مقایسه ویروس کووید-19 با سارس (SARS) این دو ویروس چه تفاوت هایی دارند؟

مقایسه ویروس کووید-19 با سارس (SARS) این دو ویروس چه تفاوت هایی دارند؟

ویروس کووید-19 که ناشی از ویروس جدیدی از کرونا ویروس ها است ، اخیراً همه سز خط همه اخبار را به خود اختصاص داده و همه ما را به نوعی با خود درگیر کرده است. با این حال ، شما ممکن است برای اولین بار در زمان شیوع سندرم حاد تنفسی حاد (SARS) در سال 2003 با اصطلاح کورنا ویروس آشنا شده باشید.

هر دو ویروس کووید-19 و SARS در اثر ویروس کرونا ایجاد می شوند. ویروس ایجاد کننده SARS با نام SARS-CoV شناخته می شود ، در حالی که ویروس ایجاد کووید-19 با نام SARS-CoV-2 شناخته می شود. همچنین انواع دیگر کرونا ویروس های انسانی نیز وجود دارد.

علی رغم نام مشابه هر دو ویروس، تفاوت های زیادی بین کرونا ویروس هایی وجود دارد که باعث کووید-19 و SARS می شوند. در این مطلب ما سعی داریم تا ویژگی های کلی این دو ویروس و تفاوت هایی که با یکدیگر دارند را مورد بررسی قرار دهیم.

مقایسه ویروس کووید-19 با سارس (SARS): این دو ویروس چه تفاوت هایی دارند؟

کرونا ویروس چیست؟

کرونا ویروس ها (جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد کرونا ویروس ها می توانید به مقاله کرونا ویروس چیست؟ مراجعه فرمایید.) یک خانواده ویروسی بسیار متنوع هستند. آنها طیف گسترده ای از انواع میزبان ها را دارا می باشند که شامل انسان نیز می شود. با این حال ، بیشترین میزان تنوع کرونا ویروس ها در خفاشان دیده می شود.

کروناویروس ها بر روی سطح خود دارای اجسام بر آمده و نیزه مانند هستند که در زیر میکروسکوپ الکترونی مانند تاج دیده می شود. کرونا در زبان لاتین به معنی “تاج” می باشد و به این ترتیب این خانواده ویروس ها نام خود را از شکل ظاهری که دارند، گرفته اند.

بیشتر اوقات ، کرونا ویروس های انسانی باعث بیماریهای خفیف تنفسی مانند سرماخوردگی می شوند. در حقیقت ، چهار نوع کرونا ویروس انسانی باعث 10 تا 30 درصد عفونت های دستگاه تنفسی فوقانی در بزرگسالان می شود.

نوع جدیدی از کرونا ویروس زمانی ظهور می کند که یک کرونا ویروس حیوانی بتواند از حیوانات به انسان انتقال پیدا کند. هنگامی که میکروب ها از حیوان به انسان منتقل می شوند ، به آن انتقال زونوتیک (zoonotic transmission) می گویند.

کرونا ویروسی که به انسان ها انتقال می یابد، می تواند باعث بیماری جدی شود. این امر می تواند به دلیل عوامل مختلفی ، به ویژه عدم ایمنی انسان نسبت به ویروس جدید باشد.

با چند نمونه از چنین ویروس هایی آشنا شوید:

SARS-CoV ، ویروسی که باعث بیماری سارس می شود، اولین بار در سال 2003 شناسایی شد

MERS-CoV ، ویروسی که باعث سندرم حاد تنفسی خاورمیانه (MERS) می شود، اولین بار در سال 2012 شناسایی شد

SARS-CoV-2 ، ویروسی که باعث کووید-19 می شود ، و اولین بار در سال 2019 شناسایی شد.

مقایسه ویروس کووید-19 با سارس (SARS) این دو ویروس چه تفاوت هایی دارند؟

SARS چیست؟

سارس نام بیماری تنفسی است که در اثر ویروس SARS-CoV ایجاد می شود. کلمه SARS مخفف سندرم تنفسی حاد شدید (evere acute respiratory syndrome) می باشد.
شیوع جهانی سارس از اواخر سال 2002 تا اواسط 2003 به طول انجامید. در این مدت ، بر اساس گزارش منابع معتبر بین المللی بیش از 8000 نفر بیمار شدند و 774 نفر جان خود را در اثر این بیماری از دست دادند.

