیچ کدام از بیماری ها مبتلا باشد اعلائم می کند که به آن مبتلا است ولی با گسترش اخبار هراس آور ویروس کووید ۱۹ ، روان پزشکان از سراسر دنیا گزارش هایی مبنی بر خود بیماری انگاری کرونا داده اند.

آزمایش چکاپ مردان

خود بیمار انگاری کرونا چیست؟

در خود بیمار انگاری کرونا همان طور که در بالا اشاره شد فرد بدون آن که به بیماری مبتلا باشد و یا علائم واقعی در خود حس کند با احساس ابتلا به آن را دارد. این حالت در فرد به حدی تلقین می شود که فرد اظهار می دارد دچار تنگی نفس، تب، سردرد، سرگیجه، بی حالی، احساس خستگی و غیره شده است که در مواردی مشاهده شده است که اگر چه تست کووید ۱۹ فرد منفی می باشد با تلقین بیماری حتی دچار تب نیز شده است! این اختلال در واقع هراس از احتمال بیمار بودن است.

فرد مبتلا به این اختلال مشغولیت فکری مداوم به داشتن یا احتمال ابتلا به یک بیماری طبی جدی تشخیص داده نشده را دارد. هیچ گونه علامت وجود ندارد یا اگر وجود دارد شدت آن بسیار اندک است. اگر یک عارضه پزشکی دیگر وجود داشته باشد یا احتمال به وجود آمدن یک عارضه پزشکی بسیار زیاد باشد (مثال، سابقه بیماری در بسیاری از اعضای خانواده و یا شیوع ویروس کرونا) اشتغال ذهنی فرد به طور آشکار افراطی یا نامتناسب با شدت بیماری یا احتمال آن است.

علت خود بیمار انگاری کرونا چیست؟

خود بیمار انگاری کرونا مانند هر هیپوکندریا دیگری جنبه روانی دارد و ناشی از ابتلا به خود ویروس کووید ۱۹ نمی باشد. عامل اصلی این مسئله ترس می باشد. اگر چه ترس از ابتلا به کووید ۱۹ تا حد زیادی افراد را به رعایت اصول بهداشتی و موارد قرنطینه وا می دارد به طوری که ما در فرهنگ مان می گوییم ترس شرط عقل است ولی گاهی این ترس بیشش از حد خود را به صورت بیمار گونه نشان می دهد.

بسیاری از مسائل در دنیا حیاتی و ضروری در صورتی که حالت وسواس و بیمار گونه به خود بگیرد باعث آسیب های روحی افراد جامعه و حتی گاها جسمی می شود. ترس بیش از حدِ ابتلا به ویروس کووید ۱۹ و شاید رعایت های وسواس گونه موارد پیشگیری در مواردی باعث ابتلا به خود بیمار انگاری کرونا شده است.

علت خود بیمار انگاری کرونا چیست؟

در ادامه مواردی که این بیماری روانی را رقم زده است را شرح می دهیم:

اخبار های نگران کننده کووید ۱۹

اگر بخواهیم به یکی از مهم ترین عاملین این مسئله خود بیمار انگاری کرونا اشاره کنیم، اخبارهای نگران کننده کووید ۱۹ می باشد. به طوری که هر چه بیشتر این اخبار را دنبال کنید دچار تنش ها و ترس بیشتری می شوید. این روزها شبکه های مجازی، سایت های خبری و غیر خبری، تلویزیون ، صحبت های افراد در جامعه، بازار ، محل کار و غیره تبدیل به موضوع داغ کووید ۱۹ شده است. علائم جدید این بیماری، واکسن این ویروس، کاهش کسب و کار ها در این دوران و غیره از موضوع هایی هستند که همه در حال بحث در مورد آن هستند.

اما نکته ای که باید برای پیشگیری از مسئله خود بیمار انگاری کرونا انجام دهیم، کاهش توجه به این اخبار در حین دریافت اطلاعات صحیح در مورد ویروس کووید ۱۹ برای پیشگیری از آن است. گاهی برخی اخبار دارای اطلاعات نادرست و اغراق آمیز هستند که تنها باعث نگرانی های بی مورد در شما می شوند. برای مثال فضاهای مجازی دارای اخباری هستند هدف عمده آن ها کسب مخاطب می باشد نه آگاهی دهی به افراد جامعه. به همین دلیل توجه زیاد به این مطالب نه تنها شما را برای مقابله با این ویروس آماده نمی کند بلکه عاملی برای ترس ، استرس، زمینه ای برای بیماری های روحی می شود. (جهت کسب اطلاعات بیشتر به مقاله چند اشتباه رایج و شایعه در مورد ویروس کووید ۱۹ که باید واقعیت آن ها را بدانیم مراجعه فرمایید)

