نتایج موفقیت‌آمیز آزمایش نوعی آدامس و اسپری بینی برای مقابله با انواع جهش‌یافته ویروس کرونا

نتایج موفقیت‌آمیز آزمایش نوعی آدامس و اسپری بینی برای مقابله با انواع جهش‌یافته ویروس کرونا

تلاش متخصصان دنیا برای یافتن راه‌حل درمانی جهت مقابله با ویروس کرونا واقعاً ستودنی است. علی‌رغم تمامی این تلاش‌ها، هنوز هیچ یک از متخصصان نتوانستند داروی قطعی برای مبارزه با این بیماری را معرفی نموده و جان انسان‌ها را از مرگ نجات دهند. آزمایشی انجام گرفته که به کمک اسپری بینی، امکان مقابله با انواع جهش ‌یافته‌های ویروس فراهم شده است. نتایج این آزمایش بسیار موفقیت‌آمیز و البته چشمگیر بوده است ولی آنچه اهمیت دارد این است که هنوز مشخص نیست بتوان این اسپری را به عنوان یک راه‌حل قطعی جهت مقابله با انواع جهش یافته ویروس معرفی کرد. در این مقاله یافته‌های علمی و نتایج تحقیقات در این زمینه ارائه شده است. بد نیست مطالعه داشته باشید.

دو آزمایش جداگانه در مورد اثربخشی اسپری بینی جدید و نوعی آدامس

رئیس آزمایشگاه رافائل: برای این که ویروس وارد سلول‌های بدن انسان شود، باید تحت واکنش‌های شیمیایی بسیار خاص قرار گیرد و ما توانسته‌ایم راهی برای دستکاری آن واکنش شیمیایی پیدا کنیم. نتایج دو آزمایش جداگانه در مورد اثربخشی اسپری بینی جدید و نوعی آدامس که از سوی محققان بریتانیایی و آمریکایی انجام شده نشان می‌دهد که این دو محصول توانایی قابل قبولی برای مقابله با ورود ویروس کرونا به بدن انسان و تاثیرگذاری مخرب آن بر سلول‌های آن می‌شود.

محققانی که یک سال به طور مستقل برای آزمایش اسپری بینی ساخته شده در آزمایشگاه رافائل واقع در لندن وقت صرف کرده‌اند، امیدوارند که بتواند ویروس کرونا را بدون توجه به انواع جهش‌یافته آن از دلتا گرفته تا اومیکرون متوقف کنند. راکش آپال، رئیس آزمایشگاه رافائل، می‌گوید: «برای این که ویروس وارد سلول‌های بدن انسان شود، باید تحت واکنش‌های شیمیایی بسیار خاص قرار گیرد و ما توانسته‌ایم راهی برای دستکاری آن واکنش شیمیایی پیدا کنیم و بنابراین از ورود ویروس جلوگیری کنیم.»

آقای آپال می‌افزاید: «ما این اسپری را در برابر همه انواع جهش‌ یافته ویروس کرونا که نگران‌کننده بوده‌اند، آزمایش کرده‌ایم و با کارایی یکسانی مواجه شده‌ایم چرا که این محصول یک محلول شیمیایی است.» به گفته رئیس آزمایشگاه رافائل این اسپری که pHOXWELL نام دارد و در آن از برخی گیاهان ضدویروس نیز استفاده شده، بیشتر شبیه یک مانع در برابر ویروس کرونا عمل می‌کند و از این نظر عملکرد آن با واکسن متفاوت است که درواقع به بدن ما اجازه می‌دهد تا در مواجهه با حمله ویروسی، پادتن(آنتی‌بادی) تولید کند.

چگونه از پوست در دوران کرونا محافظت کنیم؟

نتیجه کارآزمایی اسپری

نتیجه کارآزمایی این اسپری که در اوج همه‌گیری سویه دلتا در ماه‌های آوریل و ژوئن امسال انجام شده، نشان می‌دهد که تنها ۱۳.۱ درصد از افرادی که اسپری دریافت کردند و در عین حال در معرض ویروس کرونا بودند با نتیجه آزمایش مثبت کووید-۱۹ مواجه شدند. هر کپسول دارای این اسپری با گنجایش لازم برای مصرف یک ماهه طراحی شده، آزمایشگاه رافائل ادعا کرده که هر بار استفاده از این محصول برای مدت ۵ تا ۶ ساعت موثر است.

