چند اشتباه رایج و شایعه در مورد ویروس کووید ۱۹ که باید واقعیت آن ها را بدانیم

چند اشتباه رایج و شایعه در مورد ویروس کووید ۱۹

ثبت آزمایش

  • YYYY slash MM slash DD

ویروس کووید ۱۹ عضو جدید از خانواده کرونا ویروس ها می باشد که پیش از این دو ویروس دیگر از این خانواده به نام های سارس و مرس شیوع یافته است و باعث بیماری های تنفی در بسیاری افراد شده است. این خانواده همچنین به یکی از عاملین سرماخوردگی های ویروسی در علوم پزشکی معروف هستند. اما ویروس کووید ۱۹ که به تازگی در دنیا پاندمی شده است عامل بیماری خطرناک تنفسی، تنگی نفس ، تب، سردرد، احساس خستگی و در موارد شدیدتر اغما و کما و حتی مرگ افراد می باشد.

اما از زمان پاندمی شدن این ویروس تا به حا شایعاتی فراوانی در مورد ویروس کووید ۱۹ شده است که توجه به آن شاید باعث استرس شما و یا این که احتمال ابتلا را افزایش داده اند اما سازمان جهانی بهداشت (WHO) با طرح این شایعات به واقعیت آن ها اشاره کرده است که در ادامه به برخی از این موارد می پردازیم.

چند اشتباه رایج و شایعه در مورد ویروس کووید ۱۹

چند اشتباه رایج و شایعه در مورد ویروس کووید ۱۹

با گرم شدن فصل ها شیوع ویروس کووید ۱۹ متوقف خواهد شد

بسیاری از افراد با پاندمی شدن ویروس کووید ۱۹ امیدوار بودند که با وارد شدن به فصل گرم شدن شیوع کرونا کم و متوقف خواهد شد ولی بیماری‌ های همه‌ گیر همیشه مانند بیماری‌ های فصلی رفتار نمی‌ کنند! این تفکر از شیوع بالای ویروس های سرماخوردگی در زمستان و کاهش شدید آن ها در تابستان نشات گرفته است. به طوری که همه ما شاهد این بوده ایم که افراد به ندرت در تابستان دچار سرماخوردگی می شوند.

ویروس کووید ۱۹ همانند همه ویروس های دیگر انگل های درون سلولی اجباری هستند به این معنا که ذرات بدون تمهیدات یک سلول میزبان توانایی گسترش و همانندسازی ندارند و در محیط بیرون از سلول فقط برای مدت محدودی زنده هستند. اگر چه هوای سرد و مرطوب احتمال انتقال این ویروس را تا چندین برابر افزایش می دهد ولی هوای گرم و خشک را نمی توان عامل توقف شیوع و نابودی این ویروس نام برد.

حمام کردن مکرر با آب داغ از بروز و ابتلا به ویروس کووید ۱۹ جلوگیری می کند

حمام داغ یکی دیگر از شایعاتی است که در مورد مانع ابتلا به ویروس کووید ۱۹ وجود دارد. بدون در نظر گرفتن دمای حمام یا آب ، دمای طبیعی بدن در حدود 5/36 تا 37 درجه سانتی گراد باقی می ماند. حمام با آب داغ ضرر دارد و حتی منجر به سوختگی پوست در مواردی می شود اگر چه طبق تجربیات که همه ما داریم حمام کردن با آب ولرم به طور مرتب به تسریع بهبودی ممکن است کمک کننده باشد ولی این که مانع ابتلا به این بیماری شود یک شایعه می باشد.

همچنین متخصصان عفونی در خصوص نحوه استفاده افراد مبتلا و یا مشکوک به کرونا از حمام، معتقدند با توجه به اینکه ممکن است ترشحات دهان در وسایل و محیط حمام باقی بماند، لازم است پس از استحمام فرد مبتلا و یا مشکوک به کرونا، فضا و وسایل حمام با مواد ضدعفونی کننده خانگی ضدعفونی شود.

