آیا شیردهی در کرونا خطرساز است؟

شیردهی و بارداری در کرونا

ثبت آزمایش

  • YYYY slash MM slash DD

کرونا در حالی وارد کشور ما شد که برخی از مادران دوران حاملگی خود را سپری می کردند و برخی از آن ها هنوز دوران شیردهی کودک را تمام نکرده بودند و همین موضوع باعث نگرانی والدین شده است. مادران می‌ترسند که اگر به کرونا مبتلا شوند از طریق شیردهی این ویروس به بدن کودک منتقل شود به همین دلیل است که تحقیقات نشان داده است استرس ناشی از کرونا در مادران باردار و شیرده بیشتر است. اما به نظر شما آیا امکان انتقال ویروس کرونا از طریق شیر به نوزاد وجود دارد؟ آیا شیر مادرانی که به ویروس کرونا مبتلا می شوند مسموم شده و ممکن است برای نوزاد خطرناک باشد؟ به جای اینکه با هاله‌ای از ابهام روزهای خود را سپری کنید بهتر است این مقاله را مطالعه کنید تا با خیال آسوده از کودک خود مراقبت کنید

متاسفانه کرونا به هیچ کس رحم نمی کند و مادران شیرده نیز در معرض خطر قرار دارند. در ابتدا توصیه می کنیم والدینی که در خانه نوزاد دارند، حتما باید پروتکل ها بیشتر از دیگران رعایت کنند چون اگر دچار بیماری شوند، برای کودک خطرناک خواهد بود. اما مسئله ای که در این میان مطرح می شود این است که اگر مادر شیرده به کرونا مبتلا شد، آیا می توانید به نوزاد شیر بدهد یا خیر. برخی از مادران نگران این موضوع هستند که مبادا ویروس از طریق شیر وارد بدن کودک شده و او را نیز درگیر کند. شما می توانید در این مقاله جواب سوال خود را بیابید.

کرونا در بارداری و شیردهی

اگر چه بارداری در کرونا مثل هر دوران دیگری شیرین و خبر خوشی برای والدین می تواند باشد ولی با نگرانی هایی نیز همراه است. نگرانی های از احتمال ابتلا مادر در دوران بارداری یا شیردهی و تاثیرات آن بر جنین و نوزاد از جمله آن هاست. اما نکته ای که به آن باید توجه داشت این است که استرس و نگرانی بیش از هر چیزی بر سلامت جسم و روان جنین و مادر تاثیر منفی دارد بنابراین پیش از همه باید استرس خود را در مورد این بیماری کنترل باید کنیم. (جهت کسب اطلاعات بیشتر به مقاله چند راهکار برای کاهش استرس کرونا مراجعه فرمایید)

تاثیرات کووید ۱۹ در بارداری و شیردهی

بارداری در کرونا اگر چه نگران کننده به نظر برسد ولی در نظر داشته باشید با رعایت اقدامات پیشگیرانه احتمال ابتلا بسیار کاهش می یابد . همچنین توجه داشته باشید در صورت ابتلا کووید ۱۹ در مادر مبتلا ممکن است بدون علامت، یا بسیار شبیه به علائم سرماخوردگی یا مسمومیت غذایی به نظر برسد و نیازی به درمان خاص و بستری شدن در بیمارستان نباشد. در این مقاله ما قصد داریم در مورد تاثیرات کووید ۱۹ بر سلامت جنین در مادران مبتلا به آن و احتمال انتقال آن در این دوران و دوران شیردهی ، و در پایان سوالات احتمالی شما در این رابطه بپردازیم.

شیردهی و بارداری در کرونا

بارداری و شیردهی در کرونا

اگر قصد بارداری در کرونا دارید و نگران این بیماری هستید، به احتمال سوالاتی از این قبیل که اگر در دوران بارداری مبتلا به کووید ۱۹ شوید ، آیا این بیماری شما ممکن است دارای عوارضی در جنین شود؟ برای پاسخ به این سوال باید گفت که در دوران بارداری سیستم ایمنی بدن به شدت کاهش می یابد و احتمال ابتلا به بیماری هایی عفونی و مسری مانند کرونا، سرما خوردگی ها، آنفولانزا و غیره با شدت بیشتر افزایش می یابد. به نظر می رسد که زنان باردار با کووید ـ 19 در مقایسه با زنان در همان سن که باردار نیستند ، بیمارتر نمی شوند.