در همین حال، محققان در دانشگاه پنسیلوانیای آمریکا نیز از نتایج امیدوارکننده آدامسی خبر داده‌اند که ویروس کرونا را «به دام می‌اندازد» و می‌تواند میزان ویروس را در بزاق دهان محدود کند و مانع از انتشار آن در زمانی شود که افراد آلوده صحبت می‌کنند، نفس می‌کشند یا سرفه می‌کنند. این آدامس حاوی کپی‌هایی از پروتئین ACE2 موجود در سطوح سلولی است که ویروس از آن به عنوان دروازه‌ای برای نفوذ به سلول‌ها و آلوده کردن آنها استفاده می‌کند. نتایج آزمایش این آدامس که در نشریه عملی مولکولی تراپی ( Molecular Therapy)00579-7) منتشر شده نشان داده که قادر است بار ویروسی را بیش از ۹۵ درصد کاهش دهد.

به گفته محققان، آدامس حس و طعمی شبیه آدامس‌های معمولی دارد و می‌تواند برای سال‌ها در دمای معمولی نگهداری شود و جویدن آن به مولکول‌های پروتئین ACE2 آسیبی نمی‌رساند. هر دو دسته از محققان در آزمایشگاه رافائل و دانشگاه پنسیلوانیا امیدوارند که دستاوردهای آنها به دلیل مقرون به صرفه بودن و ساده بودن فرآیند تولید آنها بتواند در مهار همه‌گیری ویروس کرونا به ویژه در کشورهای فقیر که دارای شبکه بهداشتی ضعیفی هستند و دسترسی محدودی به واکسن دارند، مفید باشد.

نتیجه کارآزمایی اسپری

ابتلای مادر به ویروس کرونا بر رشد مغزی جنین تاثیر ندارد

نتایج یک بررسی نشان میدهد: ابتلای مادر به ویروس کرونا به روند رشد مغزی جنین آسیبی وارد نمی کند متخصصان در یک بررسی مشاهده کردند: به نظر نمی‌رسد بیماری کووید-۱۹ به رشد مغز نوزادانی که از مادران مبتلا به نوع خفیف یا متوسط بیماری متولد شده اند، آسیبی برساند. در این بررسی محققان با استفاده از اسکن مغزی به مطالعه روی روند رشد مغز جنین در بدن ۳۳ مادر باردار پرداختند که در هفته ۲۸ بارداری بودند. به گفته محققان هیچ نشانه ای مبنی بر اینکه ابتلای مادر در حدود هفته ۱۸ بارداری به کروناویروس بر رشد مغز جنین تاثیر گذاشته باشد، مشاهده نشد. در این مطالعه تاثیر نوع شدید بیماری کووید-۱۹ بر روند رشد مغز جنین مورد بررسی قرار نگرفته است.

محققان آلمانی اظهار داشتند: از آنجایی که تاثیر عفونت شدید بر رشد مغز جنین به طور قطعی مشخص نشده است، حفظ نکات بهداشتی و تزریق واکسن برای جلوگیری از ابتلا به کرونا در دوران بارداری همچنان مهم است. به گزارش شبکه خبری سی ان ان، زنان باردار از سیستم ایمنی ضعیفی برخوردارند و در معرض خطر عوارض شدید ویروس کرونا هستند که از جمله آنها می‌توان به سقط جنین اشاره کرد.

زنان باردار بهتر است واکسن سینوفارم تزریق کنند

سازمان بهداشت جهانی توصیه می‌کند که واکسن کرونا سینوفارم در زنان باردار استفاده شود، چراکه مزایای واکسیناسیون برای زنان باردار بیشتر از خطرات احتمالی این بیماری است و همچنین آزمایش بارداری قبل از واکسیناسیون توصیه نمی‌شود. ویروس کرونا در مادران می‌تواند باعث ایجاد زایمان زودرس، مرده‌زایی، اختلال کارکرد ارگان‌های حیاتی، افزایش ضربان قلب و دیسترس جنین، پارگی زودرس کیسه آب، افزایش میزان سزارین و مرگ آن‌ها شود. از زمان شروع پاندمی کووید ۱۹ تحقیقات بر روی زنان باردار نشان داده که اگرچه علائم این بیماری و میزان مرگ مشابه زنان غیرباردار بوده ولی این افراد تا حدی بیشتری در معرض خطر بستری در بخش مراقبت‌های ویژه هستند.

