واکسنی که در برابر همه نوع ویروس محافظت ایجاد می‌کند

واکسنی که در برابر همه نوع ویروس محافظت ایجاد می‌کند

گروهی متشکل از ۲۳ محقق به این نتیجه رسیدند که افزودن مواد کمکی – ماده‌ای که می‌تواند پاسخ ایمنی بدن را افزایش دهد – باعث می‌شود برخی واکسن‌ها ژن‌های ضدویروسی بیشتری را فعال کنند. محققان دانشکده پزشکی استنفورد دریافتند که برخی افزودنی‌ها می‌توانند واکسن‌ها را برای محافظت از بدن در برابر طیف وسیعی از ویروس‌ها تقویت کنند. به نقل از استنفورد دیلی، نتایج این تحقیق، بینش جدیدی در مورد تاثیرات واکسن بر سیستم ایمنی و روش‌های مقابله با بیماری‌های مسری و همه‌گیری‌های آینده ارائه می‌دهد.

گروهی متشکل از ۲۳ محقق به این نتیجه رسیدند که افزودن مواد کمکی – ماده‌ای که می‌تواند پاسخ ایمنی بدن را افزایش دهد – باعث می‌شود برخی واکسن‌ها ژن‌های ضدویروسی بیشتری را فعال کنند. فلورین ویمرز، محقق ارشد موسسه ایمنی، پیوند و عفونت اظهار کرد: هنگامی که یک بیمار چنین واکسنی دریافت می‌کند تا ماه‌ها بعد در برابر انواع ویروس‌ها محافظت می‌شود. ویمرز گفت: «این روش می‌تواند گروه جدیدی از واکسن‌ها را ایجاد کند.»

این مطالعه طی یک تلاش جهانی برای واکسیناسیون علیه کرونا (COVID-۱۹) انجام می‌شود، به‌ویژه با توجه به نوع جدید دلتا که به سرعت و به راحتی گسترش می‌یابد. هرچند در حال حاضر واکسن کووید داریم اما ویمرز معتقد است که تحقیقات وی می‌تواند ابزار جدیدی را برای نجات جان افراد در بحبوحه این همه‌گیری پیش‌بینی نشده در اختیار دانشمندان قرار دهد. به گفته ویمرز، نتیجه این تحقیق می‌تواند راه‌حل‌هایی برای بحران‌های بهداشتی مشابه با آغاز همه‌گیری کووید ایجاد کند.

چگونه از پوست در دوران کرونا محافظت کنیم؟

نداشتن روش‌های موثری برای مهار شیوع ویروس

در اوایل سال ۲۰۲۰، دانشمندان روش‌های موثری برای مهار شیوع ویروس و اطلاعات زیادی در مورد آن نداشتند. وی ادامه داد: شما می‌توانید این واکسن‌های غیر اختصاصی را به افراد ارائه دهید تا مقدار مشخصی حفاظت در برابر هر گونه ویروسی که با آن روبرو می‌شوند – ازجمله این بیماری جدید، ناشناخته و در حال ظهور ایجاد شود.

نظر تامیکو کاتسوموتو

تامیکو کاتسوموتو، استادیار بالینی روماتولوژی و ایمونولوژی که با این مطالعه همکاری نداشته است نیز گفت: یک محرک واکسن که در برابر ویروس‌های غیر مرتبط محافظت ایجاد کند می‌تواند بر بسیاری از جنبه های ایمونولوژی تاثیرگذار باشد.

وی افزود: کشف اخیر، امکانات هیجان‌انگیزی در تلاش‌های توسعه واکسن در آینده فراهم می‌کند و پیامدهای مهمی با توجه به همه‌گیری فعلی جهانی کرونا در بر دارد. با ظهور کرونا در ژانویه ۲۰۲۰ و اولین واکسیناسیون‌های انجام شده در دسامبر، توسعه موفقیت‌آمیز واکسن تقریبا ۱۲ ماه به طول انجامید. پروفسور میکروبیولوژی و ایمونولوژی و محقق ارشد این مطالعه بالی پولندران گفت: این سرعت فوق‌العاده بود اما به‌نظر من ۱۲ ماه بسیار زیاد بود.

