آیا آزمایش آنتی بادی دقت بالایی در تشخیص ویروس کرونا دارد؟

آیا آزمایشات آنتی بادی می توانند به طور دقیق ویروس کرونا را تشخیص دهند؟

واقعیت تلخ این روزهای جهان، حضور ویروس کرونا در سراسر دنیا است که زندگی همه ما را فلج کرده است. انسان ها به مرز افسردگی نزدیک می شوند زیرا هنوز دارو و واکسن برای این ویروس یافت نشده و تا آن زمان، باید فاصله های اجتماعی رعایت شود. این مسئله به خصوص در مورد افراد مبتلا به ویروس اهمیت بیشتری دارد چرا که می تواند منجر به آلوده کردن افراد زیادی شود. اما اکنون این سوال مطرح می شود که چگونه متوجه شویم آیا به ویروس مبتلا شده ایم یا نه؟ در این زمینه آزمایش آنتی بادی می تواند کمک کند. با انجام این تست مشخص می شود که آید ویروس به بدن شما وارد شده است یا خیر. ممکن است این ذهنیت برای شما پیش بیاید که دقت این آزمایش تا چه اندازه بالا است؟ این مقاله اطلاعات لازم در این مورد را در اختیار شما قرار می دهد.

آزمایشات آنتی بادی ویروس کرونا ؛ یکی از مهم ترین سوالاتی که در مورد ویروس کرونا وجود دارد، این است که چه زمانی زندگی به حالت عادی باز خواهد گشت یا حداقل یک حالت عادی جدید ایجاد می شود؟ پاسخ مهم به این سؤال كه مردم چه موقع و چگونه بدون دغدغه فکری می توانند به اماكن عمومی مانند محل كار و مدرسه و دانشگاه برگردند، می تواند به چیزی به نام تست یا آزمایشات آنتی بادی بستگی داشته باشد. تست آنتی بادی یک آزمایش خون است كه مشخص می كند كه آیا تا به حال به ویروس کرونا آلوده شده اید یا خیر.

افرادی که ایمن در نظر گرفته می شوند، می توانند با خیال راحت به فعالیت های عادی و روزمره خود برگردند. این امر به ویژه در کارکنان بیمارستان و کادر درمانی از اهمیت

بیشتری برخوردار است زیرا افرادی که نسبت به این ویروس ایمن می شوند، می توانند با خیال راحت به محل کار خود بازگشته و به مراقبت از بیماران ادامه دهند. کلیه سازمان ها و مراکز تحقیقاتی مرتبط با ویروس کرونا در حال حاضر در حال بررسی انواع روش های پیشرفته استفاده از آنتی بادی های IgG و IgM برای تشخیص و حتی درمان این ویروس مرگبار می باشند.

آزمایشاتی که نشان می دهد فرد به ویروس کرونا مبتلا شده است ، در راه هستند. اما این آزمایشات کامل نیستند و هر کدام دارای نقایصی هستند. در این مقاله انواع روش های تشخیصی ویروس کرونا و به خصوص آنتی بادی های IgG و IgM توضیح داده شده اند.

یکی دیگر از مسائل مهم مرتبط با ویروس کرونا، شناسایی و محاسبه میزان نفوذ این ویروس در جمعیت های مختلف می باشد. کرونا ویروس کووید 19 به دلیل ویژگی های منحصر به فردی که دارد، دارای قدرت انتشار و همچنین میزان مرگ و میر بسیار بالایی می باشد. واژه “کرونا ویروس” از کلمه زبان لاتین “corōna” یا کلمه یونانی “κορώνη” به معنی تاج یا هاله گرفته شده‌است. این واژه به مشخصه ظاهری ویریون‌ها (شکل عفونی ویروس) که در زیر میکروسکوپ الکترونی دیده می‌شود، اشاره دارد که حاشیه‌ای از سطح بزرگ و پیازدار داشته و یادآور تصویری از یک تاج سلطنتی یا تاج خورشیدی است. از این رو کرونا ویروس را “ویروس تاج‌دار“ نیز می‌نامند.