ویروس کرونا در مادران می‌تواند باعث ایجاد زایمان زودرس، مرده‌زایی، اختلال کارکرد ارگان‌های حیاتی، افزایش ضربان قلب و دیسترس جنین، پارگی زودرس کیسه آب، افزایش میزان سزارین و مرگ آن‌ها شود. با توسعه انواع واکسن و شروع جهانی واکسیناسیون از زمستان ۹۹، امیدهای زیادی برای نجات بیشتر جان انسان‌ها و کاهش عوارض شدید بیماری در همه گروه‌های جمعیتی ایجاد شده است، اما با توجه به استفاده اضطراری از این واکسن‌ها و همچنین کمبود اطلاعات بالینی و اثرات بر بارداری و جنین آن‌ها ابهاماتی وجود دارد.

واکسن‌های آسترازنکا و اسپوتنیک‌وی

واکسن آسترازنکا و واکسن اسپوتنیک‌وی از نسخه اصلاح شده ویروسی متفاوت تهیه شده و پیش از این واکسن‌های مشابهی که از همین حامل ویروسی استفاده می‌کنند مانند واکسن ابولا، در تمام سه ماهه‌های بارداری آزمایش شده‌اند و هیچ تاثیر نامطلوب و عوارض جانبی مربوط به بارداری از جمله پیامدهای نامطلوبی که نوزاد را تحت تأثیر قرار دهد، نشان نداده‌اند. دسته دیگری از واکسن‌ها مانند سینوفارم، سینوواک و بهارات از تکنولوژی واکسن حاوی ویروس غیر فعال شده استفاده می‌کنند و واکسن‌های مشابه قبلی مانند واکسن هپاتیت ب و کزاز فاقد عوارض جانبی برای زنان باردار بوده‌اند.

سازمان بهداشت جهانی توصیه می‌کند که واکسن کرونا سینوفارم در زنان باردار استفاده شود، چراکه مزایای واکسیناسیون برای زنان باردار بیشتر از خطرات احتمالی این بیماری است و همچنین آزمایش بارداری قبل از واکسیناسیون توصیه نمی‌شود. تاکنون بیش‌از ۱۰۰ هزار زن باردار در آمریکا و اروپا و برخی از کشورهای آسیایی توسط واکسن‌های مختلف علیه ویروس کرونا واکسینه شده‌اند و عارضه خاصی در سلامت آن‌ها و فرزندانشان مشاهده نشده است.

واکسن‌های آسترازنکا و اسپوتنیک‌وی

ردیابی آنتی بادی‌های ضد ویروس کووید-۱۹ در سرم بند ناف نوزادان و مادر

مطالعات اندک چاپ شده نشان داده‌اند که آنتی بادی‌های ضد ویروس کووید-۱۹ در سرم بند ناف نوزادان و مادر قابل ردیابی بوده که بیانگر این است که واکسن‌ها از طریق عبور آنتی‌بادی‌ها از جفت به جنین می‌توانند باعث محافظت نوزادان در برابر بیماری کووید-۱۹ شوند. همچنین گزارش‌های اخیر نشان داده که در شیر مادرانی که واکسن علیه ویروس کووید-۱۹ وجود دارد و این می‌تواند به ایمنی نوزادان کمک کند. اخیراً وزارت بهداشت بخشنامه‌ای مبنی بر دستورالعمل تزریق واکسن‌های موجود در ایران در زنان باردار و شیرده منتشر کرده که طبق این دستورالعمل، واکسن سینوفارم در زنان باردار با شرایطی خاص بعد از هفته دوازدهم بارداری و پس از اخذ رضایت از مادر و مشاوره‌های لازم قابل انجام است.

