ارتباط ویروس کووید-19 با زوال عقل

ارتباط ویروس کووید-19 با زوال عقل

ثبت آزمایش

  • YYYY slash MM slash DD

در مطالعات اخیر انجام گرفته توسط دانشمندان این احتمال که ممکن است ویروس کووید-19 با بیماری های مغزی مثل آلزایمر در ارتباط باشد. این یافته ها حاکی از همپوشانی بین بیماری کووید-۱۹ و تغییرات مغزی شایع در آلزایمر است و ممکن است به مدیریت خطر و راهکارهای درمانی اختلال شناختی مرتبط با کروناویروس کمک کند.

پزشکان در یک مطالعه جدید به نقاط مشترک بین کووید-۱۹ با نارسایی شناختی همچون بیماری آلزایمر پی بردند. در مطالعات جدید از سوی متخصصان آمریکایی مکانیسمی شناسایی شد که بر اساس آن کووید-۱۹ می تواند با مشکلات زوال عقل و بیماری آلزایمر ارتباط داشته باشد. این یافته ها حاکی از همپوشانی بین بیماری کووید-۱۹ و تغییرات مغزی شایع در بیماری آلزایمر است و ممکن است به مدیریت خطر و راهکارهای درمانی اختلال شناختی مرتبط با کروناویروس کمک کند.

آزمایش چکاپ زنان

گزارش های مربوط به پیامدهای عصبی ویروس کووید-۱۹ در بیماران و افرادی که برای طولانی مدت با علائم این عفونت درگیر هستند، نشان می دهد که کروناویروس ممکن است اثرات ماندگاری بر عملکرد مغز داشته باشد. هرچند، هنوز به خوبی مشخص نشده که چگونه ویروس منجر به بروز مشکلات عصبی می شود. متخصصان آمریکایی اظهار داشتند: در حالیکه برخی مطالعات حاکی از آن است که کروناویروس سلول های مغز را به شکل مستقیم آلوده می کند اما در تعدادی از تحقیقات انجام گرفته، شواهدی از ویروس در مغز پیدا نشده است.

این متخصصان تاکید کردند: شناسایی چگونگی ارتباط ویروس کووید-۱۹ و مشکلات عصبی برای توسعه راهکارهای موثر پیشگیرانه و درمانی به منظور مقابله با افزایش اختلالات عصبی شناختی که انتظار می رود در آینده نزدیک شاهد آن باشیم، حیاتی خواهد بود.

در این مطالعه، محققان با استفاده از هوش مصنوعی مجموعه داده های موجود در مورد بیماران مبتلا به آلزایمر و کووید-۱۹ را به کار گرفتند. آنها مجاورت بین ژن ها/ پروتئین های میزبان کروناویروس و ژنهایی را که با چندین بیماری عصبی در ارتباط هستند اندازه گیری کردند چراکه نزدیکی و مجاورت بیشتر، حاکی از مسیرهای مرتبط یا مشترک بیماری بوده است. محققان همچنین عوامل ژنتیکی را که باعث می شود کروناویروس بتواند بافت ها و سلول های مغزی را آلوده کند، مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند.

در حالی که محققان شواهد کمی یافتند که نشان دهد ویروس به طور مستقیم مغز را مورد هدف قرار می دهد، اما روابط نزدیک شبکه ای بین ویروس و ژن ها/ پروتئین های مرتبط با چندین بیماری عصبی از جمله آلزایمر مشاهده شد که به مسیرهایی اشاره دارد که ویروس کووید-۱۹ می تواند منجر به بیماری آلزایمر شود.

ویروس کووید-19 و بیماری های مغزی

ویروس کووید-۱۹ می‌تواند در سطوح نزدیک بیماران زنده بماند

نتایج یک مطالعه جدید نشان می‌دهد ویروس کووید ۱۹ در کنار تخت‌های بیماران کووید ۱۹ و در کف اتاق‌های بیمارستان قابل تشخیص و زنده است. اما انتقال سطح بسیار نادر است. این بررسی نشان می‌دهد، ویروس کرونا ممکن است در تخت‌ها، کف و سایر سطوح نزدیک بیماران کووید ۱۹ زنده بماند، اما بعید است به فرد دیگری منتقل و طریق آن سطوح آلودگی و ابتلا ایجاد شود.