چند اشتباه رایج و شایعه در مورد ویروس کووید ۱۹

مصرف الکل باعث از بین بردن ویروس کووید ۱۹ می شود

اگر چه این روزها از الکل برای ضدعفونی کردن سطوح و دست ها بسیار استفاده می کنیم ولی این به این معنا نمی تواند باشد که الکل همین عملکرد را در بدن و دستگاه گوارشما دارد! نوشیدن الکل موجب محافظت شما در برابر این بیماری نمی‌شود. البته نوشیدن الکل باید همواره به طور متعادل انجام شود و کسانی که تاکنون الکل مصرف نکرده‌اند نباید نوشیدن آن را با هدف پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا آغاز کنند. البته توجه داشته باشید که علاوه بر این که مصرف الکل نمی تواند مانع بروز ابتلا به کرونا شود ممکن است به کبد، کلیه ها ، سلول های عصبی شما نیز آسیب برساند.

انتقال ویروس کووید ۱۹ از طریق نیش حشرات

تا به امروز هیچ‌ گونه شواهد و مدرکی مبنی بر انتقال ویروس کووید ۱۹ توسط پشه‌ ها به دست نیامده است. تحقیقات تا به حال نشان داده است که این ویروس از طریق قطرات تنفسی، لمس سطوح الوده و تماس مستقیم با دست های الوده، از طریق گوارش منتقل می شود ولی از انتقال این ویروس از طریق بندپایان و نیش حشرات اطلاعاتی وجود ندارد ولی احتمال ان بسیار پایین به نظر می رسد.

فقط افراد سالمند و بیماران با زمینه در خطر مرگ قرار دارند

برخلاف تصور عموم ویروس کووید ۱۹ تنها باعث مرگ افراد با زمینه بیماری یا افراد مسن نمی شود بلکه شواهد نشان داده است که این بیماری ممکن است باعث مرگ افراد جوان، کودکان و بدون هیچ بیماری زمینه ای شود. بنابراین برای پیشگیری از این بیماری باید همه موارد بهداشتی اعم از ماسک، فاصله گذاری ها، شستن دست ها به طور مرتب و غیره را رعایت کنیم. (جهت کسب اطلاعات بیشتر به مقاله افراد مسن چگونه از ویروس کرونا در امان بمانند مراجعه فرمایید)

چند اشتباه رایج و شایعه در مورد ویروس کووید ۱۹

مصرف سیر مانع ابتلا به ویروس کووید ۱۹ می شود!

سیر یک ماده با ارزش غذایی بالا می باشد و خاصیت ضد میکروبی آن ثابت شده است ولی هیچ مدرکی دال بر خاصیت محافظتی آن در برابر ویروس کرونای جدید وجود ندارد. اگر چه مصرف سیر و موارد مشابه خودی خود مضر نمی باشد ولی به شرطی که مانع پیروی از توصیه‌ های پزشکی مستند نشوند. اما می ‌توانند بالقوه مضر باشند.

انتقال ویروس کووید ۱۹ از طریق وسیله ها و لباس های چینی

انتقال ویروس کووید ۱۹ از طریق لوازم چینی با توجه به پروسه بسته بندی و انتقال و زمانی که طول می کشد تا وارد کشور شود، بعید به نظر می رسد که زنده بماند چرا که ویروس یک ذره می باشد که بدون سلول میزبان فقط مدت زمان کوتاهی را دوام می آورد.

دستگاه های خشک کن باعث کشتن ویروس کووید ۱۹ می شود

یکی از مواردی که مکررا برای پیشگیری از کرونا شنیده می شود، شستشوی مرتب دست ها می باشد. پیش از این خشک کردن دست ها با دستگاه خشک کن بسیار رایج بوده است اما نکته که باید توجه داشت خشک کردن دست ها با این دستگاه ممکن است در انتقال ویروس ها و سایر ذرات آلوده معلق در هوا نقش داشته باشند بنابراین این قطرات علاوه بر این که باعث از بین بردن ویروس کووید ۱۹ نمی شود بلکه ممکن است در شیوع آن هم نقش داشته باشد.

