آیا تست آنتی بادی مثبت کرونا معتبر است؟

آیا تشخیص کرونا آنتی بادی مثبت می تواند معیار خوبی برای قضاوت مبتلا بودن محسوب شود؟

از زمانی که بیماری کرونا به کل دنیا معرفی شد متخصصان در حال تلاش هستند تا بتوانند روش‌های مختلف و البته دقیق تری را برای تشخیص بیماری کرونا ابداع نمایند. یکی از این روش ها، تحت عنوان تست آنتی بادی شناخته شده است که در برخی از موارد و البته برخی آزمایشگاه ها از این تست برای تعیین ابتلای فرد به بیماری کرونا استفاده می شود. آیا شما با تست آنتی بادی برای تشخیص بیماری کرونا آشنایی دارید؟ آیا می دانید که نتیجه این تست تا چه اندازه می‌تواند اعتبار داشته باشد؟ به شما پیشنهاد می کنیم که این مقاله را با دقت مطالعه کنید. قطعاً اطلاعات مفیدی در اختیار شما قرار خواهد گرفت

آنچه که باعث شده است بشر برای یافتن راه درمان و واکسن کرونا دچار مشکل شود، جهش های پی در پی این ویروس منحوس است. به همین دلیل است که تست های متعدد من جمله تست آنتی بادی نیز برای این منظور انجام می گیرد. زمانی که یک عامل خارجی وارد بدن می شود، سیستم ایمنی شروع به تولید آنتی بادی خواهد کرد که با عامل خارجی، همانند قفل و کلید هستند به این معنا که با هم جور می شوند. لذا براساس نوع آنتی بادی می توان تشخیص داد چه عاملی وارد بدن شده است. اکنون این سوال مطرح می شود اگر تست آنتی بادی کرونا مثبت شد، آیا نتیجه قطعا به بیماری کرونا اشاره دارد؟

تشخیص کرونا این روز ها بیش از هر تست دیگری مورد توجه قرار گرفته شده است. ویروس کووید ۱۹ که یک ویروس جدید در خانواده کرونا ویروس ها محسوب می شود اولین بار در ۲۰۱۹ ووهان چین کشف شده است. ویروسی که از زمان اولین کشف تا به الان کشته ها و عوارض بسیاری بر جای گذاشته است. ویروس کویید ۱۹ یک ویروس دارای RNA می باشد که بسیار جهش پذیر است و شدیدا دچار تغییرات می شود. تغییراتی که به دنبال خود علائم جدیدی را در بر دارد.

متاسفانه به علت عدم وجود درمان و دارو موثر و همچنین واکسن مناسب برای آن ، پیشگیری از آن بیش از هر بیماری دیگری اهمیت یافته است. به طور کلی خانواده کرونا ویروس ها با وجود پوشش دار بودن به اسید معده مقاوم هستند و می توانند در دستگاه گوارش ما باعث اختلال شوند. این ویروس به علت شکل خود که دارای زوائد تاج مانند است به کرونا معروف هستند که ویروس کووید ۱۹ جز این خانواده پر دردسر می باشد.

آیا تشخیص کرونا آنتی بادی مثبت می تواند معیار خوبی برای قضاوت مبتلا بودن محسوب شود؟

تشخیص به موقع این ویروس و تشخیص کرونا ما را با دید بهتری در انجام اقدامات بهتری در خصوص آن راهنمایی می کند‌ . به طوری که اگر فردی از خانواده علائم خاصی از این ویروس را در خود مشاهده کرده باشد باید سریعا تشخیص کرونا را انجام دهد تا از سرایت آن به سایر اعضای خانواده و نزدیکان جلوگیری به عمل آید. فرد مبتلا به کرونا باید از سایر افراد خانواده در قرنطینه باشد تا از انتقال آن جلوگیری کند. (جهت کسب اطلاعات بیشتر به مقاله اگر جواب تست کرونا مثبت بود چه کار کنیم؟ مراجعه فرمایید)

اما سوالی که در این رابطه ممکن است برای شما پیش آمده باشد که آیا تشخیص کرونا الایزا را می توان جهت تشخیص ابتلا به کووید ۱۹ دانست؟ و یا اینکه آیا تشخیص کرونا آنتی بادی مثبت می تواند معیار خوبی برای قضاوت مبتلا بودن محسوب شود؟ و سوال ها دیگر این که چه تستی جهت تشخیص کرونا مورد استفاده قرار می گیرد؟ و تشخیص کرونا الایزا جهت چه چیزی مورد استفاده قرار می گیرد؟ در این مقاله ما قصد داریم به این سوالات و دیگر سوالاتی از این قبیل پاسخ دهیم.