این مطالعه تحقیقات گذشته را تأیید می‌کند که ویروس کرونا معمولاً از طریق هوا پخش می‌شود، نه از طریق لمس کردن سطوح؛ ضمن اینکه هیچ کارمند مراقبت‌های بهداشتی که در این مطالعه از بیماران مراقبت می‌کنند، بیمار نشده است. نتیجه این پژوهش همچنین ارتباط جدیدی بین ویروس کووید-۱۹ و نوعی میکروب را نشان داد که ممکن است با بیماری‌ های قلبی عروقی در مبتلایان شدید به کووید ۱۹ مرتبط باشد.

محققان دانشکده پزشکی دانشگاه کالیفرنیا سن دیگو سطوح اتاق‌های بیماران مبتلا را قبل، حین و بعد از ترخیص آنها بررسی و ویروس کووید-۱۹ که باعث کووید ۱۹ می‌شود – را در حدود ۱۳ درصد نمونه‌ها پیدا کردند. در ابتدای همه گیری، کارشناسان بهداشت عمومی به آمریکایی‌ها هشدار دادند که نسبت به انتقال سطح احتیاط کنند، اکنون، متخصصان دریافته‌اند که انتقال از سطح یک پدیده نادر برای ویروس کرونا است.

در عوض ویروس معمولاً از طریق هوا پخش می‌شود یا از طریق ذرات بزرگتر که هنگام عطسه یا سرفه فرد آلوده آزاد می‌شود یا از طریق ذرات کوچکتر که می ‌وانند مسافت بیشتری را طی کنند. مطالعه جدید به شواهدی مبنی بر نادر بودن انتقال سطح و افزودن بینشی جدید از نحوه تقسیم فضای ویروس کرونا با باکتری‌ها افزوده است.

کشف ترکیباتی که از ورود ویروس کووید-۱۹ به ریه جلوگیری می‌کند

شاید ترکیبات شیمیایی به نام الوانوئیدها Elovanoids که از اسیدهای چرب اشباع نشده امگا۳ ساخته شده‌ اند، می‌توانند از ورود ویروس کووید-۱۹ به سلول‌ ها جلوگیری کنند و به محافظت از کیسه‌ های هوایی ریه بپردازند. محققان با انجام مطالعه‌ای ترکیبات خاصی را معرفی کردند که احتمالا می تواند از ورود ویروس کرونا به ریه و تکثیر آن جلوگیری کند.

به گزارش پایگاه اینترنتی ساینس‌دیلی، این مطالعه جدید که در مرکز علوم اعصاب «دانشگاه ایالتی لوئیزیانا» (LSU) در آمریکا انجام شده است، نشان می‌ دهد شاید ترکیبات شیمیایی به نام الوانوئیدها Elovanoids که از اسیدهای چرب اشباع نشده امگا۳ ساخته شده‌ اند، می‌توانند از ورود ویروس کووید-۱۹ به سلول‌ ها جلوگیری کنند و به محافظت از کیسه‌ های هوایی ریه بپردازند.

«نیکلاس بازان» از محققانی که این مطالعه را انجام داده است، گفت: این ترکیبات از مغز و شبکیه چشم در برابر آسیب‌ محافظت می‌ کنند. از آنجا که ویروس کرونا به وضوح ریه را مورد حمله قرار می‌دهد، محققان به آزمایش این ترکیبات در محافظت از ریه پرداختند. محققان در این مطالعه، این ترکیب شیمیایی (Elovanoids ) را روی بافت ریه عفونی یک مرد ۷۵ ساله مورد بررسی قرار دادند و متوجه شدند که این ترکیبات نه تنها توانایی پروتئین خوشه‌ ای ویروس کرونا را در اتصال به گیرنده‌ ها کاهش می‌ دهد، بلکه به تولید پروتئین‌ های ضد التهابی محافظ کمک می‌ کند.

آنها خاطر نشان کردند: ترکیبات شیمیایی Elovanoids تولید پروتئین ACE۲ را که روی سطح انواع سلول قرار دارد، کاهش می‌ دهند. گیرنده‌ های ACE۲، مانند قفل سلول‌ ها عمل می‌ کنند و پروتئین خوشه‌ ای ویروس کووید-۱۹ ، نقش مهمی در باز کردن این قفل را دارد تا ویروس بتواند به سلول وارد شود و تکثیر خود را به سرعت آغاز کند. همچنین محققان در این مطالعه برای اولین بار نشان دادند که سلول‌ های کیسه هوایی، مسیرهایی برای سنتز زیستی Elovanoids دارند.