اگرچه اکثر واکسن‌های موجود علیه کووید-۱۹ ایمن هستند، اما عوارض جانبی حداقلی در همه واکسن‌ها وجود دارد. این عوارض می‌تواند شامل درد و سوزش محل تزریق، تب، خستگی، درد عضلات، راش و به صورت نادر واکنش‌های آلرژیک شود. نتایج آزمایش‌های بالینی حاکی از آن است که افراد باردار پس از واکسیناسیون، عوارض جانبی متفاوتی با افراد غیر باردار نشان نداده‌اند. علاوه‌بر تزریق واکسن در بارداری، هنوز هم رعایت پروتکل‌های بهداشتی مانند گذاشتن ماسک، حفظ فاصله فیزیکی، شستن دست‌ها، بهداشت تنفسی و سرفه، جلوگیری از ازدحام جمعیت و عدم حضور در مکان‌های شلوغ و اطمینان از تهویه مناسب اهمیت فراوانی دارد.

بهترین واکسن کرونا در دوران بارداری

تزریق واکسن کرونا به معنای ایجاد ایمنی قطعی نیست و تداوم اقدامات پیشگیری از ابتلا به کووید برای مادر باردار از اعضای خانواده الزامی است. در بین انواع واکسن کرونا، واکسن سینوفارم دارای ویروس غیر فعال است و بنا به توصیه سازمان جهانی بهداشت (با توجه به خطرات تهدید کننده سلامت مادر در صد ابتلا به کووید_ ۱۹) به مادران باردار قابل توصیه است. وقتی واکسن کرونا برای مادران باردار قابل استفاده باشد، طبیعتا برای مادران شیرده نیز قابل تزریق است و مادران باردار در خطر بالاتر از ابتلا به بیماری نیستند، اما در صورت ابتلا اشکال شدیدتر بیماری در مادران باردار نسبت به زنان غیر باردار در سن مشاور بیشتر خواهد بود.

واکسن سینوفارم فاقد ویروس غیر فعال است و بنا به توصیه سازمان جهانی بهداشت (با توجه به خطرات تهدید کننده سلامت مادر در صد ابتلا به کووید_ ۱۹) به مادران باردار قابل توصیه است. به دلیل حفظ ایمنی بیشتر تا حصول نتایج و مستندات کافی، ترجیحا واکسیناسیون بعد از هفته ۱۲ بارداری صورت پذیرد. واکسیناسیون به معنای ایجاد ایمنی قطعی نیست و تداوم اقدامات پیشگیری از ابتلا به کرونا برای مادر باردار از اعضای خانواده الزامی است.

بروز علائم در مادران باردار پس از تزریق واکسن کرونا

مادران باردار پس از تزریق واکسن کرونا در صورت بروز علائم احتمال ابتلا به ویروس کرونا ، باید با اطلاع رسانی به مراکز بهداشتی و درمانی یا کد ۴ سامانه ۴۰۳۰ (مادران باردار) در راستای اخذ راهنمایی‌های لازم را حت تعیین محل مراجعه بررسی وضعیت، اقدام کنند. توصیه می‌شود واکسن کرونا بعد از هفته ۱۲ بارداری انجام شود، تصریح کرد: گروه سنی مادران باردار واجد شرایط واکسیناسیون شامل؛ همه مادران باردار با سن ۳۵ سال و بالاتر، مادران در همه گروه‌های سنی شاغل در بهداشت و درمان، همه مادران باردار در شرایطی که همسرشان در بخش کرونا یا مراکز بهداشتی مدیریت کرونا شاغل هستند و مادران در همه گروه‌های سنی شاغل در گروه‌های شغلی اولویت دریافت و مطابق دستورالعمل های واکسیناسیون کشوری هستند.

همچنین همه مادران باردار با نمایه توده بدنی ۳۵ و بالاتر، همه مادران با بارداری‌های دوقلوی و چند قلویی، بارداری با IVF و همه مادران باردار با بیماری زمینه‌ای شامل دیابت، قلبی، فشارخون بالا، مصرف داروهای ایمونوساپرسیو، بیماری مزمن کلیوی، سیکل سل، پیوند اعضا، سیروز کبدی و آسم نیز شامل گروه واجد شرایط می‌شوند. به علت خطرات ابتلا به کووید 19 در سه ماه سوم بارداری ضمن تاکید بر شناسایی مادران باردار واجد شرایط، واکسیناسیون مادران واجد شرایط با سن بارداری ۲۸ هفته و بیشتر در اولویت خواهد بود.