انواع تست های تشخیص کرونا

دو نوع آزمایش جهت تشخیص کرونا PCR و الایزا وجود دارد. با تست PCR می توانید بفهمید که همین حالا به ویروس کرونا آلوده هستید یا خیر، از آنجا که با این تست نمی توانید متوجه شوید که آیا تا به حال به کووید ۱۹ مبتلا شده اید یا خیر توصیه می شود که همزمان با تست آنتی بادی در منزل انجام شود. ولی با تست آنتی بادی و آزمایش خون می توانید بفهمید که در اکنون یا در گذشته به کرونا مبتلا بوده اید یا خیر اما به دلیل اینکه ممکن است در اثر سرماخوردگی و سایر انواع کرونا ها هم نتیجه ی این تست مثبت شود بهتر است برای اطمینان با تست PCR همزمان انجام شود.

انواع آزمایش تشخیص کرونا به شرح زیر می باشد:

تست PCR

آزمایش تشخیص کرونا در واقع می توان گفت تست PCR می باشد. نتیجه مثبت این آزمایش به معنی وجود ویروس است، در واقع این تست ماده ژنتیکی ویروس را مورد بررسی قرار می دهد همچنین وجود ویروس فعال در بدن را نشان می دهد ولی توجه داشته باشید نتیجه منفی آن ممکن است ۴۰ درصد خطا داشته باشد.

این همان آزمایشی است که از طریق یک سواب که مایه مخاطی را از ته گلو یا دماغ نمونه می گیرد و به آزمایشگاه منتقل می کند تا آزمایش انجام شود. اگر چه تست PCR. هزینه بالاتری نسبت به تست های سرولوژی و الایزا دارد ولی توجه داشته باشید که میزان خطای تشخیصی این تست نسبت به الایزا کمتر می باشد.(جهت کسب اطلاعات بیشتر به مقاله تست PCR کرونا در منزل مراجعه فرمایید)

آیا تشخیص کرونا آنتی بادی مثبت می تواند معیار خوبی برای قضاوت مبتلا بودن محسوب شود؟

تست الایزا آنتی بادی

در آزمایش تشخیص کرونا بر اساس جستجو آنتی بادی یکی از آزمایشات در این بیماری می باشد. وقتی یک عامل بیگانه اعم از ویروس، باکتری ، قارچ و غیره وارد بدن می شود. سیستم ایمنی بدن علیه آن پروتئین های موسوم آنتی بادی یا ایمونوگلوبین تولید می کند که آن ها با ماده بیگانه مانند کلید و قفل با هم جور می شوند. در واقع برای هر نوع ماده ای بر روی عامل بیگانه یا ساختار های درون آن یک نوع آنتی بادی خاص تولید می شود. به هریک از این اجزای عامل بیگانه که علیه آن آنتی بادی خاص تولید می شود آنتی ژن گفته می شود.

در واقع آنتی ژن یک جز از عامل بیگانه است که علیه آن آنتی بادی تولید می شود. عمل تشخیص و آزمایشگاه با بهره گیری از این اطلاعات ما را در شناسایی عامل بیگانه در سرم افراد کمک می کند. به این صورت که می گوییم اگر عامل بیگانه وارد بدن شود در قریب به همه افراد علیه آن آنتی بادی تولید می شود. بنابراین ما با شناسایی این آنتی بادی یا آنتی ژن می توانیم به وجود آن عامل بیگانه و در نهایت بیماری پی ببریم.

آن چه که در تست های تشخیص کرونا بر اساس روش کار الایزا و بر پایه جستجو آنتی بادی استوار است این روش بیشتر برای پیگیری درمان و بررسی وضعیت فرد مبتلا که آیا ناقل است یا نه؟ کاربرد دارد. (جهت کسب اطلاعات بیشتر به مقاله تست الایزا کرونا در منزل مراجعه فرمایید)