ویروس کووید-۱۹ موسوم به «کووید۱۹» اواسط ماه دسامبر ۲۰۱۹ (۲۴ اذر ۱۳۹۸) در شهر ووهان واقع در مرکز چین گزارش شد، ابتدا از این بیماری به عنوان ذات الریه نام برده می شد، اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ (۹ دی ماه ۹۸) به صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد. این ویروس در حال حاضر در بسیاری از کشورها شیوع یافته است.

ورود ویروس کووید-۱۹ به ریه

تست واکسن کرونا در کوتاه ترین زمان

تست واکسن کرونا برای بررسی میزان ایمنی که پس از تزریق واکسن کرونا ایجاد می شود، و همچنین برای بررسی اثربخشی تزریق واکسن کرونا استفاده می شود. هرکسی که واکسن کرونا را دریافت کرده باشد ممکن است از خود بپرسد که چقدر این واکسن در برابر ویروس کووید-۱۹ از او محافظت می‌کند. آیا تست واکسن کرونا پاسخ سیستم ایمنی بدن را اندازه گیری می کند؟ بله آزمایشاتی وجود دارد که بتواند برخی از اطلاعات مربوط به پاسخ ایمنی بدن افراد و میزان اثربخشی واکسن کرونا را ارائه دهد.

به عنوان مثال آزمایشات آزمایشگاهی می تواند سطح ایمونوگلوبولین جی (IgG) ، متداول ترین نوع آنتی بادی محافظت کننده در برابر عفونت را در خون فرد تشخیص دهد. آزمایش آنتی بادی دیگر آزمایشی است که می‌تواند آنتی بادی های پروتئین نوکلئوکپسید را تشخیص دهد که فقط به عنوان پاسخ به عفونت در بدن تولید می‌شوند. اما آزمایش آنتی بادی نوع آنتی بادی های مرتبط با میزان اثربخشی واکسن کرونا را تشخیص نمی‌دهد و به شما نمی گوید سیستم ایمنی بدن شما چگونه به واکسن پاسخ می دهد.

برای تست واکسن کرونا، یک روش محافظه کارانه در نظر گرفتن یک فرد به عنوان فرد محافظت شده توسط واکسیناسیون فقط 14 روز پس از تاریخ واکسیناسیون (زمان لازم برای دستیابی به محافظت از اکثر دریافت کنندگان واکسن برای بیشتر واکسن ها) است. تجزیه و تحلیل های ثانویه با فواصل زمانی مختلف پس از واکسیناسیون می تواند برای کمک به راهنمایی سیاست های آینده انجام شود.

تزریق واکسن کرونا در زنان باردار

در تجزیه و تحلیل اولیه باید افرادی که تعداد توصیه شده دوزهای مشابه واکسن را دریافت نموده اند با افراد واکسینه نشده مقایسه شوند. تجزیه و تحلیل های ثانویه افراد نیمه واکسینه شده ، افرادی که دوز واکسن مختلف دریافت می کنند ، زیر گروه های هدف ، انواع ویروسی و سابقه عفونت یا بیماری قبلی SARS-CoV-2 در صورت وجود را شامل می‌شود.

زنان باردار و شیرده در نوع تزریق واکسن کرونا محدودیت دارند

اطلاعات کافی در زمینه ایمنی واکسن کرونا در زنان شیرده وجود ندارد از آن جا که واکسن های کرونا زنده هستند به نظر نمی رسد خطری برای نوزاد داشته باشند. زنان باردار و شیرده در نوع تزریق واکسن کرونا محدودیت دارند. زنان باردار و شیرده می توانند واکسن کرونا را تزریق کنند اما در نوع تزریق واکسن محدودیت دارند.

واکسن های سینوفارم، کووکسین و اسپوتنیک به دلیل محدود بودن اطلاعات در شیردهی منع مصرف دارند و از بین برندهای موجود در ایران واکسن استرازنکا بصورت محدود در زنان شیرده تزریق شده است در صورتی که زنان شیرده در ریسک بالا برای ابتلا به کرونا قرار و با ریسک فاکتور برای تشدید بیماری در آنها وجود داشته باشد با صلاحدید پزشک معالج می تواند واکسن استرازنکا را تزریق کند و بعد از تزریق این واکسن نیازی به قطع شیردهی نیست.