لامپ های اشعه فرابنفش موجب استریل دست ها می شود

لامپ های اشعه فرابنفش برای ضد عفونی کردن وسایل مورد استفاده قرار می گیرد و استفاده از آن ها برای ضد عفونی کردن پوست و دست ها بسیار مضر و خطرناک می باشد.

فرد مبتلا به کرونا به طور حتم دارای علائم تب، تنگی نفس می باشد

یکی از تصورات اشتباه در مورد ویروس کووید ۱۹ این می باشد که فرد مبتلا حتما دچار تنگی نفس و تب بالا می شود ولی توجه داشته باشید که این ویروس از زمان ظهور تا به الان دچار جهش های شدید شده است که این جهش ها باعث بروز علائم متفاوت در بیماران مبتلا به آن ها شده است. به طوری که فرد مبتلا ممکن است دچار حالت تهوع ، اسهال و مشکلات گوارشی از این قبیل شود ولی هیچ علامتی از تنگی نفس در فرد مشاهده نشود . همچنین فرد دیگر دچار علائم پوستی شده باشد. همچنین تنها علامت بارز در فرد مبتلا سردرد و از بین رفتن حس بویایی و چشایی باشد. (جهت کسب اطلاعات بیشتر به مقاله ابتلا به کرونا و علائم جدیدی که با ان همراه است مراجعه فرمایید)

حیوانات خانگی در انتقال ویروس کووید ۱۹ موثرند

هنوز هیچ شواهدی نشانگر این نبوده است که آیا حیوانات خانگی همانند گربه ، سگ در انتقال ویروس کووید ۱۹ نقش دارند یا نه اگر چه عامل به وجود آمدن این ویروس با احتمال بالا خفاش عنوان شده است‌ ولی به درستی مشخص نشده است که سگ ها و گربه آیا ممکن است به این بیماری مبتلا و یا باعث انتقال آن شوند یا نه؟

واکسن آنفولانزا در پیشگیری ویروس کووید ۱۹ موثر است

ویروس عامل آنفولانزا از خانواده پارامیکسوویریده ها می باشد ولی ویروس کووید ۱۹ عضو خانواده کرونا ویریده ها می باشد که دو خانواده متفاوت با ساز و کاز متفاوت هستند. بنابراین ایمنی در برابر آنفولانزا ، باعث ایمنی در برابر کووید ۱۹ نمی شود. ولی ذکر این نکته بسیار مهم است که ابتلا هم زمان به کووید ۱۹ و آنفولانزا ممکن است بسیار خطرناک تر باشد.

همچنین در صورت ابتلا به هر کدام باعث کاهش قدرت بدنی فرد مبتلا می شود و در صورت ابتلا به ویروس دیگر احتمال ابتلا به نوع شدید بالا می باشد که شرایط برای فرد خطرناک می شود. بنابراین توصیه می شود اگر واکسن انفولانزا را هنوز دریافت نکرده اید به دریافت آن اقدام کنید. (جهت کسب اطلاعات بیشتر به مقاله آن چه که باید در ارتباط با واکسن آنفولانزا بدانیم مراجعه فرمایید)

چند اشتباه رایج و شایعه در مورد ویروس کووید ۱۹

شستشو بینی با محلول آب می تواند در پیشگیری ویروس موثر باشد

شواهد اندکی وجود دارد که نشان از آن دارد که شستشوی بینی با آب نمک در کاهش علائم سرماخوردگی (نه ویروس کووید ۱۹ ) موثر بوده است. اگر چه همین شواهد نشان دهنده این نیست که محلول آب نمک در جلوگیری از ابتلا به سرماخوردگی یا کرونا موثر می باشد.

مصرف بعضی دارو ها در پیشگیری از ابتلا به کرونا موثر هستند

هیچ داروی موثر در پیشگیری از کرونا تا به حال کشف و وارد بازار نشده است اگر چه امکان آن وجود دارد که مصرف برخی مکمل ها در تقویت سیستم ایمنی بدن و افزایش مقاومت بدن و کاهش علائم کرونا در افراد مبتلا موثر باشد ولی نکته که باید در این موضوع به یاد داشته باشید این است که مصرف بیش از حد هر مکملی نیز ممکن است عوارض خود را داشته باشد.