نظر پولندران

پولندران اظهار کرد: واکسیناسیون با داروهای کمکی که ممکن است در داروخانه‌های محلی انجام شود، می‌تواند محافظت گسترده‌ای در اختیار افراد قرار دهد اما جامعه پزشکی به دنبال واکسن خاص‌تری است. ویمرز افزود: این محرک ایمنی که ما در اینجا کشف کردیم برای محافظت بیشتر در افراد آسیب‌پذیر نیز مفید خواهد بود. در این مطالعه، محققان دانشکده پزشکی بر واکسن آنفلوآنزای مرغی H۵N۱ متمرکز شدند که با داروی کمکی AS۰۳، یک ماده شیمیایی با ویتامین E در شرکت‌کنندگان سالم استفاده شد.

آنان دریافتند که دوز اصلاح‌شده تغییرات اپی ژنتیکی در سلول‌های ایمنی ایجاد می‌کند به این معنی که آنها موقت بر ژن‌ها تاثیر می‌گذارند بدون این‌که بر DNA آنها تاثیر داشته باشد. پولندران توضیح داد: هر زمان که ویروسی مشاهده شد، این ژن‌ها به سرعت قابل بیان بوده و حمله سریع را آغاز می کردند. واکسنی که در برابر همه نوع ویروس محافظت ایجاد می‌کند.

نداشتن روش‌های موثری برای مهار شیوع ویروس

عوامل بیماری‌زایی

دانشمندان سلول‌های ایمن‌سازی شده را با ویروس‌های دنگو و زیکا آلوده کردند. عوامل بیماری‌زایی که پولندران آنها را چنین توصیف کرد: به همان اندازه که پرتقال با هندوانه متفاوت است این عوامل نیز با آنفلوآنزای پرندگان ارتباطی ندارند. باوجود تفاوت، سلول‌هایی که از نظر دفاعی فعال و تقویت‌شده بودند در مقایسه با سلول‌هایی که واکسن آنفلوآنزای مرغی را بدون هیچ گونه مواد کمکی دریافت کرده بودند، دفاع قوی و فعال‌تری داشتند. اگرچه واکسن‌ها بیش از ۲۰۰ سال است که مورد استفاده قرار گرفته‌اند اما هنوز چیزهای زیادی در مورد عملکرد پیچیده سیستم ایمنی کشف نشده است.

پولندران تاکید کرد: این تحقیق درک جدیدی از سیستم ایمنی ذاتی را به ارمغان آورده است. در حالی که واکنش سازگار بدن ویروس‌هایی را که با آن مواجه می‌شود به خاطر می‌آورد، پاسخ ذاتی بلافاصله به هر نوع ویروسی واکنش نشان می‌دهد (قبلا تصور می‌شد که حافظه بلند مدت این مورد وجود ندارد). پولندران خاطرنشان کرد: ما نشان دادیم که سیستم ایمنی ذاتی، بر خلاف آنچه در کتاب‌های درسی آمده است، پاسخی را نیز ارائه می‌دهد که نه تنها چند ساعت یا چند روز بلکه هفته‌ها و شاید چند ماه طول می‌کشد و این پاسخ قادر است در برابر هر نوع عفونت ویروسی مقاومت ایجاد کند.

ویمرز مطالعه تعاملات بین مکمل AS۰۳ و انواع دیگر واکسن‌ها را ادامه می‌دهد تا به نتایج مشابه برسد؛ «آیا می‌توانیم از این محرک ایمنی AS۰۳ یا محرک‌های ایمنی مشابه برای محافظت از کل موجودات استفاده کنیم؟» اکنون که او می‌داند سلول‌های منفرد چگونه به تقویت‌کننده کمکی واکنش نشان می‌دهند قصد دارد چگونگی گسترش آزمایش‌های واکسن خود را دریابد. نتایج این تحقیق در نشریه Cell منتشر شده است.

نتایج ترسناک تحقیق جدید درباره سویه دلتا ویروس کرونا

نتایج تحقیقات مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری های عفونی ایالات متحده آمریکا (سی دی سی) نشان می دهد افراد واکسینه شده همانند سایر افراد واکسینه نشده می توانند مبتلا به سویه جدید ویروس کرونا شده و ناقل ویروس باشند. نتایج یک تحقیق جدید “مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری های عفونی” آمریکا که روز جمعه (دیروز) منتشر شده، نشان می دهد 74 درصد از مبتلایان به سویه جدید ویروس کرونا (سویه دلتا) در یک مراسم جشن در ایالت ماساچوست آمریکا از افراد فول واکسینه شده ( افرادی که دو دوز واکسن کرونا دریافت کرده اند) هستند.