قرنطینه طولانی

اگر چه قرنطینه و ماندن در خانه بهترین راهکار برای پیشگیری از ابتلا به کووید ۱۹ می باشد ولی در برخی موارد ما شاهد ابتلای فرد به خود بیمار انگاری بوده ایم. انسان ذاتا یک موجود اجتماعی برای تبادل اخبار، رفع نیاز های روحی و غیره می باشد. در گذشته تصور می شد انسان ها بدون زندگی اجتماعی توانایی زندگی ندارند و در اثر بلاهای طبیعی مانند سیل، زلزله، حمله حیوانات و غیره خواهند مرد اما امروزه ما می دانیم بشر علاوه بر رفع نیاز های جسمانی خود ، شدیدا برای حفظ روحیه به دیگر افراد نیازمند می باشد که این مسئله را ویروس کووید ۱۹ بیش از گذشته به ما ثابت کرده است. مراجعات بیش از گذشته افراد به روان پزشکان برای مشکلات روحی شاید نشان گر همین مسئله قرنطینه در دنیا باشد!

اما نکته ای که باید در مورد مسئله خود بیمار انگاری کرونا و قرنطینه به آن توجه کنیم، این است که اگر چه قرنطینه یک نیاز ضروری برای جامعه است ولی با انجام برخی کار ها می توان از بروز ناراحتی های روحی جلوگیری کرد. برای مثال برقراری تماس های تصوری با آشنایان و دوستان به صورت روزانه، قدم زدن در فضای آزاد حیاط، یا سپری کردن دقایقی در تراس، کتاب خواندن، دوری از اخبار های اغراق آمیز و هراس آور این روزها و همچنین اخبار سیاسی و غیره از جمله مواردی هستند که با رعایت آن ها می توان از احساس خلا عاطفی تا حد زیاد پیشگیری کرد. (جهت کسب اطلاعات بیشتر به مقاله در دوران قرنطینه چیکار کنیم؟ مراجعه فرمایید)

قرنطینه طولانی

انجام آزمایش کرونا در منزل

اگر احساس خود بیمار انگاری کرونا را دارید و هر لحظه این مسئله زندگی شما را مختل کرده است و از مراجعه به مراکز درمانی و تشخیصی مانند آزمایشگاه ها هراس دارید، بهترین راهکار برای شما انجام آزمایش کرونا در منزل می باشد. با انجام این آزمایش در منزل علاوه بر این که از ابتلا یا عدم ابتلا به آن رهایی پیدا می کنید، همچنین از ابتلا به کرونا در مراکز پر تجمع مانند آزمایشگاه ها نیز پیشگیری کرده اید. شک دائم از ابتلا و نشخوار های ذهنی از مواردی هستند که باعث پدید آمدن این بیماری می شود ولی با کسب اطمینان با یک روش ساده و در عین حال کاربردی و مطمئن ما را از این بیماری دور خواهد کرد.

آنی آزما با انجام تست کرونا در منزل برای رفع شک شما از ابتلا و یا عدم ابتلا به کرونا و در نتیجه پیشگیری ابتلا به خود بیمار انگاری کرونا به وجود آمده است. زندگی پر مشغله افراد، کمبود وقت ، هزینه های بالای رفت و آمد، دردسر پیدا کردن یک آزمایشگاه طرف قرارداد با بیمه شما، نگران و ترس از ابتلا به کرونا در مسیر رفت و آمد به آزمایشگاه و حتی در خود آزمایشگاه و مراکز درمانی و غیره همگی از مواردی هستند که باعث شده اند ما به دنبال یک راهکار برای حل این مسئله باشیم.

برای آسان کردن انجام آزمایش و تشخیص ، آنی آزما اقدام به طراحی کردن بستری کرده است که در آن دیگر نیاز به مراجعه شما به آزمایشگاه نباشد و با ورود به سایت آنی آزما و ثبت پذیرش آنلاین خود در خانه یا محل کار بتوانید درخواست انجام نمونه گیری در منزل یا محل کار دهید.

تاثیر جسمانی اختلال خود بیمار انگاری کرونا

اختلال خود بیمار انگاری کرونا علاوه بر آن که بر ذهن و روان افراد تاثیر گذار است در برخی موارد حاد تر بر جسم فرد مبتلا به این اختلال آسیب وارد می کند. به طور مثال این اختلال دارای نشانه‌ های جسمانی نظیر مشکلات تنفسی، افزایش ضربان قلب، درد قفسه سینه، لرزش، عرق کردن و… است.