زنان باردار در مقایسه با سایر افراد در معرض خطر بیشتری برای ویروس کووید-۱۹ قرار دارند و زنان باردار مبتلا به کرونا ممکن است در مقایسه با سایر زنان باردار در معرض خطر بیشتر عواقب نامطلوب مانند زایمان زودرس باشند.

مطالعات محدودی در خصوص ایمنی واکسن کرونا در زنان باردر انجام شده، تصمیم گیری در این زمینه نیاز به هماهنگی پزشک معالج و زنان باردار دارد تا با در نظر گرفتن میزان شیوع بیماری کرونا در جامه ریسک ابتلا به بیماری و اطلاعات محدود در زمینه واکسیناسیون زنان باردار تصمیم گیری شود. در صورتی که فرد واکسینه شده قصد بارداری داشته باشد نیازی به تاخیر در اقدام به بارداری وجود ندارد، شواهدی در رابطه با اینکه بارداری ریسک بروز عارضه بعد از تزریق واکسن را به دنبال داشته باشد موجود نیست. لازم است موارد تزریق واکسن زنان باردار در سامانه سلامت مادران وزارت بهداشت ثبت شود تا دسترسی ثبت برای کارشناسان آسان باشد.

ویروس کرونا موجب بیماری عفونی «کووید-۱۹» می‌شود و این ویروس ۲۴ آذر ۱۳۹۸ در شهر «ووهان» واقع در مرکز کشور چین گزارش شد، ابتدا از این بیماری به‌عنوان ذات‌الریه نام ‌برده می‌شد، اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۹ دی ۱۳۹۸ به‌صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.

«کرونا»، ویروسی است که گستردگی شیوع آن بسیار وسیع است و از جمله راه‌های انتقال آن عطسه، سرفه، دست‌دادن و روبوسی است؛ پزشکان توصیه می‌کنند، افراد علاوه بر پرهیز از دست‌دادن، روبوسی و حضور در مرکزهای عمومی؛ به‌ هنگام عطسه لازم است، جلوی بینی خود را با دستمال بگیرند و یا برای مهار آن از آرنج خود استفاده کنند. برای جلوگیری از شیوع ویروس کووید-۱۹ ؛ رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی همچون استفاده از «ماسک» و «فاصله‌گذاری اجتماعی» توصیه شده است.

نمونه گیری در منزل

تست واکسن کرونا به صورت آزمایش در منزل یکی از خدمات نوینی است که توسط آزمایشگاه آنلاین آنی آزما برای همشهریان عزیز ساکن تهران ارائه می گردد. با این خدمت جدید دیگر نیازی نیست که شما به صورت حضوری برای انجام آزمایشات خود به آزمایشگاه مراجعه کرده و وقت خود را تلف نمایید. تنها کاری که لازم است انجام دهید این است که تلفن خود را بردارید و با آزمایشگاه آنی آزما تماس بگیرید و یا از اپلیکیشن این آزمایشگاه، محل نمونه گیری خودتان را مشخص کنید و یا اینکه با مراجعه به سایت آنی آزما، کارهای پذیرش آزمایشات خود را به صورت اینترنتی و غیرحضوری انجام دهید.

تست در منزل مانند آزمایش کرونا در منزل یک روش ساده در عین حال کاربردی می باشد که امروزه برای تشخیص آسان می باشد. با صنعتی شدن دنیا، افزایش ساعات کاری، افزایش آلودگی ها، ترافیک، شیوع بیماری هایی مانند کووید ۱۹ و غیره مراجعه به آزمایشگاه و انجام آزمایشگاه تبدیل به یک کار پردردسر شده است. به طوری که بسیاری از افراد به علت وقت گیر بودن و سخت بودن این راه هر روز انجام آزمایش را به تعویق می اندازند ولی انجام آزمایش در منزل این امکان را برای شما ایجاد می کند که بدون آن که مجبور به حضور در آزمایشگاه برای انجام نمونه گیری، پذیرش، جوابدهی باشید، در منزل یا محل کار در عرض چند دقیقه می توانید آزمایش خود را انجام دهید.

درخواست آزمایش

  • YYYY slash MM slash DD

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن پیام
خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما
سلام
به خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما خوش آمدید!
برای ارتباط با اپراتور پیام خود را ارسال نمائید.