پس از ورود به سلول میزبان ، ذره ویروس بدون پوشش بوده و ژنوم آن وارد سیتوپلاسم سلول می شود .کرونا ویروس‌ها زیر مجموعه کروناویریده هستند. ساختار آنها نیز دارای یک ژنومRNA معمولی است. افرادی که هم‌زمان دارای بیماری دیگری باشند و کودکان مبتلا به بیماری‌های قلبی، بیشتر در معرض خطر ابتلا به کروناویروس‌ها هستند. معمولاً شدت سرماخوردگی که کروناویروس عامل آن باشد بیشتر است. کرونا ویروس‌ها که پس از راینو ویروس‌ها بزرگترین عامل ابتلا به سرماخوردگی هستند، بیشتر در زمستان و بهار باعث سرماخوردگی می‌شوند. (جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد ویژگی های ظاهری و ژنتیکی این ویروس به مقاله کرونا ویروس مراجعه نمایید).

ایده ایجاد مصونیت و ایمنی برای بازگشت افراد به زندگی عادی و روزمره خود در بسیاری از کشورها از جمله انگلیس و ایتالیا مورد توجه قرار گرفته است. اما مانند هر آزمایش دیگری، تست آنتی بادی IgG و IgM نیز کامل نیست و در مورد صحت و دقت آنها مشکلاتی وجود دارد. آنچه در مورد این تست ها می دانیم – و نمی دانیم – در اینجا آورده شده است.

آیا آزمایشات آنتی بادی می توانند به طور دقیق ویروس کرونا را تشخیص دهند؟

تست سرولوژی ویروس کرونا دقیقاً چیست؟

یک آزمایش سرولوژی به دنبال علائم پاسخ ایمنی بدن به یک عامل عفونی و در این موضوع، کرونا ویروس جدید است. هنگامی که بدن شما با یک ویروس روبرو می شود، مدتی طول می کشد تا عامل مهاجم را تشخیص دهد و یک پاسخ ایمنی را شروع کند. مولکول های ایمنی به نام آنتی بادی ها بخش مهمی از این پاسخ هستند. آنتی بادی، نوعی پروتئین خونی است که توسط سیستم ایمنی بدن تولید می شود و به عوامل خارجی مثل باکتری و ویروس حمله کرده و اثر آنها روی بدن را خنثی می کند.

به عبارت دیگر ، پادتَن یا آنتی‌بادی ( Antibody ) نوعی پروتئین است که در دستگاه ایمنی بدن، در پاسخ به حضور آنتی‌ ژن خاصی، تولید می ‌شود و در خون به گردش در می ‌آید یا در محل تولید باقی می ماند تا به آنتی ‌ژن (معمولاً اجسام بیگانه مانند باکتری و ویروس) حمله‌ ور شود و آن ‌را غیر فعال سازد. هر پادتن بر علیه یک نوع آنتی ژن ساخته می شود . پادتن ها از پلاسموسیت ها ترشح می شوند. پس از برخورد لنفوسیت B با یک آنتی ژن ، این لنفوسیت تقسیم شده و سلول های B خاطره و پلاسموسیت ها به وجود می آیند.

سلولهای B خاطره همواره در کمین هستند تا در صورت برخورد مجدد با همان آنتی ژن با سرعت بیشتری تقسیم شوند. پلاسموسیت ها گیرنده آنتی ژنی ندارند و وظیفه آنها تولید پادتن است . پادتن ها بعد از تولید به خون ریخته میشوند . پادتن آنتی ژن را از بین نمی برد. بلکه آن را خنثی می کند. در ساده ترین روش به آنتی ژن می چسبد و مانع از اتصالش به سلول میزبان می شود. در این حالت علاوه بر غیر فعال کردن آنتی ژن، عمل فاگوسیتوز ماکروفاژ را نیز راحت می کند.

در مواجهه بدن با ویروس کرونا اولین نوع آنتی بادی که در بدن ایجاد می شود ، ایمونوگلوبولین M یا IgM نامیده می شود و سطح آن در طی چند روز پس از عفونت افزایش می یابد. اما IgM یک مبارز عمومی است. برای هدف قرار دادن و از بین بردن ویروس خاص ، بدن آن را به نوعی آنتی بادی دیگر به نام ایمونوگلوبولین G یا IgG تبدیل می کند که می تواند آن ویروس را تشخیص دهد.