بر اساس نتایج این تحقیق سویه دلتا ویروس کرونا به لحاظ قابلیت سرایت همانند ویروس آبله است و واکسینه شده ها نیز در برابر خطر ابتلا به کرونا ایمن نیستند. همچنین نتایج این تحقیق نشان می دهد افراد واکسینه شده می توانند به همان اندازه افراد واکسینه نشده ویروس را در بینی خود حمل کرده و آن را به افراد دیگر منتقل کنند.

بر این اساس مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری های عفونی آمریکا از افراد واکسینه شده درخواست کرده همچنان در اماکن عمومی و سربسته از ماسک استفاده کنند. نتایج این تحقیق جدید نشان می دهد با وجود واکسیناسیون یکی از مهم ترین ابزار برای جلوگیری از سرایت ویروس کرونا همچنان عدم اجتماعات در محیط های بسته و نیز استفاده از ماسک است.

سویه دلتا ویروس کرونا

سویه دلتا ویروس کرونا بسیار خطرناک است

بر اساس مطالعه جدید “سی دی سی” سویه دلتا ویروس کرونا که در 132 کشور جهان در حال چرخش است بسیار خطرناک بوده و قابلیت سرایت پذیری آن همانند ویروس آبله است و پنجره انتقال طولانی تری نسبت به سویه های قبلی ویروس کرونا داشته و ممکن است افراد مسن تر را حتی با وجودی که واکسن کرونا دریافت کرده باشند به نوع شدیدتری از بیماری کووید19 مبتلا کند.

دکتر “راشل والنسکی” مدیر “سی دی سی” درباره خطر سویه دلتا ویروس کرونا و نتایج یافته های تحقیق جدید گفته است: ” با وجودی که سویه دلتا ویروس کرونا همچنان بیشترین ضربه را به افراد واکسینه نشده می زند، اما نتایج تحقیق نشان می دهد برخی از افراد واکسینه شده فراتر از تصور پیشین ممکن است سطوح بالاتری از ویروس را حمل کرده و آن را به دیگران منتقل کنند… این ویژگی متفاوت از سویه های قبلی ویروس است.” او افزود:”این یافته نگران کننده است و یک کشف محوری بود که منجر به توصیه سی دی سی مبنی بر ماسک زدن دوباره افراد واکسینه شده در محیط های بسته شد.”

بر اساس یافته تحقیق جدید سی دی سی نوع دلتا ویروس کرونا که هم اینک به سویه غالب در حال چرخش در دنیا تبدیل شده به لحاظ سرایت پذیری از تمامی ویروس هایی چون سرماخوردگی معمولی، آنفلوآنزای اسپانیایی،آبله، ابولا،مرس و سارس سرایت پذیرتر است و تنها ویروس سرخک قدرت سرایت پذیری بیشتری نسبت به سویه دلتا دارد.

علائم

نتایج تحقیق جدید “سی دی سی” از بین 469 مورد از ابتلاهای جدید به ویروس کرونا در مراسم جشنی در ایالت ماساچوست آمریکا انجام شده است. از میان این افراد 274 بیمار واکسینه شده با علایمی از جمله سرفه ، سردرد ، گلو درد ، درد عضلانی و تب به ویروس کرونا مبتلا شده بودند. از بین مبتلایان بیش از 90 درصد مبتلا به سویه دلتا بودند و از میان هر 5 بستری در بیمارستان 4 نفر از آنها به طور کامل واکسینه شده بودند. هیچ مورد مرگی از بین افراد واکسینه شده گزارش نشده است.

سی دی سی اعلام کرده با گسترش واکسیناسیون کرونا در بین اقشار مختلف مردم احتمالا از این پس باید شاهد بالا رفتن آمار واکسینه شده ها در بین بیماران مبتلا به ویروس کرونا بود. در حالی که مطالعات متعدد نشان داده است که واکسن ها در برابر پیشگیری از ابتلا به سویه دلتا ویروس کرونا به خوبی سویه های پیشین عمل نمی کنند، اما مقامات بهداشتی می گویند که واکسن ها هنوز هم به ویژه در برابر خطر بیماری شدید و مرگ بسیار محافظت کننده هستند. مقامات بهداشتی ایالات متحده هفته گذشته تاکید کرده اند که تقریبا 97 درصد از بستری های جدید و 99.5 درصد از مرگ و میرهای جدید کرونایی در ایالات متحده از میان افراد واکسینه نشده است.