تصور می شود منشاء SARS-CoV خفاش ها هستند. اعتقاد بر این است که این ویروس قبل از انتقال به انسان از خفاش ها به یک میزبان حیوانی میانی، مثل گربه منتقل شده است.

تب یکی از اولین علائم بیماری SARS است.

این تب ممکن است با علائم دیگری مانند موارد زیر همراه باشد:

سرفه

ضعف یا خستگی

ناراحتی و دردهای بدن

علائم تنفسی می تواند بدتر شود و منجر به تنگی نفس گردد. در موارد جدی این بیماری به سرعت گسترش می یابد و منجر به ذات الریه یا دیسترس تنفسی می شود.

مقایسه ویروس کووید-19 با سارس (SARS) این دو ویروس چه تفاوت هایی دارند؟

تفاوت ویروس کووید-19 با SARS در چه مواردی می باشد؟

کووید-19 و SARS از جهات مختلف مشابه هستند. به عنوان مثال ، هر دو:

بیماری های تنفسی ناشی از کرونا ویروس ها هستند

اعتقاد بر این است که منبع اولیه هر دو بیماری ویروسی است که در ابتدا فقط خفاش ها را آلوده می کرده ولی در اثر برخی عوامل تغییر میزبان داده و انسان ها را نیز آلوده می نماید. این ویروس ها از طریق یک میزبان حیوانی واسط به انسان تغییر میزبان می دهند

توسط قطرات تنفسی تولید شده در هنگام سرفه یا عطسه، یا با تماس با اشیاء آلوده یا سطوح آلوده از فردی به فرد دیگر انتقال می یابند.

پایداری مشابهی در هوا و سطوح مختلف دارند

می توانند به یک بیماری بالقوه جدی منجر شوند ، گاهی اوقات به اکسیژن یا تهویه مکانیکی نیاز دارند

بعدها در زمان بروز علائم بیماری می توانند دارای علائم شدید تری باشند

گروه های در معرض خطر شامل افراد بزرگسال سالخورده و کسانی که دارای شرایط بهداشتی و درمانی ویژه مانند نقص ایمنی و شیمی درمانی و غیره هستند

هیچ نوع درمان و واکسن خاصی ندارند

با این حال ، این دو بیماری و ویروس های ایجاد کننده آنها از چندین طریق مهم با هم متفاوت هستند. بیایید نگاه دقیق تری داشته باشیم

علائم ویروس کووید-19 و SARS

به طور کلی ، علائم کووید-19 و SARS مشابه هستند. اما برخی تفاوت های جزئی نیز وجود دارد.

علائم کووید-19 SARS
علائم عمومی تب
سرفه
خستگی
تنگی نفس
تب
سرفه
سر گیجه
درد و ناراحتی بدنی
سردرد
تنگی نفس
برخی علائم با شیوع کمتر آبریزش یا گرفتگی بینی
سردرد
درد عضلانی
درد گلو
شکم درد
اسهال و استفراغ
لرز همراه با یا بدون درد شبانه
از دست دادن قدرت بویایی
از دست دادن قدرت چشایی
اسهال و استفراغ
تب همراه با لرز

شدت بیماری

بر اساس آماری که توسط موسسات بهداشتی و سلامتی گرفته شده است، تخمین زده می شود که حدود 20 درصد افراد مبتلا به کووید-19 برای معالجه در بیمارستان بستری می شوند. درصد کمتری از این گروه به تهویه مکانیکی نیاز دارند.

به طور کلی ، موارد بالینی SARS شدیدتر بودند. تخمین زده می شود که 20 تا 30 درصد منبع افراد دارای SARS نیاز به تهویه مکانیکی داشته باشند.تخمین میزان مرگ و میر کووید-19 بسته به عواملی مانند مکان و ویژگی های جمعیتی بسیار متفاوت هستند. به طور کلی ، میزان مرگ و میر کووید-19 بین 0.25 تا 3 درصد تخمین زده شده است.

SARS بسیار کشنده تر از کووید-19 است. میزان مرگ و میر این بیماری بر اساس گزارشات رسمی حدود 10 درصد است.

