مروری بر مهم ترین علائم و راه های درمان آنفولانزا در کودکان

بی اشتهایی و ضعف از علائم آنفولانزا در کودکان

یکی از بدترین اتفاقاتی که یک کودک می تواند تجربه کند، مبتلا شدن به بیماری آنفولانزا است. یکی از سوالات مهمی که والدین می پرسند این است که نشانه های آنفولانزا در کودکان چند روز طول می کشد؟ معمولا هنگامی که کودک به ویروس آنفولانزا مبتلا می شود، حدود 3 تا 7 روز طول می کشد تا بهبود یابد. اما علائمی مانند سرفه، ضعف، خستگی و… تا دو هفته یا بیشتر نیز ادامه خواهد داشت. در این مطلب قصد داریم تا راجع به بیماری آنفولانزا به ویژه در کودکان صحبت کنیم.

عامل ایجاد بیماری آنفولانزا را می شناسید؟

این بیماری توسط ویروس منتقل می شود. هر چند هم کودکان و هم بزرگسالان به بیماری انفولانزا مبتلا می شوند اما معمولا کودکان زیر دو سال وضعیت وخیم تری را  تجربه می کنند. دقت داشته باشید که هر نوع سرماخوردگی لزوما آنفولانزا نیست و کودک باید علائم مربوطه را نشان دهد.

دو نوع ویروس نوع A و B عامل ابتلای افراد به آنفولانزا هستند. این دو نوع ویروس معمولا سرعت انتقال بسیار بالایی داشته و افراد را به سرعت مبتلا می کنند. بنابراین اگر کودک شما در کنار فردی قرار گیرد که به این بیماری مبتلا شده است، به احتمال بالایی مبتلا به آنفولانزا خواهد شد.

علائم آنفولانزا در کودکان چند روز طول می کشد؟ معمولا حدود 7 روز علائم آنفولانزا پایدا است. اما افرادی که به آنفولانزا مبتلا می شوند، یک روز قبل از این که علائم را نشان دهند، ناقل هستند. علاوه بر این 5 روز بعد از نشان دادن علائم نیز به عنوان ناقل شناخته می شوند. شیوع آنفولانزا در کودکان در مدرسه، شهر بازی، پارک ها، مراکز نگهداری از کودکان و… بسیار زیاد است.

معمولا علائم کودک بعد از حدود 3 تا 7 روز از بین خواهد رفت. اما گاهی این زمان طولانی تر نیز خواهد شد. بدن درد، ضعف و سستی و هم چنین سرفه در افراد ممکن است تا مدت مدیدی مثلا تا دو هفته مشاهده شود.

کودک را حتما به دکتر ببرید اگر….

  • هر چه سن کودک کمتر باشد، احتمال این که آنفولانزا را به سختی پشت سر بگذارد بیشتر خواهد بود. به همین دلیل با توجه به درجه تب و سن کودک، در صورتی که کودک شما در هر یک از دسته بندی های زیر قرار می گیرد، مراجعه به پزشک ضرورت دارد.
  • کودک زیر سه ماه سن دارد و درجه تب وی 38 یا بالاتر باشد.
  • کودک بین 3 تا 6 ماهه بوده و تب او حدودا 38.3 یا بالاتر است.
  • کودک حدودا 6 ماه یا بیشتر سن دارد، و دچار تب با درجه 39.4 یا بالاتر شده است.
  • مدت زمانی که کودک شما تب دارد نیز مهم بوده و باید به آن توجه کنید. معمولا در صورتی که تب کودک شما بیش از سه روز طول بکشد، باید حتما به پزشک مراجعه کنید.
  • اگر کودک شما دارای بیماری های مزمنی مانند سرطان، دیابت، بیماری های قلبی، کم خونی داسی شکل و… بوده و همزمان به آنفولانزا نیز مبتلا شده ، باید حتما به پزشک مراجعه کرده و این مورد را با وی در میان بگذارید.
  • در صورتی که کودک بیماری آنفولانزا را تجربه کرد اما در مدت زمان کوتاهی بعد از بهبودی مجددا به بیماری آنفولانزا در کودکان مبتلا شد، برای بررسی این مشکل باید به پزشک مراجعه کنید.
  • در صورتی که سایر مشکلات مانند کم آب شدن بدن، مشکل شدید تنفسی، گوش درد و… را نیز مشاهده کردید، باید برای رفع هر چه سریع تر مشکل کودک را تحت نظر پزشک معالجه کنید.
آنفولانزا و سرفه های مکرر
پایداری سرفه های خشک تا مدت ها بعد از بهبودی

