نکات مهم درباره تنظیم سمعک داخل گوشی

اگر شما یا هر یک از اطرافیان شما از سمعک استفاده می‌کنید، بهتر است نکاتی را درباره نحوه استفاده از سمعک و نگهداری از آن و تنظیم سمعک داخل گوشی بدانید. چرا که در غیر اینصورت، ممکن است با مشکلاتی جدی روبه‌رو گردید که سبب آسیب رساندن به گوش شما می گردد. لازم است که برای کلیه تنظیمات و تعمیرات دستگاه، از یک متخصص کمک بگیرید. متخصصان دوره دیده کلینیک سمعک آلفا علاوه بر ذکر نکات مورد نیاز در این مقاله، آماده یاری رساندن به شما عزیزان در زمینه تنظیم سمعک و موارد مربوط به آن هستند.

سمعک داخل گوشی چیست؟

سمعک ها ساختار و انواع مختلفی دارند که به طور کلی از سه قسمت میکروفون، آمپلی فایر و بلند گو تشکیل شده اند. میکروفون صدای محیط را دریافت کرده و با آمپلی فایر امواج الکتریکی به صوتی تبدیل شده و تقویت می شوند و در نهایت از طریق بلندگو صدا در کانال گوش کاربر استفاده کننده از سمعک پخش می گردد تا فرد قادر به شنیدن اصوات باشد.

سمعک ها انواع مدل های مختلفی دارند: 1) سمعک هایی که داخل کانال گوش قرار می گیرند که به آن ها سمعک های داخل گوشی می گویند 2) سمعک هایی که به کنار گوش متصل شده و میکروفون آنها خارج گوش قرار دارند. موضوع مقاله ما بحث در مورد سمعک داخل گوشی و نکات مهم درباره تنظیم سمعک داخل گوشی می‌باشد‌ که در ادامه به جزئیات آن اشاره می نماییم.

سمعک باعث بهبود ارتباطات فرد با دیگران می گردد که اغلب برای افرادی با کاهش شنوایی متوسط تا شدید به کار گرفته می شود. با توجه به این که انتخاب نوع سمعک باید حتما توسط متخصص انجام شود، می توانیدجهت این امر به کلینیک سمعک آلفا واقع در گاندی شمالی مراجعه نمایید.

نکات ابتدایی در طرز استفاده از سمعک داخل گوشی

  • افراد استفاده کننده از سمعک به خصوص خانم ها باید توجه داشته باشند که زمانی که سمعک بر روی گوش شما قرار دارد از اسپری مو و عطر و ادکلن در ناحیه ای که این وسیله قرار دارد استفاده ننمایند، زیرا به خصوص اسپری مو با حالت چسبندگی ای که دارد می تواند منجر به مسدود شدن منافذ و دکمه های کنترل و وردی میکروفن سمعک گردد .
  • در نظر داشته باشید که آب و مایعات برای سمعک ضرر دارد و می تواند به داخل آن نفوذ کرده و موجب ایجاد اختلال در عملکرد آن گردد، بنابراین در صورت عدم استفاده از سمعک ضد آب در حمام، در استخر، در هوای بارانی و مرطوب سعی کنید که آنرا بیرون آورید، اما اگر سمعک شما ضد آب باشد، ایرادی ندارد .
  • تمیز نمودن سمعک با استفاده از پارچه ی نرم و تمیز و بدون پرز و محلول های پاک کننده ی مخصوص در این مورد و در فاصله های زمانی منظم منجر به افزایش عمر سمعک شما خواهد شد که این مورد یکی از مهم ترین نکات طرز استفاده از سمعک و نگهداری طولانی مدت از آن می باشد .

