[gravityform id=”8″ title=”true” description=”true”]
قطعاً زمانی که درمورد عفونت تنفسی حاد صحبت میکنیم، در اولین ذهنیت که برای عموم مردم به وجود میآید، بحث آلوده شدن ریه به ویروس کرونا است چون همانگونه که میدانید این ویروس میتواند به ریهها حمله کرده و باعث گسترش عفونت در این قسمت از بدن شود. در نتیجه علائم حیاتی فرد به شدت تحت تأثیر قرار گرفته و حتی ممکن است به قیمت جان او تمام شود. اما عفونت تنفسی حاد تنها به دلیل کرونا اتفاق نمیافتد.
اگر ما پیشینه این بیماری را مورد بررسی قرار دهیم متوجه خواهید شد که حتی قبل از شیوع کرونا هم افراد زیادی دچار بیماری عفونت تنفسی شدهاند. بنابراین لازم است ما درمورد علل ابتلا به عفونت تنفسی و علائم آن مطالبی را بدانیم بخصوص در ایام سرد سال احتمال ابتلا به بیماریهای سرماخوردگی و عفونت بیشتر میشود.
عفونت تنفسی حاد چیست؟
عفونت تنفسی زمانی اتفاق میافتد که در اثر ابتلا به این بیماری، تنفس طبیعی فرد دچار اختلالات جدی گردد. اما اینکه ریشه این بیماری دقیقاً از کدام قسمت از دستگاه تنفس آغاز میشود، بسته به شرایط فرد متفاوت خواهد بود. در برخی از افراد ابتدا دستگاه تنفسی فوقانی یعنی سینوسها به عفونت مبتلا شده و سپس تا تارهای صوتی پیشروی میکند. در نتیجه ما سردرد ناشی از عفونت سینوزیت گلودرد التهاب تارهای صوتی و تغییر در صدا را تجربه خواهیم کرد.
اما به جرأت میتوان گفت بدترین نوع عفونت تنفسی حاد زمانی اتفاق میافتد که این عفونت از گلو یا همان تارهای صوتی آغاز شده و تا ریهها پیشروی کند. کسانی که در اثر کرونا دچار عفونت ریوی میشوند باید حتما تحت نظر متخصص قرار گیرند چون خطر مرگ برای آنها زیاد میشود. اگر تمام ریه به آلودگی و عفونت آغشته گردد، باید سریعاً عملیات پاکسازی را انجام دهید چرا که این نوع عفونت تنفسی حاد به سختی قابل کنترل بوده و از طرف دیگر درگیر شدن ریهها باعث میشود تنفس غیر طبیعی برای فرد اتفاق بیفتد.
مهمترین عوارض ناشی از عفونت تنفسی خارجی
اما اجازه دهید درمورد عوارض و عواقب خطرناک عفونت تنفسی حاد صحبت کنیم تا اگر با کوچکترین عفونت در دستگاه تنفسی فوقانی و تحتانی مواجه شدید، سریعاً به متخصص مراجعه کنید. همانگونه که گفته شد این عفونت باعث اختلال در تنفس شده و با علائمی همانند سردرد ناشی از درگیری سینوسها آبریزش بینی گلودرد بدن درد خستگی و سرفه همراه خواهد بود. اما شرایط زمانی حاد میشود که این عفونت پیشروی کرده و تب فرد از ۳۹ درجه سانتیگراد بالا برود و فرد دچار سختی در نفس کشیدن شود.
در چنین زمانی ما نمیتوانیم به درستی نفس بکشیم، اکسیژن کافی به مغز نمیرسد و هوشیاری ما افت میکند. مسلماً شرایط مبتلا به عفونت تنفسی حاد در زمانی که هوشیاری افت کند بسیار خطرناک و اورژانسی خواهد شد. این موضوع درمورد کودکان و افراد سالمند باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد چون این دسته از افراد جز جامعه خطر به حساب میآیند.