مصرف آنتی بیوتیک ها در درمان ویروس کووید ۱۹

آنتی بیوتیک ها اثر ضد باکتریایی دارند و در درمان کرونا و یا هیچ ویروس دیگری موثری نیستند. مصرف خودسرانه این دارو ها علاوه بر این که موثر نیستند باعث مقاومت دارویی می شوند و باعث ان می شویم که عوارض جانبی این دارو ها را وارد بدن کنیم.

چند اشتباه رایج و شایعه در مورد ویروس کووید ۱۹

انتقال ریز تراشه ها با واکسن کرونا به انسان ها

یکی دیگر از شایعات که در مورد ویروس کووید ۱۹ این روز ها با کشف و تزریق واکسن آن بسیار شنیده می شود انتقال ریز تراشه ها به بدن انسان و تغییر DNAمی باشد ولی این موضوع شایعه ای بیش نیست و این شایعه مسلما توسط افرادی ساخته و پراکنده شده است که اطلاعات درستی در رابطه با ماده ژنتیک انسان و سازو کار آن ندارند. همه ما می دانیم کشف و تزریق این واکسن کمک بزرگی در سلامتی و محافظت افراد در برابر این ویروس خواهد کرد. اندرو ویجر،‌ سخنگوی شرکت داروسازی فایزر گفت واکسن آن‌ها در توالی دی‌ان‌ای بدن انسان تغییری ایجاد نمی‌کند. این واکسن فقط دستورالعمل ساخت ایمنی را در اختیار بدن قرار می‌دهد.

چند اشتباه رایج و شایعه در مورد ویروس کووید ۱۹

تأثیر نیش زنبور در مقابل کرونا

مدتی قبل یک عضو بازنشسته هیات علمی انستیتو پاستور اعلام کرد که نیش زنبور در حکم واکسن کرونا عمل می‌کند. حتی گفته شد که از زمان شیوع کرونا در ایران هیچ زنبورداری کرونا نگرفته است! اما این ادعا هم هیچ پایه و اساس علمی ندارد و اتفاقا چندین نفر از زنبورداران در گوشه و کنار کشور تا به حال به خاطر کرونا کارشان به بیمارستان کشیده شده است.

با گسترش بیماری های عفونی و مسری مانند کووید ۱۹ ، بیماری آنفولانزا و سرما خوردگی ها ترس همه افراد در دنیا از قرار گیری در محل های آلوده مانند مراکز درمانی و آزمایشگاه ها بسیار بیشتر شده است در حالی که این روز ها بیش از پیش احساس نیاز به انجام آزمایش ها و تشخیص های طبی احساس می شود. آنی آزما برای حل این مسئله امکانات نمونه گیری در منزل و آزمایش خون در منزل را برای شما توصیه می کند. به طوری که اگر مایل به انجام هر گونه آزمایش خون و تست کرونا در منزل می باشید می توانید بدون مراجعه و حضور در مراکز درمانی و آزمایشگاه ها به صورت آنلاین در سایت پذیرش خود را انجام دهید.

همکاران ما در سریع ترین زمان ممکن با شما تماس خواهند گرفت و هماهنگی های لازم در مورد زمان و مکان که شما مایل به نمونه گیری می باشید را انجام خواهند داد. پس از نمونه گیری نمونه شما سریعا به آزمایشگاه درخواستی شما ارسال می شود و درکمترین زمان جوابدهی انجام می گیرد.توجه داشته باشید که آنی آزما با توجه به نیازی که از گذشته تا به امروز بوده است شکل گرفته است.

درخواست آزمایش

  • YYYY slash MM slash DD

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن پیام
خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما
سلام
به خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما خوش آمدید!
برای ارتباط با اپراتور پیام خود را ارسال نمائید.