نحوه مراقبت از سمعک داخل گوشی

  • قرار ندادن سمعک در برابر حرارت، آتش و گرمای زیاد
  • پرت نشدن سمعک از ارتفاع ، زیرا مدارات آن ممکن است بر اثر ضربه دچار اختلال گردند، به ویژه اگر سمعک شما دیجیتالی باشد.
  • اگر سمعک شما دچار مشکلی شده که راحتی با آن ندارید و یا تنظیمات آن بهم ریخته است، اگرچه طرز استفاده از سمعک را می دانید ولی توصیه ما این است که برای تنظیم مجدد، سمعک خود را نزد متخصص شنوایی که تجویز سمعک را برایتان انجام داده است ببرید، زیرا امکان دارد که با دستکاری آن، سمعک شما از شرایط گارانتی خارج گردد.
  • همچنین توصیه ی ما این است که هر از گاهی مثلا سالی یکبار سمعک خود را نزد ادیولوژیست برده تا به طور کامل چک گردد.
  • عملیات تعویض باتری را به دقت انجام دهید، و در صورتی که باطری قبلی سمعک شما دیگر قابل استفاده نیست آنرا تعویض نموده و دور بیندازید.
  • باتری و خود دستگاه سمعک را به هیچ عنوان در دسترس کودکان قرار ندهید.
  • یکی دیگر از نکات طرز استفاده از سمعک و افزایش دوام آن، خاموش نمودن سمعک در صورت عدم استفاده از آن است، حتماً آن را خاموش نمایید. این مسئله از مصرف بی دلیل باتری و از ایجاد صدای سوت در سمعک جلو گیری می کند.

نحوه استفاده نمودن از سمعک و آموزش آن در کلینیک سمعک آلفا

مجموعه کلینیک سمعک آلفا پس از تنظیم سمعک و ارائه آن به فرد، تمام آموزش های لازم در ارتباط با سمعک و نحوه ی استفاده از آن را می دهد. در مرکز کلینیک سمعک آلفا خدماتی مانند تجویز و تنظیم صدای سمعک ، فروش انواع سمعک داخل گوشی و پشت گوشی همراه با گارانتی سمعک ، ارائه وسایل جانبی سمعک، توانبخشی شنوایی، ارزیابی و درمان وزوز گوش، ارزیابی و درمان سرگیجه و عدم تعادل، تنظیم دستگاه کاشت حلزون شنوایی، ارائه وسایل جانبی دستگاه کاشت حلزون و گفتاردرمانی در همه حوزه های اختلالات گفتار و زبان انجام می گردد.

آدرس: خیابان شریعتی بالاتر از ظفر، بالاتر از مترو شریعتی، روبروی بیمارستان ایرانمهر، انتهای کوچه مرشدی، پلاک 17 واحد 1

تلفن ثابت: 02122909216

تلفن همراه: 09125403032

تنظیم سمعک در کلینیک سمعک آلفا

تنظیم سمعک داخل گوشی

بدون شک پیدایش سمعک هاي قابل تنظیم، تاثیر شگرفی بر روي موضوع هماهنگ سازي میزان تقویت با مقادیر تجویز شده خواهد گذاشت. اگر افراد استفاده کننده از سمعک از طریق الگوریتم هاي یادگیرنده اي که در درون سمعک ها گنجانده شده است، تنظیمات دقیق سمعک خود را به پاسخ مورد پسند خود تغییر داده و نزدیک تر کنند، آنگاه دیگر نیاز به صرف زمان براي انجام تنظیمات دقیق سمعک براي هماهنگ سازي میزان تقویت آن با مقادیر تقویتی هدف نخواهد بود.

جهت انجام این کار، فقط نیاز است که سمعک تا حد امکان نزدیک به پاسخ مطلوبی تنظیم شده باشد که بیمار بتواند با استفاده از الگوریتم یادگیرندگی سمعک به آن دست بیابد و تجربه ي ابتدایی کاربر آنقدر بد نباشد که سمعک خریداری شده را پس بیاورد. لازم به ذکر است که تنظیمات ابتدایی انجام شده از سوي نرم افزار شرکت سازنده، اغلب درست نیست اما ممکن است جهت شروع روند آموزش سمعک توسط بیمار کافی باشد.

نحوه گذاشتن سمعک های داخل گوشی

سمعک ها با توجه به اینکه پشت گوشی باشند یا داخل گوشی، نحوه به کار گذاشتن متفاوتی دارند. در سمعک های پشت گوشی این کار راحتتر است. اما کاربران در سمعک های داخل گوشی اغلب دچار اشتباه می شود. سمعک های داخل گوشی دارای نشانگر های قرمز و آبی می باشند. نشانگر قرمز برای گوش راست است و نشانگر آبی برای گوش چپ است.

ملاحظات مهم در تنظیم صدای سمعک داخل گوشی و ضرورت تنظیم آن

تنظیم صدای سمعک پروسه ای است که صبر و حوصله فرد کم شنوا را می طلبد. در جلسه تنظیم اولیه، سمعک به نرم افزار متصل شده و بر اساس ادیوگرام یا همان نوار گوش و نیازهای خاص تنظیم می گردد. در روند ایجاد کم شنوایی فرد به تدریج صداهایی را نمی شنود و خود فرد از این تغییرات آگاه نیست که با گذاشتن سمعک فرد این صداها را مجدداً می شنود و از نظر او این صداها ممکن است جدید و بلند به نظر بیایند که برای عادت کردن به آن ها به وقت نیاز است. بنابراین فرد استفاده کننده از سمعک به مرور یاد می گیرد که چطور با این صداها کنار آید.