به طور کلی تست الایزا انتی بادی بر اساس موارد زیر کاربرد دارد

  • افرادی که مبتلا به کرونا ویروس هستند و تحت درمانند و پزشک معالج از روند بهبودی می خواهد آگاه شود.
  • در افرادی که مبتلا بوده اند ولی بهبود یافته اند ولی باید از لحاظ ناقل بودن بررسی شوند.
  • در افرادی که قبلا به این بیماری مبتلا بوده اند و قصد دارند بررسی کنند که آیا بیماری که طی کرده اند کووید ۱۹ بود؟ (توجه داشته باشید که متاسفانه ایمنی حاصل از این بیماری بسیار محدود می باشد و تنها چند روز فرد مبتلا نسبت به ابتلا مجدد ایمن می باشد )
  • در بررسی افراد که واکسینه شده اند که آیا ایمنی کافی علیه بیماری کرونا ویروس دریافت کرده اند یا نه.( در صورت کشف واکسن کرونا)

آیا تشخیص کرونا آنتی بادی مثبت می تواند معیار خوبی برای قضاوت مبتلا بودن محسوب شود؟

تست الایزا آنتی ژن

تست آنتی‌ ژن می‌تواند به عنوان یک تست فوری جهت تشخیص عفونت‌ های فعال استفاده شود. در ابتدا تست آنتی ژن برای تشخیص بیماری استفاده نخواهد شد، اما می‌توان آن را برای غربالگری افراد جهت شناسایی کسانی که نیاز به تست ‌های دقیق ‌تر دارند به کار برد. تست‌ های آنتی ژن می‌توانند ویروس‌ ها را در ترشحات بینی و حلق شناسایی نمایند. در تست آنتی ژن، نمونه ترشحات از جهت پروتئین‌ هایی از ویروس بررسی و آنالیز می‌ شوند.

آیا با آزمایش الایزا آنتی بادی جهت تشخیص کرونا می توان ابتلا به کووید ۱۹ را تشخیص داد؟

در پاسخ به سوال بالا در مورد آزمایش الایزا و تشخیص کرونا باید گفت که پاسخ این سوال را به دو صورت می توان بررسی کرد.

اول اینکه همان طور که توضیحات بالا اشاره کردیم انتی بادی در بدن بلافاصله از عفونت تولید نمی شود در واقع بدن بعد از شناسایی عامل عفونت شروع به تکثیر و تولید آنتی بادی ها می کند. بنابراین اگر ما در آن مدت زمانی که ویروس وارد بدن شده است و فرد را مبتلا کرده است تا بدن شروع به تولید آنتی بادی می کند ، آزمایش الایزا انتی بادی دهیم در واقع با اینکه مبتلا به این بیماری هستیم ولی جواب تست ما منفی می باشد بنابراین تست الایزا انتی بادی یک تست تشخیصی محسوب نمی شود. در واقع از این تست برای بررسی سیر مبارره بدن با بیماری و بررسی عدم ناقل بودن بیمار برای بازگشت به سایر اعضای خانواده مورد استفاده قرار می گیرد.

دوم این که اگر جواب تست الایزا آنتی بادی ما اگر مثبت بود به احتمال بالا ما مبتلا به کووید ۱۹ خواهیم بود. با توجه به الگوریتم پاسخ ایمنی که ابتدا تولید IgM اختصاصی و سپس تولید IgG اختصاصی است می توان با طراحی کیت الایزا که نسبت به روشهای مولکولی دارای هزینه پایین تری بوده و قابل اجرا در تمامی آزمایشگاههای سطح کشور دارد به تشخیص افراد مشکوک که علایم خفیف داشته و یا بی علامت هستند کمک نمود و با شناسائی افراد آلوده شده از پخش ویروس در جامعه جلوگیری کیرد و زنجیره انتقال بیماری را متوقف نمود.

البته با مشخص شدن ژنوم ویروس covid-19 و مطالعه روی پروتئین های اختصاصی آن می توان به بهبود اختصاصیت و حساسیت کیت های الایزا افزود. ولی توجه داشته باشید که در صورتی ما مبتلا به شمار می رویم که IgM به تنهایی یا IgM و IgG هر دو با هم مثبت باشد ولی IgG مثبت به تنهایی به معنای ابتلای قبلی ما به این بیماری می باشد. به طوری که یعنی قبلا به کووید ۱۹ مبتلا بوده ایم ولی اکنون بهبود یافته ایم که احتمالا دچار یک کووید ۱۹ با علائم خفیف شده ایم.