زنان با مشکلات بهداشتی دیگر ، به ویژه مشکلات ریوی ، فشار خون بالا، بیمارن دیابتی یا ایدز HIV بیشتر در معرض خطر ابتلا به بیماری قرار دارند. اگر این مورد برای شما وجود داشته باشد ، در صورت تشخیص کووید ـ 19 ممکن است بیشتر از سایر خانم های باردار مراقب باشید. اکثریت خانم های باردار سالم با تست مثبت در منزل تحت نظر قرار می‌گیرند ولی با بدتر شدن علائم باید سریعاً دیده شوند. در صورت بدتر شدن علائم، رسیدگی ِسریع بهترین کار برای ممانعت از مشکلات جدی در مادر یا بارداری است. ممکن است به توصیه پزشک اقدام به انجام X ray شود. بعضی اوقات درمان زنان بارداری که خیلی بیمار هستند ضروری است.

اگر بدانند شما باردار هستید، باید تمام اقدامات لازم را انجام دهند تا اطمینان حاصل کنند که این کار تا حد امکان برای شما و کودک شما با ایمنی انجام می شود. مادرانی که دچار بیماری شدید می‌شوند و به ناچار در بیمارستان بستری می‌شوند، بیشتر احتمال دارد وارد مراحل زایمان شوند و به همین دلیل باید به دقت تحت نظر باشند. در صورتی که تب دارید استامینوفن یا پاراستامول از دارو های ایمن در بارداری است.

سوال دیگر که در ارتباط با بارداری در کرونا در بارداری بیان می شود این است که آیا ویروس کووید ۱۹ از راه جفت منتقل می شود یا نه؟ در پاسخ به این سوال باید گفت که هنوز به علت نوظهور بودن این ویروس اطلاعات قطعی برای اثبات انتقال با عدم انتقال این بیماری به جنین از طریق جفت، هنگام زایمان یا از طریق شیر مادر وجود ندارد. ولی آن چه که تحقیقات اخیر نشان می دهد اثرلتی از این ویروس در مایع آمنیوتیک ، شیر مادر وجود ندارد. بنابراین بارداری در کرونا به احتمال باعث انتقال به جنین و عوارض به جنین نمی شود.

همچنین اگر مادد در دوران شیردهی مبتلا به کووید ۱۹ باشد با رعایت بهداشت و شیردوش می تواند به نوزاد شیر دهد ولی آن چه که مسلم است انجام شیردهی مستقیم با احتمال بالا باعث انتقال بیماری می شود. بنابراین توصیه می شود که مادر مبتلا به کووید ۱۹ در زمان شیردهی بهداشت تنفسی را هنگام شیر دادن رعایت کنند و در صورت دسترسی ماسک بپوشند. همچنین دست‌ها را قبل و پس از لمس کردن کودک بشویند، به طور مرتب سطوحی را که با آنها در تماس هستند، تمیز و ضدعفونی کنند.

شیردهی و بارداری در کرونا

انجام چکاپ ها و آزمایشات بارداری و شیردهی در کرونا

گسترش ویروس کووید ۱۹ ، همه جنبه های زندگی افراد را از جمله بارداری در کرونا تحت تاثیر قرار داده است. همان طور که می دانیم دوران بارداری با انجام چکاپ ها و آزمایش هایی همراه است که باید به طور مرتب آن را برای بررسی وضعیت سلامتی خود و جنین انجام دهیم. انجام آزمایش ها و چکاپ در این دوران بسیار ضروری و حیاتی است به طوری کوتاهی در انجام آن ها ممکن است آثار جبران ناپذیر در سلامت شما یا فرزندتان بر جای داشته باشد. (برای کسب اطلاعات بیشتر به مقاله آزمایشات دوران بارداری مراجعه فرمایید) اما سوالی که ممکن است برای شما پیش آمده باشد که با ایجاد شدن وضعیت کنونی و بالا بودن احتمال ابتلا به کووید ۱۹ در مراکز درمانی مانند آزمایشگاه ها ، آیا همچنان باید انجام چکاپ ها را دنبال کنیم؟

در پاسخ باید گفت بله ولی انتخاب یک روش مناسب برای انجام آزمایش ها بسیار کارساز است. شما برای انجام آزمایشات دوران بارداری خود می توانید بدون مراجعه به آزمایشگاه ها ، با نمونه گیری در خانه در کنار این که آزمایش های خود را به آسانی و بی درد سر انجام دهید ، از احتمال ابتلا به کووید ۱۹ در این مراکز نیز پیشگیری کنید. علاوه بر این ها پزشک گاهی اوقات در دوران بارداری ممکن است برای مادر استراحت مطلق تجویز کرده باشد که انجام نمونه گیری در منزل از حضور در مراکز پرتجمع ، رفت و آمد های سخت و انتظار برای صف های طولانی پذیرش ، نمونه گیری، جوابدهی نجات خواهد داد.