بروز علائم در مادران باردار پس از تزریق واکسن کرونا

عدم اطلاع از بارداری در زمان واکسیناسیون

در صورت تزریق یک دوز واکسن کرونا قبل از بارداری یا عدم اطلاع از بارداری در زمان واکسیناسیون، توصیه می‌شود پس از مشاور با مادر بر اساس ترجیح وی (در زمان در رابطه با زمان واکسیناسیون) تزریقات دوم با واکسن سینوفارم به فاصله ۲۸ روز از تزریق قبلی یا بعد از هفته ۱۲ بارداری صورت پذیرد. فاصله بین تزریق واکسن کرونا با واکسن آنفلوانزا یا توام در بارداری حتی الامکان ۱۴ روز باشد. تزریق ایمونوگلوبینD تداخلی با واکسن ویروس کرونا ندارد و همانند دستورالعمل‌های ابلاغی سلامت مادران انجام شود.

برای همه مادران باردار شاغل در مراکز بهداشتی و درمانی رعایت ضوابط حفظ امنیت شغلی مادران باردار بعد از واکسیناسیون هم الزامی است و در صورت لزوم فعالیت آنان توجه به نکاتی لازم است. در سن بارداری بعد از ۲۸ هفته، اتخاذ تمهیداتی برای دورکاری آنان لازم است. زمان واکسیناسیون در موارد ابتلا به بیماری کویت در مادر باردار تابع دستورالعمل‌های کشوری واکسیناسیون خواهد بود و تاکید و آموزش‌های لازم در مورد تداوم رعایت پروتکل‌های پیشگیری از ابتلا به کووید ۱۹ به مادران باردار پس از واکسیناسیون الزامی است. در مادرانی که تحت درمان با داروهای ضد انعقادی هستند، تزریق واکسن کرونا باید به صورت عمیق در عضله دلتوئید انجام شود.

نمونه گیری در منزل

تست کرونا

تست کرونا نیز یکی از آزمایش های مرسومی است که این روزها در آزمایش در منزل انجام می شود. شاید یکی از سوالاتی که برای شما هم پیش آمده باشد این است که چرا تست کرونا در منزل ؟ در پاسخ به این سوال باید گفت که علل مختلفی وجود دارد که آزمایش کرونا در منزل توصیه می شود. ما در آزمایش آنلاین، به عنوان یکی از مراکز معتبر آزمایشگاهی و پزشکی، تمام تلاش‌مان را می‌کنیم تا انواع خدمات آزمایشگاهی مانند آزمایش کرونا در منزل ، آزمایش کرونا سفر، آزمایش کرونا در محل کار و مراقبت‌های پزشکی از بیماران مبتلا به ویروس کرونا را با حضور متخصصین مجرب کادر پزشکی و آزمایشگاهی و با تعرفه‌های دولتی، ارائه دهیم.

سخن پایانی

به طور قطع می‌توان گفت در طول تاریخ زندگی بشر، تنها ویروسی که توانسته است انسان را به این اندازه مستاصل و درمانده کند، ویروس کرونا است که با گذشت ۲ سال و تلاش تمامی متخصصان در دنیا، هنوز روش درمانی قطعی برای ویروس شناخته نشده و واکسیناسیون نمی‌تواند بدن را نسبت به سویه‌های مختلف کرونا مصون کند. به همین دلیل است که همچنان لازم است ما پروتکل‌های بهداشتی را همانند روز‌های اول رعایت کنیم. البته همانگونه که در این مقاله گفته شد، تحقیقاتی مبنی بر استفاده از اسپری بینی برای مقابله با انواع جهش یافته ویروس کرونا انجام گرفته ولی باید صبر کنیم تا نتایج دقیق‌تر و گسترده طبیعی ارائه گردد.

درخواست آزمایش

  • YYYY slash MM slash DD

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن پیام
خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما
سلام
به خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما خوش آمدید!
برای ارتباط با اپراتور پیام خود را ارسال نمائید.