آنفولانزا و سرفه های مکرر

مهم ترین نشانه های آنفولانزا را بشناسید

معمولا علائم آنفولانزا در کودکان مشابه است. در ادامه این علائم را به تفکیک نام برده و توضیح می دهیم تا بتوانید این بیماری را سریع تشخیص دهید تشخیص زود علائم به درمان سریع آنفولانزا در کودکان کمک می کند.

  • کودک تان به شکل ناگهانی تب کرده و درجه تب وی حدود 38.3 درجه سلسیوس یا بالاتر خواهد بود.
  • ضعف شدید و بی حالی در وضعیت عمومی کودک مشاهده شده و وی دچار سرفه های خشک می شود.
بروز تب
تب بالا از علائم آنفولانزا در کودکان

بروز تب

  • نکته مهمی که وجود دارد این است که گاهی کودک قبل از این که تب کند، دچار گرفتگی بینی و سرفه های خشک مکرر می شود. در این گونه مواقع به احتمال زیاد فرزند شما صرفا سرماخورده و آنفولانزا ندارد.
  • کم شدن اشتها، درد و تورم گلو، بی‌ میل شدن به غذا، شکم درد، اسهال و استفراغ از دیگر علائم آنفولانزا جدید در کودکان بوده که کودک شما بعد از ابتلا به آنفولانزا نشان خواهد داد.
آنفولانزا با عامل ویروسی
آنفولانزا یک بیماری ویروسی بسیار مسری

آنفولانزا با عامل ویروسی

بهترین  راه درمان آنفولانزا کدام است؟

  • معمولا والدین به شکل خودسرانه اقدام به دادن آنتی بیوتیک به کودک خود می کنند. در صورتی که عامل بروز بیماری آنفولانزا در کودکان، ویروس است. آنتی بیوتیک صرفا می تواند باکتری ها را از بین ببرد و هیچ تاثیری روی ویروس ها نخواهد داشت. بنابراین در گام اول سعی کنید از مصرف خودسرانه آنتی بیوتیک برای کودک جلوگیری کنید. معمولا پزشکان تنها در صورتی که متوجه بیماری های عفونی مانند عفونت گوش، ذات الریه و… در کودک در حین مبتلا به آنفولانزا شوند، اقدام به تجویز آنتی بیوتیک می کنند.
  • بهترین راهکار برای درمان آنفولانزا در کودکان این است که کودک را در حالت استراحت مطلق قرار داده و انواع مایعات و نوشیدنی ها را برای او فراهم آورید. برای مثال سوپ، آبگوشت، انواع آبمیوه و… برای بهبود علائم بسیار موثر هستند.
  • اگر کودک درد خاصی را در حین بیماری تجربه می کند می توانید با مشورت پزشک، از مسکن هایی مانند استامینوفن کودکان بهره ببرید. تا حد امکان از مصرف خود سرانه هر نوع دارویی برای کودک، اجتناب کنید.

کلام آخر

بروز بیماری آنفولانزا در کودکان بسیار شایع است. این بیماری اغلب از فردی به فرد دیگر منتقل می شود و بهترین راه پیشگیری از آن دوری از افراد ناقل، زدن ماسک و شستشوی دست ها است. اگر فرزند شما به این بیماری مبتلا شد، با رعایت نکاتی که در این مقاله به آن اشاره شد می توانید از وخامت حال وی جلوگیری کنید. در صورتی که درجه تب در کودک تا حد خطرناکی بالا رفت، می بایست حتما به پزشک مراجعه کرده و با وی برای بهبود کودک مشورت کنید. در این مقاله بهترین راه ها برای بهبود این بیماری و مواقعی که باید حتما به پزشک مراجعه کنید را شرح دادیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن پیام
خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما
سلام
به خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما خوش آمدید!
برای ارتباط با اپراتور پیام خود را ارسال نمائید.