همچنین در موارد شدید تر می‌تواند دارای نشانه ‌های هیجانی نظیر احساس وحشت و اضطراب فلج کننده، احساس نیاز به فرار، ترس از دست دادن کنترل، احساس مرگ قریب الوقوع و احساس عدم کنترل شرایط و واکنش‌ ها است. بنابراین می توان گفت ذهن انسان قابلیتی دارد از کوچک ترین نکات، مسائل بزرگی را تلقی کند و بر اساس تصورات خود دایره احساسی متناسب با افکار غلط خود بسازد و رفتاری متناسب با همان افکار را بروز دهد.

تاثیر جسمانی اختلال خود بیمار انگاری کرونا

خود بیمار انگاری کرونا و استرس های همراه آن باعث ضعف سیستم ایمنی می شود!

خود بیمار انگاری کرونا یک نوع ترس و استرس وسواس گونه ای می باشد که بسیاری از افراد جامعه را درگیر خود ساخته است. مطالعات بیش از این به وضوح ثابت کرده اند که ترس، استرس، اضطراب از مواردی هستند که باعث تضعیف سیستم ایمنی بدن می شوند. این روزها با گسترش و شیوع ویروس کووید ۱۹ ، تقویت سیستم ایمنی بیش از پیش حایز اهمیت می باشد. همچنین آن چه که مسلم است ضعف سیستم ایمنی با ابتلا به نوع شدید کووید ۱۹ همراه است که نگرانی بسیار یاز افراد را به خود جلب کرده است. (جهت کسب اطلاعات بیشتر به مقاله چگونه می توان سیستم ایمنی بدن را تقویت نمود؟ مراجعه فرمایید)

با توجه به ارتباط اختلال خود بیمار انگاری کرونا با استرس می توان آن را خود یک عامل ابتلا به نوع شدید کووید ۱۹ دانست! بنابراین توجه داشته باشید که علاوه بر آن که ترس های وسواس گونه از ابتلا به کرونا و استرس های ناشی از آن ، ما را در امر پیشگیری یاری نمی کنند بلکه خود عاملینی هستند که باعث ادامه این چرخه معیوب ابتلا و ترس می شوند.

استرس کرونا اگر چه در این روز ها تبدیل به یک عضو جدا نشدنی زندگی ما شده است ولی می توانیم با انجام چند راه حل ان را مهار یا کاهش داد. مطلبی که شاید شما نیز متوجه آن شده باشید این است که اگر شما حتی اخبار این ویروس نوظهور را دنبال نکنید روزانه چند خبر از آن خواهید شنید! این گونه است که حتی اگر تصور می کنید دچار استرس کرونا نمی باشید ، باز ممکن است درگیر این مسئله شده باشید.( جهت کسب اطلاعات بیشتر به مقاله چند راهکار برای کاهش استرس کرونا مراجعه فرمایید)

دریافت اطلاعات و آگاهی در مورد اختلال خود بیمار انگاری کرونا ، تنها راهکار برای درمان آن است

درمان اختلال خود بیمار انگاری کرونا مانند هر اختلال روانی دیگر تنها با افزایش سطح آگاهی، کنترل استرس و اضطراب امکان پذیر است. قبول کردن آن که به این اختلال مبتلا هستید اولین گام برای درمان آن است. همچنین از جمله توصیه‌هایی که در این ایام به افراد می‌شود، مراجعه به روانشناس برای صحبت درباره مشکلات خود و کسب آرامش و دریافت اطلاعات درست است، چراکه یکی از کانال‌های درست برای دریافت اطلاعات درست، مراجعه به روانشناسان برای استفاده از تکنیک‌های تنفس عمیق، تن آرامی و ذهن آگاهی است. ترس اگر مخرب و منجر به فلج زندگی شود باید برای درمان آن به روانشناسان و درمانگران مراجعه کرد.

نمونه گیری در منزل

با گسترش ویروس کووید ۱۹ ترس و نگرانی بسیاری از افراد از ابتلا به آن بیشتر شده است . همچنین نیاز به افراد به دریافت خدمات درمانی و تشخیصی نیز افزایش یافته است ولی از سوی دیگر افراد نگران ابتلا به این بیماری در آزمایشگاه ها می باشند. با توجه به شرایط موجود به نظر می رسد نمونه گیری در منزل یا محل کار یک روش ساده و در عین حال کاربردی می باشد. مجموعه آنی آزما با توجه به نیازی از گذشته بوده است در این امر تخصص یافته است و تمامی مراحل آزمایش را از پذیرش ، نمونه گیری تا جوابدهی به صورت آنلاین و غیر حضوری انجام می دهد.

درخواست آزمایش

  • YYYY slash MM slash DD

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن پیام
خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما
سلام
به خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما خوش آمدید!
برای ارتباط با اپراتور پیام خود را ارسال نمائید.