مقایسه ویروس کووید-19 با سارس (SARS) این دو ویروس چه تفاوت هایی دارند؟

نحوه انتقال

به نظر می رسد کووید-19 آسان تر از SARS بین افراد مختلف انتقال می یابد. یک توضیح احتمالی این است که مقدار ویروس یا بار ویروسی در بینی و گلو افراد مبتلا به کووید-19 بلافاصله بعد از بروز علائم به میزان قابل توجهی افزایش می یابد.

اما این موضوع در مورد SARS متفاوت است و بار ویروسی و همچنین انتقال ویروس خیلی دیرتر از زمان ابتلا بیماری به اوج خود می رسید. این نشان می دهد که مبتلایان به کووید-19 ممکن است در ابتدای عفونت ، ویروس را منتقل کنند ، همانطور که علائم آنها در حال پیشرفت است و قبل از این که آن ها علائم بیماری را بروز دهند، به صورت نا خود آگاه می توانند بیماری را به دیگران منتقل کنند.

براساس منبع قابل اعتماد مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها (CDC) ، برخی تحقیقات نشان می دهد که کووید-19 می تواند توسط افرادی که علائم بیماری را نشان نمی دهند به دیگران منتقل کنند در حالی که ویروس SARS این گونه نبوده و فرد تا زمانی که علائم بیماری را نشان نداده میزان بار ویروسی به حدی نیست که بتواند از فرد آلوده به دیگران انتقال یابد.

تفاوت دیگر بین این دو بیماری در این واقعیت است که هیچ موردی از انتقال SARS قبل از بروز علائم گزارش نشده است.

عوامل مولکولی

در تحقیقاتی که روی اطلاعات ژنتیکی (ژنوم) کامل نمونه های SARS-CoV-2 انجام شده، نشان داده شده است که این ویروس نسبت به ویروس SARS ارتباط نزدیکی با کرونا ویروس های خفاشی دارد. کرونا ویروس جدید دارای 79 درصد شباهت ژنتیکی با ویروس SARS است.

ناحیه اتصال گیرنده SARS-CoV-2 همچنین با سایر کرونا ویروس ها مشابه می باشد. به یاد داشته باشید که برای ورود به سلول ، ویروس باید با پروتئین های موجود در سطح سلول (گیرنده ها) ارتباط برقرار کند. ویروس این کار را از طریق پروتئین های موجود در سطح خود انجام می دهد.

هنگامی که توالی پروتئین سایت اتصال گیرنده SARS-CoV-2 مورد بررسی قرار گرفت ، نتیجه جالبی یافت شد. در حالی که SARS-CoV-2 به طور کلی بیشتر شبیه به کرونا ویروس های خفاش است ، سایت اتصال گیرنده شباهت بیشتری به SARS-CoV داشت.

اتصال به گیرنده

مطالعات در حال انجام است تا ببینیم كه چگونه کرونا ویروس های جدید در مقایسه با ویروس SARS به سلول ها متصل شده و وارد آن ها می شود. نتایج تاکنون متفاوت بوده است. این نکته همچنین حائز اهمیت است که تحقیقات زیر فقط با پروتئین ها انجام شده است و نه در زمینه یک ویروس کامل.

یک مطالعه جدید تأیید کرده است که هر دو SARS-CoV-2 و SARS-CoV از گیرنده سلول میزبان استفاده می کنند. همچنین در این مطالعه مشخص شده است که پروتئین های ویروسی مورد استفاده برای ورود به سلول میزبان برای هر دو ویروس با همان افینیتی (میل) به گیرنده متصل می شوند.

یکی دیگر از مطالعات اخیر، ناحیه خاص پروتئین ویروسی را که مسئولیت اتصال به گیرنده سلول میزبان را دارد ، مقایسه کرده است. در این مطالعه مشاهده شده است که محل اتصال گیرنده SARS-CoV-2 به گیرنده سلول میزبان با میل بالاتر از SARS-CoV متصل می شود.

اگر کرونا ویروس جدید به رابط aff اتصال بیشتری به گیرنده سلول میزبان خود داشته باشد ، این نیز می تواند توضیح دهد که چرا به نظر می رسد که این ویروس راحت تر از ویروس SARS گسترش می یابد.

آیا ویروس کووید-19 بیشتر از SARS در جامعه باقی خواهد ماند؟

از سال 2003 تاکنون هیچ بیماری SARS در مقیاس جهانی وجود نداشته است. آخرین موارد گزارش شده با توجه به منابع معتبر در ساب 2004 و در یک آزمایشگاه به دست آمد. از آن زمان تاکنون هیچ مورد دیگری گزارش نشده است.