“نوبتِ دوم” واکسن کرونا عوارض دارد؟

کسانی که در نوبت اول دچار عوارض خفیف تا متوسط شده اند می توانند با خیال راحت برای تزریق نوبت دوم واکسن اقدام کنند.

عوارض واکسن کرونا

یک متخصص بیماریهای عفونی با بیان اینکه تزریق واکسن کرونا مانند هر نوع واکسن دیگری با عوارض خفیف تا متوسطی همراه است، گفت: در نوبت دوم تزریق این واکسن میزان بروز عوارض نسبت به نوبت اول، به شدت کاهش می یابد. واکسن کرونا همه به همین صورت است و تزریق آن می تواند عوارضی در افراد ایجاد کند. عمده این عوارض بصورت خفیف تا متوسط است و مواردی مانند تب، لرز و کوفتگی بدن را شامل می شود که پس از یک یا دو روز بصورت کامل از بین می رود.

در نوبت اول به دلیل اینکه سیستم ایمنی بدن در برابر واکسن واکنش نشان داده و اقدام به تولید پادتن می کند، ممکن است شاهد بروز عوارض خفیف تا متوسطی مانند حالت سرماخوردگی باشیم. در نوبت دوم شدت عوارض بسیار کمتر است و عملا در نوبت دوم عوارض چندانی مشاهده نمی شود. کسانی که در نوبت اول دچار عوارض خفیف تا متوسط شده اند می توانند با خیال راحت برای تزریق نوبت دوم واکسن اقدام کنند.

در این بین افرادی که در نوبت اول تزریق عوارض شدید را تجربه کرده اند حتما باید پیش از تزریق نوبت دوم واکسن، پزشک معالج خود را در جریان قرار دهند. این افراد هنگام مراجعه به مراکز واکسیناسیون باید پزشک مرکز را نسبت به تجربه ای که در نوبت اول تزریق واکسن داشته اند در جریان بگذارند و تصمیم گیری درخصوص تزریق نوبت دوم را به پزشک بسپارند. خوشبختانه تاکنون عوارض واکسن کرونا در حد خفیف تا متوسط بوده و هنوز با مورد شدیدی از عوارض این واکسن برخورد نکرده ایم.

نمونه گیری در منزل

آزمایش در منزل یا محل با آنی آزما

آنی آزما با توجه به نیازی که از گذشته تا امروز احتیاج بوده به وجود آمد و ما تمام تلاش و دقت خود را به کار گرفته ایم برای اینکه شما را در مسیر سلامتی یاری کنیم . فرصتی مناسب است اگر امکان رفتن به آزمایشگاه را ندارید تنها با چند کلیک ساده آزمایشگاه را به خانه یا محل کار خود بیاورید تا بدون مراجعه حضوری و پرداخت هزینه اضافه آزمایش خود را انجام دهید

همکاران ما پس از ثبت درخواست شما به منزل یا محل کار و … می آیند ، نسخه شما را بررسی کرده ، نمونه گیری می کنند و به بهترین آزمایشگاه های مورد نظر می برند . لازم به ذکر است تمامی پرسنل نمونه گیر از آزمایشگاه های مرجع ارسال خواهند شد و آنی آزما صرفا نقش معرفی بیماران به آزمایشگاه ها را دارا می باشد .خدمات نمونه گیری در منزل فرصتی مناسب است اگر امکان رفتن به آزمایشگاه را ندارید تنها با چند کلیک ساده آزمایشگاه را به خانه یا محل کار خود بیاورید تا بدون مراجعه حضوری و پرداخت هزینه اضافه آزمایش خود را انجام دهید همکاران ما پس از ثبت درخواست شما به منزل یا محل کار و … می آیند ، نسخه شما را بررسی کرده ، نمونه گیری می کنند و به بهترین آزمایشگاه های مورد نظر می برند.

درخواست آزمایش

  • YYYY slash MM slash DD

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن پیام
خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما
سلام
به خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما خوش آمدید!
برای ارتباط با اپراتور پیام خود را ارسال نمائید.