همچنین در رابطه با بارداری در کرونا در مورد مراجعه به پزشک برایتان سوال پیش آمده باشد که در پاسخ می توان گفت که شما در بسیاری از موارد می توانید بدون مراجعه حضوری به صورت آنلاین با پزشک خود در ارتباط باشید و توصیه ها را انجام دهید و فقط در شرایط خاص تحت نظر پزشک به مراکز درمانی مراجعه کنید.

چگونه در دوران بارداری در کرونا از ابتلا به این بیماری پیشگیری کنیم؟

همان طور که در بالا اشاره کردیم بارداری در کرونا اگر چه کمی نگران کننده به نظر برسد ولی می توانیم با رعایت چند مسئله از ابتلا به آن پیشگیری کرد. با توجه به این که هنوز به درستی درمان و یا واکسن مطمئنی برای این بیماری کشف نشده است بنابراین منطقی به نظر می رسد که برای مبتلا نشدن به آن حتما راه های پیشگیری را دقیق انجام دهیم. در ادامه به روش های پیشگیری از کووید ۱۹ را در دوران بارداری در کرونا اشاره می کنیم:

حداقل امکان از مراجعه حضوری به درمانگاه ها خودداری کنید و به صورت تلفنی یا آنلاین با پزشک خود مشورت کنید و توصیه های لازم را انجام دهید.

آزمایش ها و چکاپ های خود را می توانید بدون حضور در آزمایشگاه و به صورت نمونه گیری در منزل انجام دهید.

از انجام جشن ها و دید و بازدید های غیر ضروری جدا خوددرای کنید.

امروزه آنلاین شاپ ها متنوعی وجود دارد که می توانید لباس ها و وسایل مورد نظر فرزندتان را بدون نیاز حضوری در مغازه ها تهیه کنید و خرید خود لذت ببرید!

از تماس نزدیک با افراد بیمار اجتناب کنید

• از لمس کردن چشم، بینی و دهان خودتان اجتناب کنید

• مایعات کافی و به ویژه گرم مصرف کنید.

• درجه حرارت بدن خود را خود را بسنجید و در صورت بالا بودن دمای بدن، با پزشک خود تماس بگیرید.

شیردهی و بارداری در کرونا

هرگز بدون ماسک از منزل خارج نشوید

به طور مرتب ماسک خود را تعویض کنید.

• هنگامی که بیمار هستید، در خانه بمانید

• در صورت سرفه یا عطسه دستمال کاغذی جلوی دهان و بینی خودتان بگیرید و سپس آن دستمال را به سرعت دور بیندازید.

• اشیا و سطوحی که با آن‌ها سروکار دارید را دائماً پاک و ضدعفونی کنید.

بیشتر استراحت کنید و با جنین داخل شکمتان صحبت کنید

• با همسرتان یا کسی که هنگام صحبت با او احساس آرامش می کنید، صحبت کنید.

• به تغذیه خود اهمیت دهید و از مواد غذایی غنی از ویتامین ها استفاده کنید‌

• در خانه نرمش های ملایم انجام دهید و قدم بزنید‌.

اگر در دوران بارداری در کرونا علائم یا نشانه ای از این بیماری احساس کردیم باید آزمایش PCR یا الایزا آنتی بادی را انجام دهیم یا نه؟