ضعف سیستم ایمنی کودکان و افراد سالمند مهمترین فاکتور است که به گسترش عفونت و دستگاه تنفسی و کاهش اکسیژن خون دامن زده و باعث میشود مشکلات جدی همانند رفتن به کما برای آنها اتفاق بیفتد.
دلایل ابتلا به عفونت تنفسی حاد
با توجه به اینکه آگاهی از دلایل ابتلا به برخی از بیماریها باعث میشود که ما نسبت به مراقبت از خود توجه بیشتری داشته و خود را از عوامل بیماریزا دور کنیم، بنابراین لازم است بدانید که عفونت تنفسی حاد به چه دلیل اتفاق میافتد. مهمترین عوامل مؤثر بر ابتلا به عفونت تنفسی حاد عبارتند از:
- ابتلا به بیماریهای ویروسی همانند کرونا و یا بیماریهای باکتریایی
- سرماخوردگی
- بروز عفونت در ناحیه گوش
- ملتهب شدن حلق
- ابتلا به ذاتالریه
- برونشیت
همانگونه که گفته شد ضعف سیستم ایمنی باعث میشود شرایط حادتر گردد. بنابراین کسانی که میدانند به صورت ژنتیکی یا در اثر ابتلا به برخی از بیماریها دچار ضعف یا نقص سیستم ایمنی بدن هستند باید نسبت به مراقبت از خود به خصوص در ایام سرد سال بیشتر توجه داشته باشند.
چه کسانی بیشتر در معرض ابتلا به عفونت تنفسی حاد قرار دارند؟
به طور کلی افرادی که در گروههای زیر قرار گرفتهاند باید نبست به سلامت خود برای جلوگیری از ابتلا به عفونت تنفسی حاد، اهمیت بیشتری قائل شوند:
- کودکان و افراد سالمند
- افراد دارای سابقه بیماریهای ریوی
- مادران باردار
- افراد مبتلا به ضعف سیستم ایمنی بدن
- مبتلایان به بیماریهای خاص
چگونه می توان عفونت تنفسی حاد را تشخیص داد؟
در ابتدا متخصص معاینه فیزیکی را برای شما انجام میدهد. از طریق شنیدن صدای تنفس شما تشخیص اولیه برای میزان درگیری ریهها به عفونت را داشته و سپس از شما میخواهد که سی تی اسکن را انجام دهید. با انجام سی تی اسکن بهتر میتوان وضعیت ریهها از نظر میزان درگیری با عفونت تشخیص داد. البته در زمان انجام معاینات فیزیکی، حتماً باید وضعیت بینی و گوش نیز مورد بررسی قرار گیرد.
موضوعی که برای اغلب متخصصان بسیار اهمیت دارد این است که دلیل ابتلا به عفونت را به درستی تشخیص دهند. البته در ایام کرونا تمامی پزشکان مبنا را بر این میگذارند که عفونت ریوی به دلیل کرونا رخ داده است. اگر این ایام سپری شود و یا اگر به دوران قبل از قرون برگردیم مشاهده میکنید که متخصصان عملیات کشت مخاط را نیز انجام میدهند تا از این طریق بتوانند نوع عفونت را تشخیص داده و درمان به درستی انجام شود.
بعد از تشخیص چکار کنیم؟
در نهایت بعد از تشخیص متخصص شما باید براساس نحوه درمان و طبق دستورات پزشک خود عمل کنید و داروهایی که برای شما در نظر گرفته شده است را به طور کامل مصرف نمایید. تمام نکات درمانی را در دوره نقاهت مورد توجه قرار دهید. در صورتی که متوجه شدید شرایط شما در حال بدتر شدن است، این موضوع را به پزشک خود اطلاع دهید.
برای انجام نمونه گیری در منزل به سایت آزمایشگاهی آنی آزما مراجعه کنید.
[gravityform id=”1″ title=”true” description=”true”]