SARS با استفاده از اقدامات بهداشت عمومی مانند موارد زیر به صورت کلی ریشه کن شده است:

تشخیص زودهنگام و قزنطینه کردن

ردیابی تماس و قرنطینه افراد

فاصله گذاری اجتماعی بین افراد جامعه

آیا اجرای همین اقدامات به کنترل ویروس کووید-19 کمک خواهد کرد؟

کنترل کردن این بیماری به مراتب مشکل تر از SARS می باشد.

برخی از عواملی که ممکن است باعث تداوم بیشتر و طولانی مدت کووید-19 باشند، شامل موارد زیر است:

در حدود 80 درصد افراد مبتلا به کووید-19 یک بیماری خفیف دارند. برخی حتی ممکن است نمی دانند که آنها مریض هستند. این امر در تعیین اینکه چه کسی آلوده است و چه کسی نیست ، کار را دشوارتر می کند.

افراد مبتلا به کووید-19 به نظر می رسد ویروس را زودتر از افراد مبتلا به SARS به دیگران منتقل می کنند. این امر باعث می شود تشخیص افرادی که ویروس دارند و قبل از انتشار آن به دیگران ، جداسازی آنها را دشوارتر می کند.

کووید-19 اکنون به راحتی در جوامع پخش می شود. این مورد در مورد SARS که بیشتر در مناطق مراقبت های بهداشتی دیده می شود ، اتفاق نیفتاد.

ما حتی از سال 2003 با هم ارتباط جهانی داریم و توزیع کووید-19 را بین مناطق و کشورها آسانتر می کنیم.

برخی از ویروس ها مانند آنفولانزا و سرماخوردگی از الگوهای فصلی پیروی می کنند. به همین دلیل این سؤال وجود دارد که آیا کووید-19 با گرم شدن هوا از بین خواهد رفت یا خیر. اگر این اتفاق بیفتد دلیل آن نامشخص است.

مقایسه ویروس کووید-19 با سارس (SARS): این دو ویروس چه تفاوت هایی دارند؟

سخن پایانی

کووید-19 و SARS هر دو در اثر کرونا ویروس ایجاد می شوند. ویروس هایی که باعث ایجاد این بیماری ها می شوند احتمالاً در ابتدا در حیوانات وجود داشته اند و قبل از انتقال توسط یک میزبان واسط به انسان، هیچ مورد انسانی از آن دیده نشده بود.

شباهت های زیادی بین کووید-19 و SARS وجود دارد. با این حال ، تفاوت های مهمی نیز وجود دارد. موارد کووید-19 می تواند از خفیف تا شدید باشد ، در حالی که موارد SARS به طور کلی شدیدتر بودند. اما کووید-19 راحت تر پخش می شود. همچنین بین علائم بین این دو بیماری تفاوت هایی وجود دارد.

از سال 2004 تاکنون هیچ مورد مستندی از ابتلا به SARS وجود نداشته است ، زیرا اقدامات سختگیرانه بهداشت عمومی برای مهار آن گسترش یافته است. کووید-19 ممکن است چالش برانگیز باشد زیرا ویروسی که باعث این بیماری می شود راحت تر گسترش می یابد و اغلب باعث علائم خفیف می شود.

یکی از مهم ترین راه های پیشگری و جلوگیری بیماری ها، انجام تست های آزمایشگاهی شما به صورت نمونه برداری در منزل می باشد. در این روش، دیگر نیازی نیست که شما به صورت حضوری به آزمایشگاه مراجعه نمایید. شما به راحتی می توانید از طریق سایت آزمایشگاه آنلاین آنی آزما کلیه تست های خود را به صورت غیر حضوری و با نمونه برداری در منزل انجام دهید. شما بلافاصله پس از پذیرش آنلاین تست های خود و تعیین مکان و زمان نمونه برداری، تست های خود را به صورت آزمایش در منزل انجام می دهید.

درخواست آزمایش

  • YYYY slash MM slash DD

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن پیام
خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما
سلام
به خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما خوش آمدید!
برای ارتباط با اپراتور پیام خود را ارسال نمائید.