بارداری در کرونا ممکن است با چالش هایی همراه باشد که یکی از آن ها ابتلا به کووید ۱۹ و یا ظهور علائم می باشد که احتمال ابتلا به آن وجود دارد. سوالی که در این ارتباط وجود دارد که لزوم انجام آزمایش کرونا می باشد؟ که در پاسخ باید که انجام آزمایش کرونا و اطمینان از آن به ما و اطرافیانمان در پیشبرد برخی مراقبت ها و فاصله گیری ها کمک می کند. بنابراین انجام آم بسیار کمک کننده می باشد. اما حضور در مراکز درمانی برای انجام تست های تشخیصی بسیار خطرناک می باشد ولی شما با انجام نمونه گیری و آزمایش خون در منزل می توانید به آسانی تست های کرونا انجام دهید. (جهت کسب اطلاعات بیشتر به مقاله آزمایش کرونا در منزل مراجعه فرمایید)

شیردهی و بارداری در کرونا

چگونه با استرس بارداری در کرونا کنار بیاییم؟

اگر اکنون دوران بارداری در کرونا تجربه می کنید ممکن است دچار استرس و اضطراب ناشی از اخبار گوناگون در این دوران شوید که شاید طبیعی به نظر برسد ولی این نکته را در نظر داشته باشید که وسترس برای شما و جنین بسیار خطرناک است . اما شما می توانید با کاهش یا کنترل آن از بسیاری از عوارض آن جلوگیری کنید. یافتن راه‌ های کاهش استرس و اضطراب برای بازگرداندن آرامش روحی و سلامت جسمی لازم است. گاهی استرس باعث اختلال در زندگی و کار های روزمره افراد می شود. این اختلال آن قدر ممکن است شدید باشد که فرد از انجام کار های خود عاجز بماند.

همچنین داشتن آرامش برای همه افراد لازم است و دست‌یافتن به آن کار دشواری نیست. کاهش استرس اگر چه دارای راهکار های ساده می باشد ولی این روش ها بسیار کار ساز می باشند. (جهت کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه به مقاله چند راهکار جهت کاهش استرس مراجعه فرمایید) همچنین در این ارتباط می توانید با پزشک خود مشورت کنید و به یاد داشته باشید که تا جایی که می‌توانید بر مراقبت از خودتان تمرکز کنید. خوب بخورید، خوب بنوشید ، دستان خود را روی شکم ‌تان بگذارید و از بارداری لذت ببرید.

اگر در دوران بارداری به کووید ۱۹ مبتلا شدیم، چه کار کنیم؟

اگر در دوران بارداری در کرونا هستید احتمال ابتلا شما به این بیماری وجود دارد. ولی نکته که باید به آن توجه داشته باشید این است که اگر در دوران بارداری مبتلا به کرونا شوید قبل از هر چیزی آرامش خود حفظ کنید و فاصله خود را با سایر افراد خانواد حفظ کنید. (جهت کسب اطلاعات بیشتر به مقاله اگر جواب کرونا مثبت باشد چه کار کنیم؟ مراجعه فرمایید) در ادامه اقداماتی که نیاز است در این دوران انجام دهید را اشاره می کنیم:

  • بعد از جواب آزمایش کرونا به قرنطینه بروید
  • استرس خود را کنترل کنید
  • با پزشک یا مرکز بهداشت خود تماس بگیرید
  • سایر اعضای خانواده نیز باید پس از مثبت شدن جواب آزمایش کرونا شما نیز تست شوند.
  • تب تان را پایین بیاورید
  • استراحت کنید
  • همچنان در صورت لزوم خروج از خانه ماسک بزنید
  • سیستم ایمنی خود را تقویت کنید
  • و در آخر پس از بهبودی برای اطمینان از ناقل نبودن آزمایش الایزا آنتی بادی را انجام دهید.

شیردهی و بارداری در کرونا

اگر شما نیز در دوران بارداری یا شیر دهی هستید و قصد انجام آزمایش کووید 19 یا آزمایشات دیگر را دارید، با انجام پذیریش آنلاین از صفحه اصلی آنی آزما می توانید نمونه گیری خود را در منزل یا محل کا خود انجام دهید. همچنین جوابدهی آزمایش شما نیز به صورت آنلاین در سایت قرار می گیرد. بنابراین بدون آن که نیاز به حضور در مراکز پر خطر و پر تجمع مانند آزمایشگاه ها داشته باشید با انجام تمام مراحل از منزل خود می توانید چکاپ های دوران بارداری خود را انجام دهید و یا آزمایش کرونا را در منزل انجام دهید.

درخواست آزمایش

  • YYYY slash MM slash DD

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن پیام
خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما
سلام
به خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما خوش آمدید!
برای ارتباط با اپراتور پیام خود را ارسال نمائید.