با افزایش سطح IgG ، سطح IgM کاهش می یابد. سطح IgG در حدود 28 روز پس از شروع عفونت به اوج خود می رسد.نوع سوم آنتی بادی بنام IgA وجود دارد که در بافت مخاط – مانند پوشش داخلی ریه وجود دارد. IgA برای مبارزه با عفونتهای تنفسی مانند آنفولانزا مهم است و احتمالاً در عفونت ویروس کرونا نیز مهم و اساسی دارد. بسیاری از آزمایشاتی که انجام می شود به دنبال سطح هر سه آنتی بادی هستند. برخی فقط به دنبال IgM و IgG هستند ، و برخی دیگر فقط یک نوع آنتی بادی را آزمایش می کنند.

آیا آزمایشات آنتی بادی می توانند به طور دقیق ویروس کرونا را تشخیص دهند؟

این تست ها یا آزمایش آنتی بادی چه چیزی می توانند به ما بگویند؟ و چه چیزی نمی توانند؟

بیایید با آنچه آنها نمی توانند به ما بگویند شروع کنیم. از آنجا که آنتی بادی ها خیلی دیر به وجود می آیند ، این آزمایش ها برای تشخیص عفونت زودرس مفید نیستند. دکتر فلورین کرامر ، ویروس شناس در دانشکده پزشکی ایکان در نیویورک می گوید: “به همین دلیل آنها بی فایده هستند.”

این آزمایشات در تشخیص حضور پاسخ های آنتی بادی در تعداد زیادی از افراد مؤثر است ، نه تنها برای تعیین اینکه چه کسی مصون است ، بلکه ویروس در جامعه چگونه گسترش یافته است.

از 25 تا 50 درصد افرادی که به این ویروس آلوده می شوند، ممکن است هرگز علائمی ایجاد نکنند و برخی ممکن است فقط به بیماری خفیف مبتلا شوند. ممکن است افرادی نیز باشند که بدانند بیمار بوده اند، اما نتوانسته اند آزمایش دهند. آزمایش های سرولوژی قادر به شناسایی این افراد و کمک به دانشمندان در تخمین بهتر میزان مرگ و میر Covid-19 ، بیماری ناشی از ویروس کرونا است.

دکتر آنجلا راسموسن ، متخصص ویروس شناس در دانشگاه کلمبیا در نیویورک عقیده دارد که: “ما در حال حاضر آمار دقیق و کلی در مورد اینکه تعداد افراد آلوده به این ویروس چقدر می تواند باشد، درد دسترس نداریم. “بنابراین از منظر اپیدمیولوژیک انجام این نوع سنجش های سرولوژیک بسیار مهم است.”

کشور های مختلف در سراسر جهان امیدوار هستند كه آزمایش های سرولوژیک بتواند به آنها بگوید كه ابتلای افراد از عفونت مجدد به ویروس کرونا محافظت می كند و اینکه بهبود یافتگان می توانند با خیال راحت به فعالیت های روزمره خود بازگردند یا خیر. دانستن دامنه کامل همه گیری، به آنها کمک می کند تا تصمیم بگیرند چه موقع اقدامات قرنطینه اجتماعی را پایان دهند و به مشاغل و مدارس مجدداً اجازه بازگشایی دهند. ردیابی افزایش و افت سطح آنتی بادی ها همچنین ممکن است دانشمندان را قادر به محاسبه مجدد تاریخ عفونت کرده و به آنها کمک کند پیش بینی کنند که آیا ویروس نوسانات فصلی را نشان می دهد یا خیر.

آیا آزمایشات آنتی بادی می توانند به طور دقیق ویروس کرونا را تشخیص دهند؟

من کاملاً مطمئن هستم که به ویروس کرونا مبتلا شده ام. آیا می توانم آزمایش آنتی بادی داده و به سر کار برگردم؟

نه هنوز. بیشتر آزمایشاتی که انجام می شود پاسخی ساده برای پاسخ به این سوال که چه کسی آنتی بادی دارد ، و چه کسی در معرض ویروس است، ایجاد می کنند. اما صرف داشتن آنتی بادی تضمین کننده ایمنی نیست.