توجه داشته باشید که تشخیص کرونا با روش تست PCR روش یک روش دقیق می باشد ولی تست های CRP, ESR , CBC در واقع تست های غربالگری برای کرونا و یا هر عفونت دیگری به شمار می روند و تست های الایزا برای پیگیری درمان نیز می باشند. در حال حاضر روش های مولکولی که حضور خود ویروس را نشان می دهند از اهمیت بالاتری برخوردارند و اغلب آزمایشگاه های کشور از روش RealTime PCR برای تشخیص RNA اختصاصی ویروس استفاده می کنند.

آیا تشخیص کرونا آنتی بادی مثبت می تواند معیار خوبی برای قضاوت مبتلا بودن محسوب شود؟

آزمایش تشخیص کرونا الایزا آنتی بادی ارزش تشخیصی ندارد!

با توجه به اطلاعات بالا آزمایش تشخیص کرونا الایزا آنتی بادی ارزش تشخیصی ندارد. در کنار تست مولکولی ارزش پیدا می‌کند. یعنی این آزمایش به تنهایی نمی تواند برای تشخیص کرونا مورد استفاده قرار گیرد بلکه کنار تست های دیگر کرونا ویروس می تواند در تشخیص کمک کننده باشد. در واقع تست سرولوژی برای مطالعه اپیدمیولوژی به کار می‌ رود؛ به این صورت که از افراد بعد از انجام تست مولکولی، برای تست سرولوژی نیز نمونه می گیرند تا مشخص شود که چند درصد افراد جامعه با این ویروس مواجه شده‌اند.

آیا برای تشخیص کرونا ناشتا بودن نیاز است یا نه؟

برای تشخیص کرونا با PCR یا الایزا (آنتی بادی و آنتی ژن) نیاز به ناشتا بودن ندارد و در ساعت از شبانه روز امکان پذیر است . ولی اگر در کنار آزمایشات دیگری می خواهید این تست را انجام دهید باید توجه داشته باشید ممکن است نیاز به ناشتایی داشته باشید. تست PCR کرونا در واقع ماده ژنتیک ویروس کووید ۱۹ را جستجو می کند و در الایزا آنتی بادی که علیه ویروس تولید می شود و یا آنتی زن که جزئی از ویروس محسوب می شود بررسی می کنند بنابراین ناشتا بودن تاثیریی در روند آزمایش ندارد.

آیا تشخیص کرونا آنتی بادی مثبت می تواند معیار خوبی برای قضاوت مبتلا بودن محسوب شود؟

امروزه همراه با صنعتی شدن جهان همه ما با کمبود زمان مواجه هستیم و از سوی دیگر با افزایش همه روزه بیماری های مسری مانند بیماری آنفولانزا ، کووید ۱۹ و غیره ، آلودگی های هوا، آلودگی صوتی، ازدحام جمعیت ، هزینه های سرسام آور رفت و آمد و غیره انجام چکاپ های سالانه در آزمایشگاه ها بسیار سخت شده است. هزینه های بالای رفت و آمد از طرفی و از سوی دیگر احتمال بالا بیمار ها در این مراکز باعث نگرانی افراد برای حضور در آزمایشگاه ها را رقم زده است.

اما آنی آزما با توجه به نیازی که از قبل بوده شکل گرفته و خواستار آسان نمودن مراحل تشخیص و در نتیجه درمان را بر عهده دارد. به طوری که اگر شما مایل به انجام آزمایش تشخیص کرونا داشته باشید پذیرش خود را به صورت آنلاین در صفحه اصلی آنی آزما انجام دهید. علاوه بر این ها نمونه گیری آنی آزما در خانه یا محل مد نظر شما در کم ترین وقت ممکن و بدون دردسر انجام می شود. توجه داشته باشید که نمونه گیری در منزل توسط کادر مجرب و آموزش دیده انجام می گیرد. در خصوص جواب دهی و پشتیبانی این مجموعه باید بگوییم جواب دهی در سریع ترین زمان ممکن توسط آزمایشگاه های مطرح در سطح شهر انجام می شود. شما می توانید در سریع ترین زمان ممکن جواب آزمایش خود را به صورت آنلاین و بدون نیاز به حضور در آزمایشگاه دریافت کنید و برگه خود پرینت بگیرید و یا در گوشی ، لپ تاپ خود ذخیره کنید تا در صورت نیاز با پزشک خود جهت اقدامات لازم مشورت کنید.

درخواست آزمایش

  • YYYY slash MM slash DD

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن پیام
خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما
سلام
به خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما خوش آمدید!
برای ارتباط با اپراتور پیام خود را ارسال نمائید.