از آن جا که شرایط افراد با هم متفاوت است و ممکن است فردی خیلی زود با صداها کنار بیاید ولی فردی دیگر به زمان بیشتری نیاز داشته باشد بنابراین تنظیم سمعک برای هر فردی متفاوت است و سمعک باید در هر دوره مشخصی به ادیولوژیست سپرده شود که آن را تنظیم نماید. سمعک داخل گوشی هم از این قضیه مستثنی نیست و تنظیم سمعک داخل گوشی هم باید به ادیولوژیست سپرد.

تنظیم سمعک بر عهده کیست؟

از آن جا که تنظیم سمعک کار سخت و وقت‌گیری است و هر کسی توان انجام آن را ندارد و باید با راه و روش‌های آن آشنا باشد، لذا این کار بر عهده ادیولوژیست می‌باشد که وقتی شروع می‌شود که فرد سمعک مورد نظر خود را انتخاب نموده و خریده باشد و این انتخاب باید با مشاوره ادیولوژیست صورت گیرد. که بهترین سمعک و مناسب با وضعیت شنوایی فرد انتخاب می شود و نباید فقط از نظر ظاهری انتخاب نشود چون که سمعک برای شنیدن است و باید بتوان از آن نتیجه مطلوب را گرفت نه اینکه فقط ظاهر آن برای فرد مهم باشد که آیا دیده خواهد شد یا نه.

فاکتورهای مهم انتخاب سمعک و تنظیم آن

  • از آن جا که شرایط بیماران با هم یکسان نمی‌باشد و میزان شنوایی آن‌ها متفاوت باشد باید شنوایی فرد توسط ادیولوژیست بررسی شده و سمعک مناسب برای او تجویز گردد.
  • مواردی مانند سن فرد، بینایی فرد، توانایی حرکت فرد و… در انتخاب نوع سمعک مهم است بنابراین ادیولوژیست باید مواردی همچون میزان کم شنوایی، نوع کم شنوایی، نیازها و ترجیحات که فرد دارد را مدنظر قرار داده و بهترین راه را به او پیشنهاد نماید.
  • کلینیکی که به آن مراجعه کرده‌اید پس از انتخاب سمعک می بایست تنظیمات لازم آن را انجام داده و به شما تحویل دهد مثلا اگر سمعک داخل گوشی برای شما انتخاب شده، تنظیم سمعک داخل گوشی بر عهده کلینیک و ادیولوژیست خواهد بود.

نحوه و روش تنظیم سمعک های داخل گوشی

به طور کلی سمعک های دیجیتال و هوشمند قابلیت تنظیم شدن با کامپیوتر را از با وسیله ای به نام هایپرو دارند.  در سمعک های قدیمی داخل گوشی از طریق تریمر و با چرخاندن آن ها، تنظیم سمعک انجام می شد.  سپس با اتصال سمعک به کامپیوتر و منوی تنظیمات سمعک می توان در فرکانس های مختلف با توجه به میزان کم شنوایی فرد قدرت یا بهره کافی برای درک مناسب را اعمال نمود.

هر چه سمعک از نظر تکنولوژی پیشرفته تر باشد تنظیمات سمعک بهتر و دقیق تر انجام می گیرد زیرا امکانات بیشتری را برای راحتی و طبیعی بودن صدا برای متخصص شنوایی فراهم می کند.

بسته به مدل سمعکی که برای فرد تجویز می گردد بیمار می تواند آن را تنظیم نماید .مثلا در مدل های قدیمی تر این دکمه ها به صورت ولوم های چرخشی و در مدل‌های جدیدتر به شکل دکمه لمسی یا فشاری و یا الاکلنگی وجود دارد که با فشار دست توسط فرد این کار انجام می گیرد.

مواردی که می بایست در برابر آن از سمعک داخل گوشی مراقبت گردد:

  • در برابر آلودگی
  • در برابر رطوبت
  • در دسترس بودن کودکان و حیوانات خانگی
  • تماس سمعک با اسپری مو
  • مکان های غیر ایمن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن پیام
خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما
سلام
به خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما خوش آمدید!
برای ارتباط با اپراتور پیام خود را ارسال نمائید.