دکتر راسموسن اظهار داشت: “ایمن بودن به معنای این است که اگر در معرض ویروس باشید ، سیستم ایمنی بدن قبل از ایجاد عفونت مولد ، ویروس را از بین می برد.” بعضي از افراد – به عنوان مثال افراد دارای علايم خفيف يا فاقد علائم – ممكن است آنتي بادي هايي را كه براي جلوگيري از عفونت مجدد بسيار ضعيف هستند، ايجاد كنند. در مقابل ، سایر افرادی که IgG در آنها کم است هنوز هم محافظت می شوند. این موضوع به این دلیل است که آنتی بادی ها فقط یک قطعه خوب درک شده از پاسخ ایمنی هستند. سلولهای ایمنی به نام سلولهای T نیز ممکن است درگیر شوند.

پلاسمای افرادی که آنتی بادی قوی دارند برای درمان افرادی که قادر به ایجاد پاسخ ایمنی مناسب نیستند، استفاده می شود.

آیا آزمایشات آنتی بادی می توانند به طور دقیق ویروس کرونا را تشخیص دهند؟

چه زمانی تست های سرولوژیک به طور گسترده در دسترس خواهند بود؟

برخی از این تست ها هم اکنون در دسترس هستند و شما می توانید آزمایش ویروس کرونا را در آزمایشگاه آنلاین آنی آزما و به صورت نمونه برداری یا نمونه گیری در منزل خود انجام دهید. اما نکته ای که باید در نظر داشته باشید این است که این تست ها اولیه بوده و هنوز مشخص نیست که چقدر خوب هستند. سازمان بهداشت جهانی همچنین در نظر دارد تعداد زیادی از افراد را در کشورهای مختلف آزمایش کند. برخی دانشگاه ها ، شهرها و کشورها نیز آزمایش های خود را آغاز کرده اند.

اما دکتر راسموسن گفت “آزمایش های سرولوژیک با مشکلات زیادی روبرو هستند” و با شروع این آزمایشات ، مشکلات در حال ظهور هستند. به عنوان مثال ، در ایالات متحده آمریکا ، آزمایشات با مشکل منفی کاذب (عدم انتخاب آنتی بادی در هنگام حضور) و با مثبت کاذب (نشان دادن آنتی بادی در صورت عدم وجود) مواجه هستند.

برخی از آزمایشات ممکن است به اندازه کافی برای ویروس کرونای جدید اختصاصی نباشند. این تست ها ممکن است یک سیگنال از آنتی بادی های ساخته شده در پاسخ به عفونت های ویروس های کرونایی که باعث سرماخوردگی می شوند ، بگیرند. به ویژه ، مثبت بودن کاذب خطرناک است زیرا می تواند افراد را به این باور برساند که در صورت عدم مصون بودن، در معرض ویروس قرار می گیرند.

آیا آزمایشات آنتی بادی می توانند به طور دقیق ویروس کرونا را تشخیص دهند؟

اگر شخصی نسبت به ویروس کرونا ایمن باشد، این ایمنی چه مدت دوام خواهد داشت؟

در پاسخ به این سوال باید گفت که : ما نمی دانیم.

این ویروس جدید است ، بنابراین ما هیچ راهی نداریم که دقیقاً بدانیم ایمنی چه مدت در برابر ویروس دوام خواهد داشت. بهترین حدس ما در مورد این ویروس، بررسی وضعیت آن در دیگر اعضای خانواده ویروس کرونا از جمله کرونا ویروس های سرماخوردگی ، و همچنین خطرناکترین مواردی که باعث SARS و MERS شده اند، می باشد. مصونیت از این ویروس ها از یک تا هشت سال تداوم داشته است. برای کسب اطلاعات دقیق و کامل درباره این موضوع، مطالعات بیشتر مورد نیاز است.

اگر شما نیز به دنبال بررسی وضعیت مصونیت و ایمنی بدن خود در برابر ویروس کرونا هستید، می توانید آزمایش آنتی بادی های IgG و IgM در برابر این ویروس را انجام دهید. این آزمایشات در آزمایشگاه آنلاین آنی آزما و به صورت غیر حضوری و خون گیری در منزل قابل انجام است. جهت کسب اطلاعات بیشتر در این باره به سایت آزمایشگاه آنی آزما مراجعه فرمایید.

درخواست آزمایش

  • YYYY slash MM slash DD

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن پیام
خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما
سلام
به خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما خوش آمدید!
برای ارتباط با اپراتور پیام خود را ارسال نمائید.